- Dinamo - Rapid. Andrei Nicolescu, administratorul special al „câinilor”, a anunțat înaintea meciului implicarea clubului în Neuroatipic League.
- Proiectul Neuroatipic a fost prezentat de președintele FRF, Răzvan Burleanu, înaintea meciului cu Cipru din Nations League, scor 4-1, în noiembrie.
Arena Națională devenea luna trecută singurul stadion care va oferi de acum un spațiu special adaptat nevoilor senzoriale ale copiilor și tinerilor diagnosticați cu diverse forme de autism.
Andrei Nicolescu: „Dinamo vrea să ajute sub orice formă”
Administratorul special al clubului din „Ștefan cel Mare” a îndemnat pe toată lumea implicată în acest fenomen să contribuie la astfel de proiecte, într-un întreg proces de conștientizare a situației unora dintre copii.
Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, a donat banderola pe care o poartă meci de meci. Aceasta va fi scoasă la licitație.
„În seara asta, alături de fundația Neuroatipic, încercăm să realizăm că unii dintre copii sunt mai puțin norocoși decât ceilalți. Dinamo vrea să ajute, să sprijine sub orice formă.
Primul care începe campania este mister Zeljko Kopic, care își donează acea banderolă pe care o poartă pentru licitația care va avea loc în acest scop. Cred că e un pas mic, dar cu pași mici putem să ajungem, ușor-ușor, la scopul pe care domnul președinte îl spunea, acela de a crea un centru de la zero.
Cred că noi toți, fiecare conștientizând acest lucru și fâcând mici gesturi, cum sunteți voi aici, eu aici și alții la rândul lor, așa mână de la mână, cred că până la final putem să facem acest lucru.
Eu sper ca evenimentul în sine, faptul că văd aici atâta lumea, faptul că văd acest eveniment sportiv, să le creeze emoții suplimentare și mai departe fiecare își va urma visul său”, a declarat Andrei Nicolescu înaintea meciului.
Ce este Neuroatipic League
Proiectul Neuroatipic League este realizat de către Fundația Neuroatipic, alături de Federația Română de Fotbal și Arena Națională.
Loja 222 a devenit luna trecut Loja Senzorială Neuroatipic League, un spațiu liniștit, decorat cu forme fluide și culori pastelate, cu jucării senzoriale și căști de izolare fonică pentru micii microbiști diagnosticați cu autism, potrivit frf.ro.
Nu este primul program de acest fel derulat de FRF. Până acum, federația a implementat programe similare pentru nevăzători, persoane cu dizabilități locomotorii și persoane cu sindrom Down.