Un atlet roman va rata Jocurile Olimpice de la Rio dupa ce a fost depistat pozitiv

Un atlet roman va rata Jocurile Olimpice de la Rio dupa ce a fost depistat pozitiv

Atletul Andrei Rares Toader (aruncarea greutatii) a fost depistat pozitiv la controlul antidoping sustinut pe 4 iunie, la Campionatele Internationale ale Romaniei de la Pitesti, si va rata Jocurile Olimpice de la Rio, fiind exclus din lotul care va face deplasarea in Brazilia, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

La Pitesti, Toader a castigat proba de aruncarea greutatii cu 20,54 m, un nou record national de tineret si cea mai buna performanta a competitiei. Pe 25 iunie, Toader castigase medalia de aur la Campionatele Balcanice de la Pitesti. Informatia a fost confirmata pentru Mediafax de catre Sandu Ion, presedintele Federatiei Romane de Atletsim, care sustine ca s-au gasit substante interzise in proba prelevata.

"Am primit o scrisoare de la ANAD, s-au gasit substante interzise in proba prelevata pentru un test sustinut pe 4 iunie, la Pitesti. Am atras atentia ca atitudinea lui Rares nu este cum ar trebui, iar totul a fost impotriva mea. Imi pare rau de ce s-a intamplat. E foarte grav, poate afecta tot atletismul romanesc. Uitati-va ce s-a intamplat cu Rusia, nici la TAS nu au castigat. Uitati-va ce se intampla la Federatia de Kaiac-Canoe. Probabil, cu aceasta ocazie, o sa trag un semnal de alarma.

Clubul l-a sustinut, daca faceam front comun nu ajungea aici copilul, pentru ca este un copil pana la urma. Foarte talentat, dar a vrut sa treaca niste etape care nu se pot trece decat neortodox. Acum, vedeti ce s-a intamplat. Pe el nu-l vad vinovat, ci pe cei care l-au sustinut", a declarat Sandu Ion, presdintele Federatiei Romane de Atletism, pentru Mediafax.

Ca urmare a scrisorii trimise de reprezentatii ANAD, oficialii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman au luat decizia de a-l lasa pe sportivul Andrei Rares Toader, in varsta de 19 ani, in afara delegatiei Romaniei care va face deplasarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ca urmare a acestui nou caz aparut, Romania a ajuns sa aiba doar 97 de sportivi care vor reprezenta tara la competitia din Brazilia.

"Sigur ca a fost exclus din lotul pentru Olimpiada. Nu va dati seama cat de periculos este ce a facut el. In orice conjunctura nu este voie sa faci asa ceva. Prin alte mijloace vor sa atinga o performanta...uitati ce s-a intamplat", a conchis presedintele Fderatiei Romane de Atletism.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5