Novak Djokovic, exclus de la Indian Wells și Miami pentru că nu este vaccinat

Novak Djokovic, exclus de la Indian Wells și Miami pentru că nu este vaccinat

Novak Djokovic a anunțat că nu va putea participa la turneele masters de la Indian Wells și Miami din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Novak DjokovicFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Reguli neschimbate în SUA, Djokovic nu va participa la Indian Wells și Miami

Statele Unite cere în continuare cetăţenilor străini să fie vaccinaţi împotriva Covid-19 pentru a putea intra pe teritoriul său, condiţie pe care Djokovic nu o îndeplineşte.

Autorităţile "au confirmat că aceste reguli nu vor fi schimbate şi nu voi putea, aşadar, să joc în Statele Unite. Succes celor care vor evolua la aceste turnee frumoase", a menționat Djokovic pe contul său de Twitter.

Novak Djokovic (2 ATP) fusese inclus pe tabloul principal al BNP Paribas Open (Indian Wells), iar sâmbătă ar fi trebuit să joace în turul al doilea cu belgianul David Goffin, locul 71 ATP, sau cu australianul Jordan Thompson, locul 78 ATP.

Spectatorii acceptați la Indian Wells doar cu dovada vaccinării

Sârbul a cucerit de cinci ori trofeul la Indian Wells, unde organizatorii au anunţat că spectatorii vor fi obligaţi să prezinte dovada vaccinării complete pentru a putea asista la meciuri.

La jumătatea lunii ianuarie, Djokovic a fost expulzat din Australia după o bătălie judiciară care a durat mai multe zile, după ce nu a reuşit să satisfacă exigenţele autorităţilor din această ţară în materie de vaccinare împotriva coronavirusului.

În urma acestei măsuri, jucătorul sârb nu a putut disputa Australian Open, turneu câştigat de spaniolul Rafael Nadal, care a câştigat al 21-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, un nou record pentru era Open, depăşindu-i pe Novak Djokovic şi pe elveţianul Roger Federer, ambii cu câte 20 de trofee majore.

Djokovic a revenit în competiţie la finele lunii februarie, la Dubai, unde vaccinarea nu este obligatorie, însă a fost eliminat în sferturile de finală de cehul Jiri Vesely, transmite Agerpres.

Câteva zile mai târziu, el a pierdut poziţia de lider al clasamentului ATP, ocupată în prezent de rusul Daniil Medvedev.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5