Steaua risca o suspendare de 4 jocuri pentru ca nu a dat bilete fanilor rapidisti

Steaua risca o suspendare de 4 jocuri pentru ca nu a dat bilete fanilor rapidisti

Steaua risca sa fie sanctionata de catre Federatia Romana de Fotbal (FRF) cu pana la patru jocuri de suspendare, dupa ce oficialii clubului din Ghencea au refuzat sa puna la dispozitie suporterilor rapidisti bilete la meciul etapei a XXXI-a. FRF a anuntat pe site-ul oficial ca in conformitate cu regulamentul, clubul gazda trebuie sa puna la dispozitie cel putin 5% din capacitatea totala a stadionului.

Steaua pleaca din GhenceaFoto: HotNews.ro

"In conformitate cu prevederile art. 16 din Regulamentul UEFA privind infrastructura stadioanelor si ale art. 59.4, lit. G din ROAF, completat cu Decizia Comitetului de Urgenta al FRF din 10.11.2010, clubul gazda este obligat sa puna la dispozitie suporterilor echipei oaspete cel putin 5% din capacitatea totala a stadionului, intr-un sector destinat exclusiv acestora, delimitat prin garduri si protejat de fortele de ordine. Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza conform prevederilor art. 83.7, din Regulamentului Disciplinar", se arata in comunicatul FRF.

Astfel, pentru ca a refuzat sa dea fanilor rapidisti bilete la meciul din 4 mai, Steaua risca sa fie sanctionata cu "interzicerea organizarii jocurilor pe stadionul propriu de la 1 la 4 jocuri".

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a declarat, inaintea meciului, ca neacordarea biletelor pentru suporterii rapidisti se incadreaza in regulament: "Clubul organizator poate da clubului vizitator pana la 5% din numarul de bilete puse in vanzare. Daca ma gandesc bine, eu fiind inginer, pana la 5% inseamna si zero. Se incadreaza. Zero este mai mic decat 5%".

In Regulamentul de organizare a activitatii fotbalistice (ROAF) din 2009, la art.59.4, lit. G, se arata ca "la solicitarea clubului vizitator, clubul gazda trebuie sa aloce pentru suporterii acestuia un numar de bilete reprezentand maxim 5% din capacitatea totala a stadionului". Regulamentul a fost insa schimbat in iulie 2010, organizatorii fiind obligati sa puna la dispozitie cel putin 5%.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”