VIDEO Simona Halep, campioană la WTA Melbourne: Al 23-lea titlu din carieră

VIDEO Simona Halep, campioană la WTA Melbourne: Al 23-lea titlu din carieră

Simona Halep a câștigat primul titlul WTA pe tărâm australian sub privirile fostului său antrenor, Darren Cahill, sportiva noastră cucerind trofeul la "Melbourne Summer Set 1". Finala cu Veronika Kudermetova s-a încheiat în două seturi, scor 6-2, 6-3, după o oră și 14 minute. Este titlul 23 din cariera fostei lidere a ierarhiei mondiale.

Simona Halep si trofeul de la Melbourne Summer Set 1Foto: Mike FREY / AFP / Profimedia

VIDEO Reacția lui Darren Cahill după ce Simona Halep a cucerit titlul de la WTA Melbourne

Rezumatul partidei dintre Halep și Kudermetova:

De știut:

  • În urma victoriei de la Melbourne Summer Set 1, Simona va urca pe locul 15 în clasamentul WTA începând de săptămâna viitoare (salt de 5 poziții).
  • Pentru performanța de la acest turneu, Halep va primi un cec în valoare de 31.000 de doari şi 280 de puncte WTA în ierarhia de simplu.
  • Ultimul trofeu câștigat de Simona data de pe 21 septembrie 2020, la Roma (WTA 1000, pe zgură, la Foro Italico).
  • Halep a declarat forfait la WTA Sydney (de săptămâna viitoare), următorul turneu la care va participa fiind Australian Open (17-30 ianuarie, Grand Slam).

Ultimul punct al finalei dintre Halep și Kudermetova:

Simona Halep, 23 de titluri în carieră

În vârstă de 30 de ani, Simona Halep a câștigat până acum în carieră 23 de titluri, două dintre acestea fiind de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019). Sportiva noastră a pierdut alte 18 finale.

2022 - WTA Melbourne (WTA 250)

2020 - Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier)

2019 - Wimbledon (Grand Slam)

2018 - Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA)

2017 - Madrid (Premier Mandatory)

2016 - Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory),

2015 - Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory),

2014 - Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA)

2013 - Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor)

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-2, 6-3, în finala WTA Melbourne

6:3 Kudermetova se precipită, irosește puncte, Halep conduce cu 30-0. As, sunt trei mingi de meci pentru Simona. Prima șansă este fructificată, Halep este campioană la Melbourne după o finală de o oră și 14 minute.

5:3 Raliu intens, Kudermetova forțează, mingea nu prinde terenul. Cu terenul liber, de lângă fileu, rusoaica alege lungul de linie și trimite pe culoarul de dublu: ce greșeală! Revine însă cu un serviciu violent (30-30). Forehand în cross ratat, iar Simona are minge de break. Kudermetova trimite în plasă, motiv de bucurie pentru Halep: va servi pentru câștigarea titlului de la Melbourne.

4:3 Simona aleagă dintr-un colț în altul, returnează tot, iar venită la fileu câștigă punctul. Urmează o manifestare de bucurie (40-0). Voleu fantastic al rusoaicei, ea zâmbește complice după execuție. Halep face pasul la plasă, atacă neinspirat, iar Kudermetova o pasează în lungul liniei (40-30). Din fericire, Simona închide la timp un game care se complicase.

3:3 Fileul o ajută puțin pe Simona, iar sportiva noastră trimite foarte bine cu dreapta inversă. Sunt multe îndoieli în mintea rusoaicei, pare afectată de erorile mari din ultimele minute. Comite și Halep o eroare, ajutor nesperat pentru rusoaică. Venită la fileu, Kudermetova închide punctul cu un voleu de forehand. Serviciul funcționează pentru Veronika. Încă o dată fileul o ajută pe Kudermetova, este 3-3.

3:2 Simona trimite o scurtă nu tocmai bună, dar apoi o lobează pe adversară. Este un game în care Halep face și o dublă greșeală la 40-0. Serviciu bun la mediană, apoi rever în lungul liniei: Simona conduce cu 3-2 (serie de trei gameuri la rând pentru sportiva noastră).

2:2 Kudermetova a rămas cu mintea la erorile din gameul trecut, noroc cu serviciul (puternic, la teu). Dreaptă inside-in ratată a rusoaicei, iar Halep are două mingi de break (15-40). Simona atacă de la retur, iar Kudermetova greșește cu forehandul. Din nou egalitate, Halep a revenit de la 0-2 în acest set. Trebuie însă să recunoaștem și aportul adversarei: multe erori, cadouri mari.

1:2 A doua dublă greșeală din acest set pentru Halep. Revine însă cu un serviciu la mediană (30-15). Ceva erori din partea Simonei în acest game: este minge de dublu break pentru rusoaică. Nici serviciul nu prea o ajută în aceste momente. O ajută însă adversara: retur în aut pe serviciul al doilea. Apare însă imediat o altă minge de break. Și încă o dată Veronika face un cadou: retur ratat complet. Simona vine la fileu pe un atac modest, ea este pasată de adversară. Kudermetova are grijă să strice și a treia minge de break. Rusoaica a făcut cadouri cât pentru tot meciul. Încă o eroare a rusoaicei, iar Halep câștigă un game în care Kudermetova a făcut aproape tot.

0:2 Cu tot terenul liber, Kudermetova trimite în banda fileului, iar mingea sare în aut. Eroare mare.Rusoaica face tot mai des pasul în teren, iar serviciul este o armă importantă în acest moment. Darren Cahill este în tribune, urmărește evoluția fostei sale eleve. Retur cu rama al Simonei, iar Kudermetova se desprinde la 2-0.

0:1 Simona începe setul al doilea cu un as. Veronika este mult mai atentă, joacă mai îngrijit, conduce ostilitățile de la retur și sunt două mingi de break. După ce o ratează pe prima, rusoaica are o izbucnire nervoasă. Veronika fructifică a doua șansă, iar setul îl începe cu un break (rever în cross lung decisiv).

6:2 Veronika începe gameul cu o dublă greșeală. Simona nu îi deschide unghiurile adversarei, iar rusoaica greșește de pe mediană (0-30). Retur pe linie al Smonei, sunt trei mingi de set. Forțează Halep cu un backhand în lungul liniei, mingea rămâne în plasă. Și a doua minge de set este ratată: aut mic pe un forehand inside-in. A treia oară a fost cu noroc: Halep câștigă setul, iar publicul aplaudă puternic (sunt mulți români pe Rod Laver Arena).

5:2 Din defensivă, Simona trimite perfect cu un rever blocat: 40-0. Apare și o primă eroare: lăsată pe spate, Halep aruncă mingea în aut cu forehandul. Scorul se strânge (40-30), Veronika a trimis decisiv de la retur. Pe o minge joasă, Halep forțează cu dreapta, mingea se duce în aut (40-40). Raliu intens care este câștigat de sportiva noastră, minge de 5-2. Kudermetova trimite în aut, iar Simona câștigă al cincilea game la rând.

4:2 Simona pune prea multă forță de la retur, mingea nu prinde terenul (15-0). Kudermetova apasă bine cu reverul în lungul liniei, Simona este prinsă pe contre pied. Apar primele reproșuri ale sportivei noastre. Fileul scurtează traseul unei mingi, iar Simona găsește un rever în cross minunat. Este minge de break. Veronika simte presiunea, iar backhandul său rămâne în plasă: este 4-2 pentru jucătoarea noastră.

3:2 Pe un serviciu doi moale, Veronika atacă, dar o face în fileu (30-0). Serviciu bun al Simonei: 40-0. Halep încearcă încă un passing, dar Kudermetova agață bine mingea (se vede că este și o bună jucătoare de dublu). După un retur puternic al adversarei, Simona recuperează din defensivă și trece în avantaj pe tabelă.

2:2 Un duel de pe partea de rever îi revine Simonei: unghi scurt fantastic găsit de jucătoarea noastră. Publicul este încântat de acest schimb. Raliurile se prelungesc, ceea ce îi convine de minune Simonei. Passing bun al jucătoarei noastre, iar Halep anulează avantajul breakului.

Rusoaica este mai activă în startul finalei, iar agresivitatea ei a dat roade (cel puțin până acum).

1:2 Rusoaica pune totul pe cartea atacului: lovește mingea din urcare, încearcă să conducă schimburile de pe baseline, iar forehandul său este unul aspru. Momentan, Simona se apără destul de bine. Veronika ratează un rever de pe mediană, avea controlul punctului. Halep încearcă o contra scurtă, mingea rămâne în plasă: 40-40.

Kudermetova a făcut pasul în față, a condus raliul, iar reverul și-a făcut treaba: minge de break, prima a finalei. Dublă greșeală a Simonei, iar Kudermetova a făcut breakul.

1:1 Recunoscută pentru serviciul său puternic, Kudermetova se folosește bine de această armă pentru a egala situația de pe tabelă.

1:0 Finala a început cu Simona la serviciu. Veronika își arată intențiile ofensive din primul game: vine la fileu, este agresivă, dar ratează mingi destul de ușoare. Halep trece pentru prima dată în avantaj pe tabelă: serviciul a ajutat-o atunci când a trebuit, a închis gameul la momentul oportun.

Meciul se dispută pe Rod Laver Arena din Melbourne.

Simona Halep și Veronika Kudermetova s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, iar sportiva noastră s-a impus de fiecare dată (6-1, 6-3 la Australian Open 2021 și 6-1, 7-6(4) la Moscova 2021).

În acest moment, Halep se află în clasamentul live al WTA pe locul 15, cu 2.755 de puncte acumulate.

Este o urcare de cinci locuri pentru Simona, ea aflându-se pe 20 la startul sezonului 2022 din tenisul mondial.

Cine este Veronika Kudermetova, adversara Simonei din finală

Veronika Kudermetova (Rusia) - 24 de ani, locul 31 WTA, 1,75 metri. A câștigat din tenis $2,847,406, iar cel mai bun loc ocupat a fost 28 (pe 26 aprilie 2021).

Are în palmares un titlu WTA: Charleston (2021). Veronika a mai jucat o finală în 2021, la Abu Dhabi, dar a fost învinsă de Aryna Sabalenka.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Știrile zilei din sport
Dinamo - FCSB, în Ghencea?  Răspunsul lui Andrei Nicolescu și reacția lui MM Stoica:   „Chiar așa idiot mă crezi?”
Superliga
03.07
Dinamo - FCSB, în Ghencea? Răspunsul lui Andrei Nicolescu și reacția lui MM Stoica: „Chiar așa idiot mă crezi?”
Citește mai mult
Dinamo - FCSB, în Ghencea? Răspunsul lui Andrei Nicolescu și reacția lui MM Stoica: „Chiar așa idiot mă crezi?”
De ce n-a luat avionul  Diogo Jota era pe un   drum de peste 30 de ore  în momentul accidentului » Ce au spus medicii
Campionate
03.07
De ce n-a luat avionul Diogo Jota era pe un drum de peste 30 de ore în momentul accidentului » Ce au spus medicii
Citește mai mult
De ce n-a luat avionul Diogo Jota era pe un  drum de peste 30 de ore în momentul accidentului » Ce au spus medicii
Semnează cu Dinamo    Mutare neașteptată  făcută de „câini” » S-a antrenat singur, deși putea merge în cantonament
Superliga
03.07
Semnează cu Dinamo Mutare neașteptată făcută de „câini” » S-a antrenat singur, deși putea merge în cantonament
Citește mai mult
Semnează cu Dinamo Mutare neașteptată făcută de „câini” » S-a antrenat singur, deși putea merge în cantonament
Dinamo și-a prezentat echipamentul   Eveniment de zile mari cu ocazia noului parteneriat:   al treilea tricou  este unul special
Superliga
03.07
Dinamo și-a prezentat echipamentul Eveniment de zile mari cu ocazia noului parteneriat: al treilea tricou este unul special
Citește mai mult
Dinamo și-a prezentat echipamentul  Eveniment de zile mari cu ocazia noului parteneriat: al treilea tricou este unul special
Știri ultima oră
22:17
Alibec, negocieri cu Tavi S-au schimbat purtătorii numerelor 10 și 7 la FCSB + Mihai Stoica: „Asta e o chestie care mă deranjează teribil”
Alibec, negocieri cu Tavi  S-au schimbat purtătorii numerelor 10 și 7 la FCSB + Mihai Stoica: „Asta e o chestie care mă deranjează teribil”
22:43
Niță, pe lista lui Contra Internaționalul român dorit și de Dinamo și-ar putea continua cariera în Arabia Saudită
Niță, pe lista lui Contra Internaționalul român dorit și de Dinamo și-ar putea continua cariera în  Arabia Saudită
21:56
„Șoc absolut” Arne Slot, distrus după decesul lui Jota + Mesajul lui Van Dijk, gestul făcut de Liverpool și solicitarea fanilor
„Șoc absolut” Arne Slot, distrus după decesul lui Jota + Mesajul lui Van Dijk, gestul făcut de Liverpool și solicitarea fanilor
22:00
Dinamo - FCSB, în Ghencea? Răspunsul lui Andrei Nicolescu și reacția lui MM Stoica: „Chiar așa idiot mă crezi?”
Dinamo - FCSB, în Ghencea? Răspunsul lui Andrei Nicolescu și reacția lui MM Stoica: „Chiar așa idiot mă crezi?”
Mai multe știri de ultimă oră

Opinii

Nostalgia

Radu Naum: Nostalgia

Radu Naum: Nostalgia
Aachen  1997

Cristian Geambașu: Aachen 1997

Cristian Geambașu: Aachen 1997
Parlamentul intereselor personale

Dan Udrea: Parlamentul intereselor personale

Dan Udrea: Parlamentul intereselor personale
Lecția CFR-ului pentru FCSB, Rapid sau Craiova

Silviu Tudor Samuilă: Lecția CFR-ului pentru FCSB, Rapid sau Craiova

Silviu Tudor Samuilă: Lecția <span>CFR-ului</span> pentru FCSB, Rapid sau Craiova
Amurgul zeului Novak

Cristian Geambașu: Amurgul zeului Novak

Cristian Geambașu: Amurgul zeului Novak
Fotbalul în stradă?

Radu Naum: Fotbalul în stradă?

Radu Naum: Fotbalul în stradă?
Munca  vedetelor

Cristian Geambașu: Munca vedetelor

Cristian Geambașu: Munca vedetelor
De ce refuză Steaua să se asocieze și cât de groase sunt zidurile MApN?

Dan Udrea: De ce refuză Steaua să se asocieze și cât de groase sunt zidurile MApN?

Dan Udrea: De ce refuză Steaua să se asocieze și cât de groase sunt zidurile MApN?
Noi și viitorul star

Theodor Jumătate: Noi și viitorul star

Theodor Jumătate: Noi și viitorul star
Lyon și belferii din România

Cristian Geambașu: Lyon și belferii din România

Cristian Geambașu: Lyon și belferii din România
Otrava din medicament

Radu Naum: Otrava din medicament

Radu Naum: Otrava din medicament
Indecența lui Dinamo

Dan Udrea: Indecența lui Dinamo

Dan Udrea: Indecența lui Dinamo
Risto și Chichen-Itza

Cristian Geambașu: Risto și Chichen-Itza

Cristian Geambașu: Risto și <span>Chichen-Itza</span>
Generația telefoanelor confiscate

Dan Udrea: Generația telefoanelor confiscate

Dan Udrea: Generația telefoanelor confiscate
U19.  O echipă de ținut minte

Theodor Jumătate: U19. O echipă de ținut minte

Theodor Jumătate: U19. O echipă de ținut minte
Povestea slujitorilor fotbalului

Cristian Geambașu: Povestea slujitorilor fotbalului

Cristian Geambașu: Povestea slujitorilor fotbalului
De ce  Dan Petrescu n-a fost invitat la Sports Festival?

Dan Udrea: De ce Dan Petrescu n-a fost invitat la Sports Festival?

Dan Udrea: De ce Dan Petrescu <span>n-a</span> fost invitat la Sports Festival?
România 5-22

Theodor Jumătate: România 5-22

Theodor Jumătate: România <span>5-22</span>
Resemnarea, apanajul unui eșec

Vlad Nedelea: Resemnarea, apanajul unui eșec

Vlad Nedelea: Resemnarea, apanajul unui eșec
Implozia

Cristian Geambașu: Implozia

Cristian Geambașu: Implozia
Top stiri din sport
Alibec, pe cântar    Cum stă Denis  din punct de vedere al kilogramelor față de acum 8 ani, când a jucat prima dată la FCSB
Superliga
03.07
Alibec, pe cântar Cum stă Denis din punct de vedere al kilogramelor față de acum 8 ani, când a jucat prima dată la FCSB
Citește mai mult
Alibec, pe cântar Cum stă Denis din punct de vedere al kilogramelor față de acum 8 ani, când a jucat prima dată la FCSB
Ultimul mesaj al lui Diogo Jota  Postarea făcută cu   mai puțin de 24 de ore  înainte să moară într-un accident rutier
Campionate
03.07
Ultimul mesaj al lui Diogo Jota Postarea făcută cu mai puțin de 24 de ore înainte să moară într-un accident rutier
Citește mai mult
Ultimul mesaj al lui Diogo Jota Postarea făcută cu mai puțin de 24 de ore înainte să moară într-un accident rutier
A murit Diogo Jota  Atacantul lui Liverpool a decedat într-un   accident rutier, în Spania
Campionate
03.07
A murit Diogo Jota Atacantul lui Liverpool a decedat într-un accident rutier, în Spania
Citește mai mult
A murit Diogo Jota Atacantul lui Liverpool a decedat într-un accident rutier, în Spania
Alcool și torțe pe stadioane?  Ciprian Paraschiv, ultimele detalii despre posibilele modificări din   Legea 4:  „Nu există nicăieri în Europa așa ceva!”
Superliga
02.07
Alcool și torțe pe stadioane? Ciprian Paraschiv, ultimele detalii despre posibilele modificări din Legea 4: „Nu există nicăieri în Europa așa ceva!”
Citește mai mult
Alcool și torțe pe stadioane? Ciprian Paraschiv, ultimele detalii despre posibilele modificări din Legea 4: „Nu există nicăieri în Europa așa ceva!”
Are FCSB echipă de Champions League?Care lot al campioanei credeți că e mai bun, cel actual sau cele din 2013 și 2008?
Sondaj
04.07

Are FCSB echipă de Champions League? Care lot al campioanei credeți că e mai bun, cel actual sau cele din 2013 și 2008?

Care lot credeți că e mai bun, dintre variantele de mai sus?

FCSB 2025 %
FCSB 2013 %
FCSB 2008 %
Are FCSB echipă de Champions League?Care lot al campioanei credeți că e mai bun, cel actual sau cele din 2013 și 2008?

Clasament Liga 1, sezon 2025-2026