RapidGiuleștenii și-au prezentat noile achiziții. Toate declarațiile

  • Jakub Hromada (mijlocaș, 28 de ani) - Slavia Praga;
  • Cristi Manea (fundaș, 26 de ani) - CFR Cluj;
  • Luka Gojkovic (mijlocaș, 24 de ani) - Javor Matis;
  • Timotej Jambor (atacant, 21 de ani) - Zilina;
  • Filip Blazek (fundaș, 26 de ani) - Banik Ostrava.
  • Rareș Pop (mijlocaș, 19 de ani) - UTA
  • Claudiu Micovski (mijlocaș, 25 de ani) - revenit după împrumutul la UTA
  • Cătălin Vulturar (mijlocaș, 20 de ani) - revenit după împrumutul la UTA
Haine noi Rapidul și-a prezentat noul echipament + Detaliul inedit  apărut pe tricouri
Citește și
Haine noiRapidul și-a prezentat noul echipament +Detaliul inedit apărut pe tricouri
Citește mai mult
Haine noi Rapidul și-a prezentat noul echipament + Detaliul inedit apărut pe tricouri

Luka Gojkovic nu a fost prezent la conferința de presă pentru că se află încă în Serbia pentru a rezolva toate formalitățile legate de actele pentru șederea în România. Și Cătălin Vulturar a fost învoit.

Marian Mihail, noul director executiv al clubului Rapid, a deschis conferința de presă cu mulțumiri pentru Lucian Ionescu, fostul ofițer de presă al Rapidului, și a prezentat-o pe Andreea Cioboată, cea care se va ocupa de acum de relația cu presa.

Rapid și-a prezentat noile achiziții: Timotej Jambor, Cristi Manea, Filip Blazek, Claudiu Micovschi, Jakub Hromada, Rareș Pop
Rapid și-a prezentat noile achiziții: Timotej Jambor, Cristi Manea, Filip Blazek, Claudiu Micovschi, Jakub Hromada, Rareș Pop

Galerie foto (30 imagini)

Timotej Jambor, Filip Blazek, Jakub Hromada (foto: GOLAZO.ro) Rareș Pop (foto: GOLAZO.ro) Cristi Manea (foto: GOLAZO.ro) Claudiu Micovschi (foto: GOLAZO.ro) Rareș Pop (foto: GOLAZO.ro)
+30 Fotografii
labels.photo-gallery

Întâi au fost prezentați jucătorii români, apoi cei străini.

Fiecăruia i s-a făcut o scurtă introducere și jucătorii au spus câteva cuvinte:

„În primul rând, pe plan profesional îmi doresc să fiu cât mai sănătos, să ne bucurăm împreună de acest nou sezon. să-i facem pe fani cât mai mândri de noi”, a spus Claudiu Micovschi.

„Sper să am un parcurs excelent la Rapid, să-i fac mândri pe fani, iar la final să ne bucurăm de cât mai multe reușite împreună”, a declarat Rareș Pop.

Îmi doresc să joc cât mai bine la Rapid, sunt foarte fericit că am ajuns sub același tricou vișiniu. Am spus de multe ori că sunt fericit când văd mulți fani în tribune și aici chiar i-am găsit. Cristi Manea

Ce au spus Micovschi, Pop și Manea despre Neil Lennon

E un antrenor experimentat, foarte bun. Vine cu o filozofie nouă, îmi doresc din tot sufletul să facem treabă bună împreună și sunt sigur că vom reuși. Claudiu Micovschi
Este un antrenor diferit, are foarte multă experiență. Și-a impus deja ideologia aici Rareș Pop
E un antrenor cu o mentalitate total diferită, cred că ne va ajuta foarte mult. Cristi Manea

Cristi Manea visează din nou la națională

Întrebat dacă odată cu transferul la Rapid, speră să revină și la echipa națională, Cristi Manea a spus:

„Sper să revin, da, vreau să joc cât mai bine aici și sigur va veni și o convocare dacă lucrurile vor merge bine la Rapid”.

Manea recunoaște că l-a afectat faptul că nu a prins lotul de EURO, dar se declară și mai motivat să revină la prima reprezentativă:

„E normal că m-a afectat puțin, dar m-am bucurat pentru colegii mei că au făcut o figură frumoasă. Faptul că am fost lăsat acasă m-a motivat mai mult să arăt tuturor că poate au greșit”.

Meci aparte pentru Rareș Pop și Claudiu Micovschi

Rapid întâlnește UTA în prima etapă, iar pentru Claudiu Micovschi și Rareș Pop e un meci cu totul aparte. Cei doi au jucat la Arad în sezonul trecut: „Vorbeam cu Rareș despre cum va fi să revenim, mie mi-a prins foarte bine acest împrumut, sunt pregătit să dau tot ce am mai bun pentru Rapid. Va fi un meci mai special pentru noi doi, dar mergem să luăm toate cele 3 puncte”, a spus Micovschi.

„Cu UTA va fi un meci mai special, voi avea șansa să joc contra celor de la UTA la mine acasă. Așa cum a spus și Claudiu, mergem să luăm toate cele 3 puncte”, a completat Pop.

Jucătorii au dat asigurări că nu îi apasă presiunea de a juca la Rapid:

„Va fi ceva normal, sunt obișnuit cu presiunea, dacă vom da 100% si fanii vor vedea asta sunt sigur că îi vom face fericiți”.

Secretele lui Rednic, la dispoziția lui Lennon

Neil Lennon are un atu în fața lui Mircea Rednic, înaintea confruntării directe. Tehnicianul Rapidului i-a luat deoparte pe Rareș Pop și Micovschi și i-a „descusut” despre tactica antrenorului român:

„Am discutat chiar ieri cu domnul Lennon, dar nu pot spune acum detaliat ce am vorbit”, a explicat Micovschi când a fost întrebat dacă antrenorul Rapidului i-a cerut detalii tactice despre stilul lui Mircea Rednic.

„Am vorbit și cu domnul Lennon, dar și cu analistul nostru video, m-a întrebat dacă pot să prezint o echipă, dar, evident, nu vă pot da mai multe detalii”, a spus și Pop.

Rapid visează la titlu

Giuleștenii admit că speră să câștige titlul de campioni.

„Sunt foarte impresionat de ce am găsit aici, am cunoscut oameni extraordinari, nu credeam că în România mai găsesc așa ceva. Îmi place tot: organizare, fani, tot, e un club extraordinar.

Normal că visăm la titlu, am văzut o calitate mare la toți jucătorii din lot și dacă vom sta bine în teren, tragem toți în aceeași parte, vom reuși”, a spus Manea.

A urmat apoi prezentarea jucătorilor străini. Luka Gojkovic a lipsit, el aflându-se în Serbia pentru a pune la punct toate detaliile pentru șederea în România.

A luat cuvântul Hromada, jucător care a evoluat și în sezonul trecut în Grant și a fost achiziționat definitiv de Rapid în această vară.

Vă mulțumesc, le mulțumesc tuturor celor de la Rapid. Începutul nu a fost ușor. M-am accidentat în derby-ul cu FCSB, la finalul lui aprilie, dar sunt foarte recunoscător pentru reacția celor de la Rapid, a domnului Șucu. Sunt fericit să fiu la Rapid, mă concentrez pe recuperarea mea, sper să mă întorc pe teren cât mai rapid. Jakub Hromada
Sunt foarte fericit să fiu aici, e primul mare transfer din cariera mea. Sunt fericit că un club ca Rapid a fost interesat de mine, sper că voi avea succes la acest club. Știam despre fani, că umplu stadionul. Că Rapid are o bază de pregătire foarte bună. Am fost deschis pentru a veni aici. Timotej Jambor
Trebuie să simțim presiunea. E bine să lupți pentru titlu, avem echipă bună pentru a ne îndeplini obiectivele. Atmosfera aici e foarte frumoasă, sper ca fanii să ne ajute, am vorbit cu Jakub, m-am informat despre club, știu tot ce voiam să știu. Filip Blazek

Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Diverse
18:21
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Citește mai mult
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Dinamo, la limită  Dacă  Selmani  primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Liga 1
12:56
Dinamo, la limită Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Citește mai mult
Dinamo, la limită  Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Stranieri
19:27
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Citește mai mult
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare