Dosarul "Valiza" la indigo: Oficiali de la UTA Arad, trimiși în judecată de DNA după ce ar fi încercat să mituiască jucătorii altor echipe

Dosarul "Valiza" la indigo: Oficiali de la UTA Arad, trimiși în judecată de DNA după ce ar fi încercat să mituiască jucătorii altor echipe

Doi oficiali de la echipa de fotbal UTA Arad și un arbitru au fost trimiși în judecată de DNA, fiind acuzați că în 2017 ar fi încercat să dea mită jucătorilor unor alte echipe de fotbal pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau cu o echipă rivală. Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad să promoveze în Liga 1, spun procurorii.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

DNA a anunțat miercuri că a trimis în judecată două persoane fizice, reprezentanți ai unui club de fotbal din Arad, pentru mai multe infracțiuni de dare de mită.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre Claudiu Drăgan și Decebal Grădinaru de la UTA Arad.

De asemenea, a fost trimisă în judecată o altă persoană, pentru două infracțiuni de complicitate la dare de mită. Aceleași surse spun că este vorba despre Ionuț Gabriel Vlădulescu.

Conform procurorilor DNA, în mai 2017, cei doi reprezentanți ai clubului de fotbal din Arad, prin intermediul celui de-al treilea inculpat, le-ar fi promis 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală din Sfântu Gheorghe. Sursele judiciare private au precizat că este vorba despre Foresta Suceava, care avea un meci cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

În perioada menționată, cei doi, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă de fotbal rivală. Este vorba despre echipa Dacia Unirea Brăila, care avea un meci cu Sepsi.

Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad să promoveze în Liga 1, spun procurorii DNA.

În același context și pentru același motiv, cei doi i-ar fi dat unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice care a fost complice și care a fost trimisă în judecată alături de cei doi.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Anterior, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană acuzată de complicitate la dare de mită în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei jucătorilor de la echipa din Brăila pentru ca aceștia să câștige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe), mai spune DNA.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”