Paie pe foc Fanii lui River Plate, „omagiu” pentru Enzo Fernandez: au reprodus  scandările rasiste  la adresa naționalei Franței
Enzo Fernandez. Foto: IMAGO

Paie pe focFanii lui River Plate, „omagiu” pentru Enzo Fernandez: au reprodus scandările rasiste la adresa naționalei Franței

  • Fanii echipei River Plate l-au omagiat pe Enzo Fernandez (23 de ani), care s-a format la club, la o săptămână după ce Argentina a câștigat Copa America 2024.
  • Suporterii prezenți pe Estadio Más Monumental au reprodus cântecul rasist la adresa naționalei Franței, prin care fotbalistul lui Chelsea a provocat un scandal uriaș săptămâna trecută.

Enzo Fernandez este protagonistul unui scandal la nivel internațional, după ce la finalul partidei câștigate de Argentina în fața Columbiei, 1-0 după prelungiri, a făcut un live pe Instagram cu bucuria fotbaliștilor din naționala Albiceleste, care au început să cânte versuri cu tentă rasistă la adresa jucătorilor francezi.

„Azilul foștilor naziști”  Demba Ba, mesaj dur după scandările rasiste ale  argentinienilor
Citește și
„Azilul foștilor naziști” Demba Ba, mesaj dur după scandările rasiste ale argentinienilor
Citește mai mult
„Azilul foștilor naziști” Demba Ba, mesaj dur după scandările rasiste ale argentinienilor

Fanii lui River Plate, sprijin pentru Enzo Fernandez: au cântat versuri rasiste la adresa fotbaliștilor Franței

Înainte de partida cu Lanus (2-2), disputată la Buenos Aires, fanii lui River Plate au dorit să-și arate sprijinul pentru fostul jucător al echipei și au cântat versurile rasiste:

„Joacă pentru Franţa, dar vin din Angola, aleargă bine, le place să iubească travestiţi, mama lor este nigeriană, tatăl lor este camerunez, dar pe paşaport scrie: francez”.

Enzo Fernandez și-a prezentat scuzele. Situația, analizată de FIFA

Mijlocașul argentinian Enzo Fernandez și-a cerut scuze pentru cele întâmplate. La Chelsea, are mulți jucători francezi în echipă: Weskey Fofana, Malo Gusto, Lesley Ugochukwu, Christopher Nkunku, Axel Disasi și Benoit Badiashile.

Fofana, Diasi și Gusto au decis să nu-l mai urmărească pe Enzo Fernandez pe rețelele de socializare.

Vreau să îmi prezint scuzele sincere pentru un video postat pe contul meu de Instagram în timpul sărbătorii echipei naționale. Acel cântec conține un limbaj foarte ofensator și nu există nicio scuză pentru acele cuvinte. Enzo Fernandez, pe Instagram

Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) a depus o plângere pentru „comentarii rasiale ofensatoare şi discriminatorii”, iar situația este analizată de FIFA.

Argentina încearcă să calmeze spiritele

Preşedinte radical de dreapta Javier Milei a declarat că „problemele sportive trebuie rezolvate la nivel sportiv”, asta după ce afirmase că „versurile nu fac decât să spună adevărul”.

Karina Milei, sora președintelui și secretar general al preşedinţiei, s-a întâlnit joia trecută cu ambasadorul Franţei pentru a-şi cere scuze.

Scandal diplomatic Vicepreședintele Argentinei apără jucătorii, după  cântecul rasist  la adresa Franței: „Spuneau adevărul! Colonialiștii nu ne vor intimida”
Citește și
Scandal diplomaticVicepreședintele Argentinei apără jucătorii, după cântecul rasist la adresa Franței: „Spuneau adevărul! Colonialiștii nu ne vor intimida”
Citește mai mult
Scandal diplomatic Vicepreședintele Argentinei apără jucătorii, după cântecul rasist la adresa Franței: „Spuneau adevărul! Colonialiștii nu ne vor intimida”
L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
De la Barcelona la Rapid Echipa de handbal feminin a Rapidului a adus un antrenor de la catalani
Handbal
17.09
De la Barcelona la Rapid Echipa de handbal feminin a Rapidului a adus un antrenor de la catalani
Citește mai mult
De la Barcelona la Rapid Echipa de handbal feminin a Rapidului a adus un antrenor de la catalani
Descindere în forță   Poliția a arestat un ultras chiar la  pauza meciului !
Campionate
17.09
Descindere în forță Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului!
Citește mai mult
Descindere în forță  Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului !