Prima surpriză la Roland Garros - Angelique Kerber (favorită 5), eliminată în runda inaugurală de Anastasia Potapova

Prima surpriză la Roland Garros - Angelique Kerber (favorită 5), eliminată în runda inaugurală de Anastasia Potapova

Prima zi de întreceri de la Roland Garros a adus deja prima eliminare surpriză pe tabloul de simplu feminin. Angelique Kerber (5 WTA), cap de serie numărul 5, a părăsit încă din primul tur competiția pariziană, fiind învinsă în două seturi de rusoaica Anastasia Potapova (81 WTA), scor 6-4, 6-2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nivelul lui Angelique Kerber a fost unul mult sub așteptări. Germanca venea la Roland Garros după o acidentare suferită la glezna dreapta la turneul de la Madrid (s-a retras înaintea meciului cu Petra Martic din turul II), care a forțat-o să declare forfait pentru competiția de Roma.

Aflată la prima sa participare pe tabloul principal de la Roland Garros, Potapova a început bine meciul, a condus cu 2-0, reușind break-ul în game-ul secund. Kerber a reacționat însă rapid și a egalat situația pe tabelă (2-2). Au urmat două game-uri în care ambele jucătoare n-au avut probleme la serviciu, iar apoi din nou două break-uri consecutive, câte unul de fiecare parte (4-3 pentru rusoaică). Condusă cu 5-4, Kerber s-a văzut în situația de servi pentru a rămâne în set, însă Potapova a profitat de prima minge de break și și-a trecut în cont primul act după 38 de minute de joc.

Deținătoare a trei trofee de Grand Slam (Australian Open 2016, US Open 2016 și Wimbledon 2018), Kerber și-a pierdut definitiv busola în setul al doilea. Tânăra rusoaica a condus cu 4-0, moment în care Angie a reușit break-ul, iar apoi s-a apropiat la 4-2. Germanca nu a făcut decât să amâne finalul partidei. Potapova nu s-a pierdut în fața experimentate sale adversare, și-a făcut serviciul și a închis meciul cu un nou break (a fructificat a treia minge de meci). Confruntarea a durat o oră și 14 minute.

În vârstă de 18 ani, Potapova se află la prima victorie în fața unei jucătoare din Top 10 WTA, în urma căreia și-a egalat cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam. A mai ajuns în turul doi la Australian Open, tot în acest an.

În turul al doilea de la Roland Garros, Potapova va evolua cu Marketa Vondrousova (Cehia, 38 WTA), care a trecut de Yafan Wang (China, 57 WTA), scor 6-4, 6-3.

La ediția de anul trecut a Grand Slam-ului parizian, Angelique Kerber a ajuns până în sferturi, unde a fost învinsă de Simona Halep după un meci extrem de spectaculos, scor 6-7(2), 6-3, 6-2.

S-au disputat duminică în turul I:

Anastasia Potapova (Rusia) - Angelique Kerber (Germania/ N.5) 6-4, 6-2

Petra Martic (Croația/ N.31) - Ons Jabeur (Tunisia) 6-1, 6-2

Johanna Larsson (Suedia) - Magdalena Rybarikova (Slovacia) 6-3, 6-4

Garbine Muguruza (Spania) - Taylor Townsend (SUA) 5-7, 6-2, 6-2

Marketa Vondrousova (Cehia) - Yafan Wang (China) 6-4, 6-3

Svetlana Kuznetsova (Rusia) - Kristina Kucova (Slovacia) 6-4, 6-2

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5