- Cosmin Contra (48 de ani), antrenorul lui Nicolae Stanciu (31 de ani) la Damac și fost selecționer al României, susține că liderul naționalei nu a prins o zi extraordinară la meciul cu Belgia
- ROMÂNIA - SLOVACIA. Partida care ne poate califica în optimile Campionatului European este liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct la ProTv, miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00.
Fost selecționer al României în perioada 2017-2019, Cosmin Contra a vorbit despre prestația căpitanului Nicolae Stanciu la meciul cu Belgia, scor 0-2.
Cosmin Contra, dur cu Stanciu: „Nu s-a văzut în joc”
După meciul cu Belgia, Cosmin Contra i-a făcut o analiză strictă lui Nicoale Stanciu, fotbalist pe care îl antrenează în Arabia Saudită, la FC Damac.
„Nu a fost Stanciu pe care-l ştim. A fost sub valoarea lui. Nu ştiu de ce, dar e clar că n-a făcut meciul la care ne aşteptam.
Stanciu n-a prins o zi extraordinară, a alergat ca de obicei, dar nu s-a văzut în joc. Nu a fost acelaşi Stanciu cu pase, ajuns în faţa careului”, a declarat Cosmin Contra pentru Fanatik.
Căpitanul naționalei României a fost campion la alergare în meciurile cu Ucraina și Belgia. El a alergat în medie 11 kilometri la fiecare partidă.
Cifrele lui Nicolae Stanciu după meciurile cu Ucraina și Belgia
- minute jucate: 177
- goluri: 1
- pase decisive: 0
- acuratețe pase: 80%
- viteză maximă: 29,8 km/oră
- distanță parcursă: 22,81 km
Stanciu: „Golul din minutul 2 ne-a dat peste cap”
Am încercat să forţăm şi din prima repriză, dar a venit golul în minutul 2 şi ne-a dat peste cap. Nu-i ușor să iei gol în minutul 2.
Cred că şi noi dacă reuşeam să egalăm la ocaziile avute, făceam 1-1, poate ei nu mai reveneau.
Sunt mândru de toţi colegii, cum au luptat. Aşteptăm meciul cu Slovacia şi sper să rezolvăm calificarea acolo, a declarat Stanciu pentru ProTv.
Criteriile de departajare de la Euro 2024
UEFA a anunțat cum vor fi departajate formațiile care vor încheia faza grupelor la egalitate de puncte. Contează în primul rând meciul direct și, în caz de egalitate se trece la golaverajul general.
- numărul de puncte obținute în meciurile directe;
- golaverajul superior obținut în meciurile directe;
- numărul mai mare de goluri marcate în meciurile directe;
- în cazul în care există o egalitate între 3 echipe, iar după primele 3 criterii două dintre ele nu pot fi departajate, se reia procesul doar cu cele două formații;
- golaverajul superior în toate meciurile din grupe;
- numărul mai mare de goluri marcate în toate meciurile din grupe;
- dacă echipele aflate la egalitate perfectă (puncte, golaveraj, goluri marcate) se înfruntă în ultima etapă, iar meciul direct s-a încheiat cu o remiză, atunci se vor executa penalty-uri;
- clasamentul fair-play, unde cartonașul galben valorează 1 punct, cartonașul roșu 3 puncte, iar un roșu direct arătat după ce jucătorul fusese avertizat cu galben 4 puncte. Cine are mai puține puncte se califică;
- ierarhia stabilită la finalul preliminariilor. Dacă Germania (calificată direct din postura de gazdă) este implicată, atunci se va trage la sorți.
Practic, în caz de egalitate perfectă până la criteriul cu numărul 9, România ar fi avantajată dacă ar încheia grupa cu același număr ca Ucraina sau Slovacia, fiind a opta în ierarhia preliminariilor. Doar Belgia ne depășește, locul 4.
Cum se califică locurile 3 în optimi
Dacă primele două formații din fiecare grupă sunt sigure de prezența în optimi, numai cele mai bune 4 locuri 3 vor merge în faza eliminatorie.
Cum vor fi stabilite echipele calificate? Naționalele care termină pe locul 3 vor intra într-un clasament de unde primele 4 vor avansa în optimi. Criteriile de departajare vor fi următoarele:
- numărul de puncte;
- golaverajul;
- numărul de goluri marcate;
- numărul de victorii obținute;
- clasamentul fair-play (explicat mai sus);
- ierarhia stabilită la finalul preliminariilor. Dacă Germania (calificată direct din postura de gazdă) este implicată, atunci se va trage la sorți.