A luat nota 2 și este văzut principal vinovat pentru înfrângerea Franței din finala CM 2022

A luat nota 2 și este văzut principal vinovat pentru înfrângerea Franței din finala CM 2022

Centralul Szymon Marciniak este văzut de jurnaliștii de la L'Equipe principal vinovat pentru înfrângerea dramatică a Franței contra Argentinei în finala Mondialului din Qatar (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 și 4-2 la penaltiuri pentru argentinieni).

Szymon Marciniak si Lionel Messi la CM 2022Foto: Foto Olimpik/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Portarul Argentinei, încă un gest controversat - Cum l-a ironizat pe Mbappe la petrecerea din vestiar

Polonezul a primit nota 2 din partea cotidianului francez, arbitrul fiind arătat cu degetul în mai multe faze importante ale finalei, toate judecate împotriva Franței.

Cele trei mai greșeli pe care L'Equipe i le reproșează lui Szymon Marciniak

Conform L'Equipe, Marciniak a comis mai multe gafe, iar gazetarii francezi le prezintă pe rând.

Prima presupusă eroare ar fi la penaltiul acordat lui Angel Di Maria. Centralul a dictat fără ezitare penalti, cu toate că de pe unele reluări nu se vede clar contactul dintre cei doi jucători.

Messi a punctat în minutul 23, iar Argentina a trecut în avantaj în marea finală.

A doua eroare: În minutul 98, la una dintre ultimele faze înainte de cele două reprize de prelungiri, Franța a scăpat pe un contraatac mai mult decât promițător.

>> Poveste de viață - Cum a ajuns un polonez să arbitreze finala CM 2022 și întâmplarea care i-a deschis drumul spre arbitraj

Centralul Szymon Marciniak nu a lăsat avantaj (așa cum ar fi fost normal - mingea era tot la francezi), a oprit faza de joc și a dictat fault pentru Franța.

Trupa lui Didier Deschamps a pierdut astfel ocazia de a puncta pe tabelă, gol care ar fi putut fi decisiv.

A treia eroare: La golul trei al Argentinei (marcat de Messi în a doua repriză de prelugiri), doi dintre jucătorii de rezervă ai „Pumelor” se aflau în teren. Jurnaliștii francezi spun că meciul ar fi trebuit oprit, în consecință golul lui Messi nu ar mai fi avut loc.

S-ar putea să te intereseze și:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”