Dopaj: Interdicția împotriva atleților ruși și belaruși a fost ridicată  după 7 ani / De ce vor continua însă să fie supendați?

Dopaj: Interdicția împotriva atleților ruși și belaruși a fost ridicată după 7 ani / De ce vor continua însă să fie supendați?

Interdicția împotriva atleților ruși și bieloruși pentru dopaj generalizat a fost ridicată, a declarat joi președintele World Athletics, Sebastian Coe, citat de CNN.

Sebastian Coe, presedintele Federatiei Internationale de AtletismFoto: Gregorio Borgia / AP / Profimedia

Cu toate acestea, atleții din aceste țări vor fi în continuare excluși „în viitorul apropiat” din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat el joi, în cadrul unei conferințe de presă.

World Athletics este organismul internațional care guvernează sporturile de atletism, cros și altele. Acesta găzduiește mai multe evenimente și competiții internaționale, potrivit site-ului său.

„Consiliul a fost de acord cu reintegrarea Federației Ruse (RusAF) după șapte ani de suspendare și, desigur, acest lucru s-a datorat încălcărilor flagrante ale dopajului instituțional. Cu toate acestea, sportivii, oficialii și personalul de sprijin din Rusia și Belarus sunt în continuare excluși din competiții în viitorul apropiat din cauza invaziei Rusiei în Ucraina”, a precizat Federația Mondială într-un comunicat.

În ianuarie, Comitetul Internațional Olimpic a prezentat un plan în mai multe etape pentru ca sportivii ruși și belaruși să participe la viitoarele Jocuri de vară din 2024 de la Paris și la Jocurile de iarnă din 2026 de la Milano.

Președintele CIO, Thomas Bach, și-a apărat decizia miercuri, făcând apel la oficiali să „țină politica și sportul separat”. Planul ar permite concurenților să participe în calitate de atleți neutri, fără a-și reprezenta țara de origine prin intermediul steagului, imnului, uniformei sau altor elemente de identificare.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi  fără 3 titulari  în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
EURO 2024
05.07
DecimațiEfectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Citește mai mult
Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea  amical  din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Liga 1
05.07
Victorie la limităDinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Citește mai mult
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru  înlocuirea  lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Nationala
05.07
Propunere Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Citește mai mult
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Transfer  George Pușcaș  ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Stranieri
05.07
TransferGeorge Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Citește mai mult
Transfer George Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport