Togo va juca pana la urma la Cupa Africii -  Nu suntem lasi!

Togo va juca pana la urma la Cupa Africii - Nu suntem lasi!

Nationala statutului Togo a revenit asupra deciziei de a nu participa la Cupa Africii pe Natiuni, Adebayor si compania urmand sa evolueze, pana la urma, la competitia gazduita de Angola. "Suntem orice, dar nu lasi", si-au motivat togolezii decizia de ultim moment.

Togo va lua parte la CAN pentru a lupta in memoria colegilor morti si a celor raniti in urma atacului armat care a avut loc, in cursul zilei de vineri, asupra autocarului primei reprezentative (petrecut la granita dintre Congo si Angola).

Conform unor surse apropiate togolezilor (citate de Reuters), in schimbarea deciziei a contat enorm efortul primului-ministru angolez, Paulo Kassoma, dar si a organizatorilor competitiei.

Atentatul impotriva autocarului nationalei Togo a fost revendicat de catre Fortele de Eliberare din Cabinda (o enclava din Angola), acestia precizand insa ca atacatul a fost de fapt indreptat catre soldatii angolezi care escortau echipa din Togo.

"Suntem indurerati. Aceasta nu mai este o sarbatoare a fotbalului, dar vrem sa ne aparam culorile, valoarea si faptul ca suntem barbati", a declarat Thomas Dossevi, fotbalistul celor de la FC Nantes.

"Suntem pe deplin dezamagiti pentru ca federatia nu a vrut sa amane meciul ca sa putem merge la inmormantare. Nu suntem sustinuti destul! Interesele CAF sunt pe primul plan, nu cele ale tarilor participante", a completat Dossevi.

"L-am vazut pe unul dintre colegi fiind lovit de un glont. Plangea in continuu, pentru ca mai apoi sa-si piarda cunostinta. O experienta cumplita! Am fost mitraliati timp de aproximativ 30 de minute. Eram toti la podea, plangeam si ne rugam sa scapam cu viata" - Emmanuel Adebayor.

Togo va disputa prima partida pentru Cupa Africii pe Natiuni, luni, de la ora 20:30, impotriva statului Ghana, disputa putand fi urmarita in direct pe Eurosport.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5