REIC 2019 (rugby): România va juca la Cluj şi Botoşani

REIC 2019 (rugby): România va juca la Cluj şi Botoşani

Naţionala României va juca la Cluj şi Botoşani în Rugby Europe International Championship 2019, a anunţat Federaţia Română de Rugby (FRR) pe site-ul său oficial, potrivit Agerpres.

Nationala Romaniei de rugbyFoto: frr.ro

Debutul anului 2019 înseamnă pentru naţionala de rugby a Romaniei şi startul în principala competiţie a sezonului, Rugby Europe International Championship (REIC). În această ediţie a REIC, Romania va disputa trei meciuri pe teren propriu şi două în deplasare, la Madrid şi Bruxelles.

Luni, Federaţia Română de Rugby a primit confirmarea din partea oficialilor arenelor unde urmează să se dispute meciurile Stejarilor. Astfel, Romania va disputa la Cluj, pe Cluj Arena, meciul împotriva Georgiei de pe 9 februarie şi la Botoşani, pe Stadionul Municipal, meciurile cu Germania şi Rusia, de pe 16 februarie, respectiv 9 martie. Ora de începere a partidelor este 14:00.

Sezonul 2019 al REIC va începe pe 9 februarie, când Stejarii vor înfrunta deţinătoarea trofeului, Georgia, cele două echipe întâlnindu-se în premieră pe Cluj Arena. România a mai jucat pe acest stadion şi în sezonul 2018 al REIC, când a întâlnit Germania (85-6) şi Rusia (25-15).

Apoi naţionala de rugby va reveni la Botoşani, după 8 ani. Ultimul meci de rugby internaţional jucat acolo, pe Stadionul Municipal, a fost în iunie 2010. Este vorba de partida din prima fază a recalificărilor la Cupa Mondială din Noua Zeelandă 2011, când Stejarii s-au impus în faţa Ucrainei cu 61-7.

În Rugby European Championship 2019, Stejarii vor întâlni în deplasare Spania, pe 3 martie, la Madrid, şi Belgia, pe 17 martie, la Bruxelles.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5