VIDEO Barcelona, aproape sigură de locul doi în LaLiga - Eroul surprinzător din victoria cu Almeria

VIDEO Barcelona, aproape sigură de locul doi în LaLiga - Eroul surprinzător din victoria cu Almeria

FC Barcelona s-a impus pe terenul echipei Almeria, scor 2-0, într-un meci disputat joi în etapa a 36-a din LaLiga, campionatul de fotbal al Spaniei.

Fermin LopezFoto: Jose Breton / AP / Profimedia

Fermin Lopez, „dublă” pentru Barcelona în meciul cu Almeria

Ambele goluri au fost marcate de Fermin Lopez ('14, '67), un produs al celebrei academii de fotbal „La Masia”.

În acest sezon, mijlocașul de 21 de ani s-a aflat pe teren în 41 de meciuri (de obicei ca rezervă) și a ajuns la 10 goluri înscrise.

Grație acestui succes, echipa lui Xavi s-a distanțat la patru puncte de Girona și va termina, probabil, pe locul secund în LaLiga (mai sunt de jucat doar două etape). Real Madrid, rivala catalanilor, și-a asigurat deja titlul de campioană.

Acesta a fost meciul cu numărul 100 pentru Xavi în funcția de antrenor al Barcelonei. Fostul mijlocaș a explicat că locul doi este foarte important pentru echipa sa: asigură calificarea în semifinalele Supercupei Spaniei.

„Am toată ambiţia de a câştiga titluri. Situaţia economică nu este cea mai bună şi lucrăm pentru a o inversa. Planificăm sezonul următor şi îl văd ca pe o oportunitate.

Pregătim meciurile pentru a juca Supercupa anul viitor. Îmi doresc foarte mult ca Barca să câştige din nou titluri. Anul acesta nu am concurat suficient de bine pentru a le câştiga, dar am fost aproape. Sunt nerăbdător, entuziasmat şi ambiţios” - Xavi, într-o conferinţă de presă.

d

Clasament LaLiga

1. Real Madrid 93 puncte

2. Barcelona 79

3. Girona

4. Atletico Madrid 73

5. Athletic Bilbao 62

6. Real Sociedad 57

7. Betis Sevilla 56

8. Villarreal 51 etc.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5