- Când privești un meci din tribune ai un mare avantaj: vezi și ce nu vrea sau nu poate să-ți prezinte televiziunea care transmite jocul
- Și s-au văzut scenele grotești din spatele băncii Universității Craiova, dar și carențele majore ale lui Mitriță și amatorismul lui Andrei Ivan.
Dinamo - Universitatea Craiova, ca oricare alt meci de fotbal, îți oferă o cu totul altă perspectivă dacă e privit de la fața locului, în comparație cu vizionarea lui din fața televizorului.
Am văzut acest meci de pe rândul 1, scaunul 2 din tribuna VIP Experience a arenei. De lângă loja legendelor lui Dinamo, unde, printre alții, au fost Andone, Prunea, Marica, Marius Niculae, Orac, Lică Movilă, plus Mircea Lucescu, actualul selecționer al României.
O inițiativă lăudabilă a celor care conduc stadionul de a crea acest colț de istorie alb-roșu, așa cum există și pe Ion Oblemenco. Bravo!
Golănia și grobianismul din spatele băncii Universității Craiova
Cine a vrut să vadă meciul l-a văzut la televizor. Văzut din tribune, el a semănat cu luptele ilegale de cocoși, organizate în subsolurile unor clădiri părăsite, scene pe care le regăsim în filme.
Agitația din jurul cocoșilor a oamenilor care pariaseră pe unul sau pe altul s-a regăsit, chiar la un nivel mult mai înalt, și pe Arc, sâmbătă seara.
În spatele băncii Universității Craiova s-a petrecut un spectacol jenant de lipsă de civilizație, care a fost completat cu grobianism și golănie.
Indivizi care erau mai preocupați de a se răfui cu Gâlcă și cu ceilalți membri ai staff-ului oltean au stat aproape tot meciul cocoțați pe bara care delimitează tribuna de gazon.
Iar scenele au fost grotești, de-a dreptul. Înjurături, amenințări și în câteva momente și flegme aruncate pe tricoul alb al lui Gâlcă. Evul Mediu s-a regăsit pentru aproape 100 de minute în centrul Bucureștiului.
Stewarzii sunt mieroși, Jandarmeria doar filmează, nu intervine
Și mai șocant a fost momentul, singurul din tot meciul, în care unul dintre stewarzi a intervenit în acea zonă.
Mieros, el i-a invitat pe fanii recalcitranți să nu mai stea acolo, bătându-le obrazul. Atât!
Și grobianismul a revenit. Înjurăturile la fel, scuipații și ei. Totul filmat de la distanță de unul dintre cameramanii Jandarmeriei. Care n-a intervenit, doar a stat și a filmat!
Timp în care în cursa lipsei bunelor maniere de pe stadion s-au prins și câțiva puști, aflați în primele rânduri ale tribunei. Și care, văzând exemplul oamenilor maturi, au prins curaj și au trecut și ei la fapte reprobabile. Cu mic, cu mare, să călcăm în picioare civilizația de pe stadioane!
Faptul că finalul meciului s-a jucat cu două, chiar 3 și, la un moment dat, cu 4 mingi pe teren, aruncate în disperare de Dinamo pentru a trage de timp, e chiar un amănunt prea puțin important în fața golăniei care s-a petrecut în spatele băncii Universității.
E de neacceptat ca în 2024, un stadion nou să ajungă să fie o junglă.
Mitriță vrea o minge doar pentru el, Ivan a fost nostim la încălzire
Pe gazon, în mare, ați văzut în transmisiunea TV ce s-a întâmplat.
Ce, probabil, nu s-a văzut au fost momentele în care Mitriță se plimbă efectiv pe teren sau când la orice atac și contraatac al Universității, el ridică mâna și cere mingea, indiferent dacă poziția lui e bună sau nu pentru a primi balonul.
Îmi pare rău pentru el, dar, privit din tribună, nu aduce a fotbalist de top. Mai degrabă e o vedetă, care își permite cam orice la echipă. Inclusiv să se plimbe pe teren când echipa lui nu are mingea.
Același lucru e valabil și pentru Andrei Ivan. E comic modul în care s-a comportat când a fost trimis de Gâlcă să se încălzească pe margine.
Atâta lipsă de profesionalism și interes, mai rar. Singurul sprint care probabil l-a încălzit cum trebuie a fost cel realizat după ce i s-a făcut semn să vină pe bancă pentru că va fi introdus. Indolent jucător!
Definiția fotbalului românesc
Dinamo - Universitatea Craiova a fost, pe scurt, definiția fotbalului românesc. Unul care, deși avansează în timp, nu reușește să-și civilizeze suporterii.
Drumul spre arenă duce, pentru mulți, în peșteră. Așa cum, pentru unii jucători care se cred vedete, Liga 1 a rămas singura posibilitate de a-și etala fițele de primadone.