VIDEO Roland Garros: Elina Svitolina, în turul doi (7-5, 6-3 cu Ajla Tomljanovic) - Revenire superbă după ce a fost condusă cu 5-1 în primul set

VIDEO Roland Garros: Elina Svitolina, în turul doi (7-5, 6-3 cu Ajla Tomljanovic) - Revenire superbă după ce a fost condusă cu 5-1 în primul set

Elina Svitolina (favorita numărul 4) nu a avut tocmai un start reușit la turneul de la Roland Garros, văzându-se condusă în primul set cu 5-1 de către Ajla Tomljanovic (Australia, 68 WTA). Ucraineanca a avut însă o revenire incredibilă, reușind nu mai puțin de opt game-uri consecutive, impunându-se în cele din urmă cu 7-5, 6-3. Victoria îi asigură Elinei prezența in turul al doilea la Grand Slam-ul de la Paris.

HotNews.roFoto: Hotnews

Programată să deschisă balul pe arena Suzanne-Lenglen de la Roland Garros, Elina Svitolina a avut un început ezitant, cu multe erori, iar tabela arăta la un moment dat 5-1 în favoarea jucatoarei din Australia. Surprinsă parcă și ea de proporția scorului, Tomljanovic a avut o cădere inexplicabilă, Svitolina a preluat conducerea jocului și a revenit superb. Australianca a servit în două rânduri pentru câștigarea setului, însă ucraineanca s-a opus de fiecare dată, reușind chiar să salveze și o minge de set.

Svitolina și-a adjudecat primul act după 59 de minute de joc și a continuat seria de game-uri câștigătoare și în setul secund, ajungând la 8. Tomljanovic a dat semne de revenire în al treilea game din actul al doilea, când a reușit break-ul. Și-a câștigat apoi serviciul și a reușit să egaleze situația pe tabela. Echilibrul s-a păstrat până la 3-3, moment în care Svitolina a preluat din nou frâiele jocului, a câștigat trei game-uri consecutive și a pus capăt partidei după o oră și 29 de minute.

Aici poți vedea rezumatul partidei Svitolina vs Tomljanovic.

"Am jucat bine. Am reușit lovituri deosebite. Am reușit să reintru în meci, în primul set. Am încercat să aștept momentul optim de a ataca. Sunt mulțumită de modul în care am terminat meciul. Sunt foarte fericită de rezultat, a spus Svitolina, la finalul partidei.

În runda a doua de la Roland Garros, Svitolina o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Francesca Schiavone (Italia, 265 WTA), venită din calificări, și Viktoria Kuzmova (Slovacia, 84 WTA).

Ediția cu numărul 121 a competiției de la Roland Garros se dispută în perioada 27 mai - 10 iunie 2017. Întrecerea de la Paris poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Roland Garros.

Aici poți vedea tabloul feminin de simplu.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”