Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, consideră că Novak Djokovic nu ar fi trebuit să obțină niciodată o scutire medicală pentru Australian Open din cauza opiniilor sârbului privind vaccinarea.
Inițial, lui Djokovic i-a fost refuzată intrarea în Australia, în ciuda faptului că a primit o scutire medicală pentru a se eschiva de la cerința de vaccinare din cauza unei infecții recente cu Covid-19. După 11 zile de speculații și de lupte cu guvernul în instanță, Djokovic a fost în cele din urmă expulzat cu doar câteva ore înainte de începerea Australian Open.
Cahill a descris situația ca fiind "o încurcătură", dar care a început cu o scutire medicală care nu ar fi trebuit să fie acordată niciodată.
"Am urât scutirea pe care a avut-o, pentru că eu cred că acea scutire este cu adevărat pentru oamenii care doresc să se vaccineze și nu se pot vaccina pentru că au avut Covid. Novak nu a vrut niciodată să se vaccineze, așa că am urât această dispensă specială.
Dacă ai o problemă medicală acută sau ceva care te împiedică să te vaccinezi, nicio problemă, dar nu mi-a plăcut această poveste de la început. A fost o mizerie de la început și apoi totul a devenit din ce în ce mai rău. Cred că o mare responsabilitate pentru tot ceea ce s-a întâmplat îi revine consiliului de conducere al Tennis Australia" - Darren Cahill, conform tennishead.com.
Novak Djokovic, nevaccinat, nu a fost lăsat să participe la Australian Open
Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, care spera să-şi apere titlul de campion luna aceasta Australian Open şi să devină primul tenisman din istorie cu 21 de titluri de Grand Slam în palmares, s-a întors în Serbia la începutul acestei săptămâni, după 11 zile de controverse sportive, judiciare şi diplomatice, generate de opoziţia sa de a se vaccina împotriva Covid-19.
Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.
Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.
El a recunoscut a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.
Citește și:
* articol publicat inițial pe Hotnews.ro