Universitatea Craiova, primul club din Liga 1 care își face echipă de fotbal feminin

Universitatea Craiova, primul club din Liga 1 care își face echipă de fotbal feminin

Universitatea Craiova devine primul club din Liga 1 care demarează pregătirile pentru formarea lotului de 20 de jucătoare Under 15, condiţie necesară pentru obţinerea licenţei de participare în prima divizie începând cu sezonul 2020/2021, informează frf.ro.

Universitatea Craiova isi face echipa de fotbal femininFoto: ucv1948.ro

Formaţia din Bănie a anunţat startul acţiunilor de selecţie pentru crearea echipei de fotbal feminin Under 15 a clubului.

Acţiunea destinată jucătoarelor sub 15 ani va fi coordonată de antrenoarea Adriana Rogojină şi va avea loc duminică, 26 ianuarie, începând cu ora 15:30, pe stadionul ”Aripile” din Craiova.

Universitatea Craiova devine primul club din Liga 1 care demarează pregătirile pentru formarea lotului de 20 de jucătoare Under 15, condiţie necesară pentru obţinerea licenţei de participare în prima divizie începând cu sezonul 2020/2021.

Decizia a fost aprobată în cadrul şedinţei de Comitet Executiv din 3 iulie 2019, urmând a intra în vigoare începând cu sezonul competiţional 2020/2021.

Echipele au şi posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competiţiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.

Prin această decizie, Federaţia Română de Fotbal doreşte continuarea dezvoltării fotbalului feminin prin reforme care să ofere fetelor din România şansa de a practica acest sport într-un cadru care să crească nivelul competiţiilor şi să aducă beneficii pe termen lung echipelor naţionale, scrie News.ro.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”