WTA Lugano: Iga Swiatek (17 ani), la prima finală WTA a carierei - Va juca pentru trofeu cu Polona Hercog

WTA Lugano: Iga Swiatek (17 ani), la prima finală WTA a carierei - Va juca pentru trofeu cu Polona Hercog

Iga Swiatek (Polonia, 115 WTA) și Polona Hercog (Slovacia, 89 WTA) se vor lupta pentru trofeu la turneul International de la Lugano (Elveția). În vârstă de doar 17 ani, Swiatek s-a calificat în prima sa finală WTA din carieră, după ce a învins-o fără drept de apel pe Kristyna Pliskova, scor 6-0, 6-1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iga Swiatek a avut nevoie de doar 54 de minute pentru a-și asigura calificarea în prima finală WTA a carierei. Poloneza a cedat un singur game în confruntarea cu Kristyna Pliskova (Cehia, 101 WTA), scor 6-0, 6-1.

"Mă simt minunat. Sunt destul de surprinsă că sunt în finală, pentru că a fost primul meu turneu pe care l-am jucat direct pe tabloul principal, dar sunt foarte fericită că am reușit. Am crezut în mine și sper că și mâine va fi un meci minunat", a spus Swiatek după victoria din semifinale.

Swiatek ajuns în finală la doar a treia sa prezență pe tabloul principal al unui turneu WTA, după cele de la Auckland și Budapesta. Competiția de la Lugano este prima la care a fost acceptată direct pe tabloul principal, fără să fie nevoie să joace în calificări.

Grație parcursului de la Lugano, Swiatek și-a asigurat debutul în TOP 100 WTA, iar începând de luni va fi cea mai bine clasată jucătoare din Polonia.

În ultimul act al competiției, tânăra poloneză o va întâlni pe Polona Hercog. Jucătoarea din Slovacia a trecut în semifinale de franțuzoaica Fiona Ferro (108 WTA), scor 7-5, 6-4. Partida a durat o oră și 32 de minute de joc.

"Mă simt uimitor și sunt foarte fericită. Atmosfera este foarte relaxantă, publicul este grozav și asta mă bucură. Am avut câteva zile bune și mă simt bine aici. Trebuie să-mi fac un mic plan pentru meciul următor. Voi intra pe teren și mă voi bucura de moment. Am fost în această situație și anul trecut. Vreau doar să mă bucur de moment și să joc cel mai bun tenis al meu", a declarat Polona Hercog după calificarea în finală.

"Am văzut-o la câteva turnee, dar eu încă sunt nouă în circuitul WTA. Antrenorul meu îmi va spune totul - tactici și toate celelalte - voi fi pregătită", a spus Swiatek despre finala cu Polona Hercog.

Polona Hercog (28 de ani), care a eliminat-o în optimi pe Sorana Cîrstea, se află la a cincea sa finală în circuitul WTA. Este prima sa apariție într-o finală după aproape 12 luni, anul trecut ajungând în utlimul act al turneului de la Istanbul. Hercog are în palmares două trofee, ambele cucerite la Bastad (2011 și 2012).

Finala dintre Iga Swiatek și Polona Hercog se va disputa duminică, de la ora 12:30.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”