CRISTIAN GEAMBAȘU   Ambiția,  intactă

CRISTIAN GEAMBAȘU Ambiția, intactă

  • Simona Halep a câștigat meciul cu Rodionova după tiparul ei greu de plagiat. Muncă, dăruire, sacrificiu. Hong Kong este totuși un turneu mic, dar așa arată drumul de întoarcere, nu are nimic glorios

Primul meci câștigat de Simona Halep după 2 ani și o lună și jumătate a fost mai întâi de orice o luptă cu propriul corp. Învinsa, Arina Rodionova, o jucătoare harnică și tenace, nu a îndeplinit doar rolul de sparring. Fără mari virtuți tehnice, jocul australiencei de origine rusă a solicitat-o la maximum pe Simona. La maximum ce poate ea în acest moment.

Amintirea meciului cu Badosa

Primul set s-a suprapus cu imaginea de odinioară a campioanei de la Wimbledon 2019. Precizie, forță controlată, viteză de deplasare la standarde înalte. Un 6-2 care amintea manșa inaugurală a partidei cu Paula Badosa de la Miami, când spaniola părea incapabilă de replică.

Nu atât de dramatic ca atunci în martie, dar ținând cont și de nivelul mai slab al adversarei, Halep a început să greșească mai mult și să respire greu de la jumătatea setului secund. Să respire greu la propriu. În privire simțeai umbre ale panicii accentuate de transpirația abundentă.

Atuul incasabil

Erau semne de slăbiciune fizică pe care nici nu le masca și nici nu le amplifica pe modelul consacrat de alte colege de circuit. Când pentru câteva secunde s-a lăsat pe vine, părea că abandonul era iminent, ceva similar cu ce se întâmplase acum 4 luni la Paris în fața americancei Kessler.

A continuat totuși, pentru că ambiția a rămas atuul ei incasabil. Și-a revenit din mers după ce a pierdut setul secund, 5-7, apoi a luptat la câmp deschis în decisiv. Rodionova nu a cedat fără luptă, dar și-a arătat limitele.

La final a fost 6-4 pentru Simona în aplauzele publicului care a fost de partea ei tot timpul. Și de data asta mulți români în tribună. Suntem peste tot acasă nu este doar un vers din imnul Rapidului.

Simona Halep FOTO Imago Simona Halep FOTO Imago
Simona Halep FOTO Imago

Aspectul jocului aproape neschimbat

Victoria Simonei Halep din primul tur al turneului WTA 125 de la Hong Kong trebuie întâmpinată cu prudență. Ne putem bucura, dar a jubila este deplasat. Hong Kong este un turneu de mică anvergură, cu puncte puține și premii mici, exact genul de competiție necesară pentru ca Simona să reintre cu adevărat în circuit.

Din câte s-a văzut, jocul ei nu a suferit modificări esențiale. Reverul în lung de linie continuă să fie lovitura de gală, după cum serviciul al doilea rămâne eternul punct vulnerabil.

Duce bine schimburile lungi, mai ales cele pe rever, are și acum dificultăți de deplasare nu lateral, stânga-dreapta, ci când este chemată la fileu de scurtele adversarelor. 

Blinkova, nivelul următor

Simona nu a dialogat cu antrenorul Daniel Dobre în timpul meciului, ceea ce poate fi mai curând un semn pozitiv. E de preferat o comunicare subînțeles-tacită în locul uneia nervoase și mai degrabă formale.

Sunt prea bine cunoscute tensiunile dintre ea și antrenorii care i s-au perindat în carieră, indiferent cât de celebri sau pricepuți erau aceștia.

Urmează acum rusoaica Anna Blinkova, o adversară de calibru superior, masivă și puternică. Dat fiind gabaritul, Blinkova nu se deplasează formidabil, dar lovește clar mai solid decât Rodionova, posedând și alte standarde tehnice. 

Dacă recuperează fizic în 24 de ore, Simona are o șansă nu doar teoretică, pentru că Blinkova mi se pare genul de jucătoare care îi convine. Sau i-ar fi convenit atunci când nu se pregătea să urce un munte din Himalaya cu o escaladă în Bucegi.       

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”