Mutu, sfarsitul unei iluzii: Dopat!

Mutu, sfarsitul unei iluzii: Dopat!

Un mare talent pentru fotbal, irosit cu inconstienta in afara terenului, printr-un stil de viata care a atras scandaluri, relatii dubioase si personaje" ilustre" din lumea interlopa: joi dupa-amiaza, a primit vestea ca fost depistat pozitiv pentru a doua oara in cariera si risca 4 ani de suspendare. Acesta poate fi sfarsitul unei iluzii care a marcat ultimii 10 ani de fotbal din Romania: Adrian Mutu.

Comitetul olimpic italian (CONI) a anuntat joi ca Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina, la un test antidoping efectuat in luna ianuarie, dupa un meci cu Bari.

Jucatorul a primit vestea in timpul antrenamentului de joi dupa-amiaza. Socat, Mutu a parasit sedinta de pregatire si a discutat cu medicii echipei "viola" circumstantele episodului.

Paolo Monetti, medicul Fiorentinei, a confirmat ca este vorba despre un medicament pe care jucatorul l-a luat din proprie initiativa, cel mai probabil o "pastila de slabit".

Joi seara, clubul toscan a difuzat un comunicat oficial prin care ia act de informatia difuzata de CONI, adauga ca tine cont si de buna credinta a jucatorului si anunta ca va face in curand clarificari asupra episodului.

"Trebuie sa credem in buna credinta a lui Mutu", spune Pantaleo Corvino, directorul sportiv al Fiorentinei, pentru site-ul oficial al clubului, adaugand ca administratia va fi alaturi de jucator in incercarea de a-si demonstra nevinovatia.

Mutu are 7 zile la dispozitie pentru a se hotari daca cere si contraexpertiza. Conform normelor, fotbalistul roman poate primi o suspendare de la un an la 4 ani.

Fotbalistul roman isi pregateste deja apararea - mama jucatorului a declarat joi seara la Telesport ca ea a dus in Italia niste pastile de slabit, dar nu pentru fiul sau, ci pentru niste prieteni. "Adrian le-o fi luat din curiozitate", a spus Rodica Mutu, adaugand ca pe prospectul medicamentului scria ca este natural.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5