Visul UCL continuă! FCSB o elimină pe Maccabi în  minutul 90 ! Conference League, garantată +20 foto
Risto Radunovic îl depășește pe Dan Biton, marcatorul din tur al israelienilor Foto: GOLAZO.ro

Visul UCL continuă!FCSB o elimină pe Maccabi în minutul 90! Conference League, garantată

  • MACCABI TEL-AVIV - FCSB 0-1. William Baeten a marcat primul său gol pentru campioana României, pe care o duce în turul 3 preliminar al Champions League.
  • FCSB are astfel asigurată prezența în faza finală a Conference League.
  • Phelipe, Popa și Baeten, toți criticați de Gigi Becali, au creat faza reușitei din minutul 90.
  • FCSB va evolua marți, 6 august, cu Sparta Praga, în Cehia, în prima manșă a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Atmosfera din tribunele Boszik Arena trădează mult miza meciului. Maccabi și-a securizat un stadion gol decât să joace și meciul retur tot cu FCSB în postura de gazdă.

Au vândut din pix toate bilete, doar ca nu cumva românii să solicite tichete în plus. Măcar atât dacă la Tel Aviv nu s-a putut juca. Miza e mare, chiar și pentru un club deținut de un miliardar în dolari, așa cum e Mitchell Goldhar. 

MACCABI TEL-AVIV - FCSB. Campioana României s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

FCSB începe mai bine, chiar mai decisă decât în urmă cu o săptămână. În două rânduri insistența lui Radunovici îl găsește pe Băluță aproape de gol. Prima dată ajuns din urmă Asante, a doua șicanat cât să nu poată devia centrarea bună a muntenegreanului.

Și Miculescu a avut o șansă bună. Șut la colțul lung, puțin pe lângă poartă. Totul în 6 minute. Cert e că FCSB poate. Maccabi nu e o sperietoare. Contează mult și că fundalul sonor, care e în limba română. Le-a ieșit șicana, doar parțial. 

Ocazii au fost din nou

S-a pierdut din elanul roș-albastru, au mai echilibrat jocul elevii lui Zarko Lazetici. Nici Dor Peretz, nici Davidzada și nici Zahavi nu par cu nimic peste campionii României. După două șanse în care a ezitat, Ștefănescu a încercat până la urmă și poarta. Sfios, încă nesigur, cu stângul la colțul scurt, prinde Mishpati în doi timpi.

Apoi momente moi, de haos în joc. S-a consumat și cea mai mare ocazie de până în pauză, o torpilă a lui Olaru a fost respinsă, cu vâful degetelor, de Mishpati, în transversală. Încă o repriză pe plus pentru FCSB, din nou regrete că nu s-a lăsat și cu gol. 

A schimbat benzile

Deși FCSB a fost mai bună, iar pericolul a trecut de multe ori pe la Ștefănescu și Băluță, „regula” schimbării sau schimbărilor din pauză persistă. Baeten și Phelipe au  intrat, poate mai multe idei, mai inspirați.

Totuși, nimic nu acoperă lipsa unui vârf clasic, omul de gol care întârzie să apară la FCSB. Iar la Miculescu asta se simte. Nu vede spațiile, nu-și găsește locul, nu pare „nouarul” de care campioana are nevoie.

Șansă de supraviețuire pentru Popa 

Nimic nou, ba chiar mai palizi după pauză cei de la FCSB. Iar după schimbarea lui Olaru nici nu știi de la cine să vină sclipirea. Trecerea timpului aduce de la sine și o oarecare crispare, ideea că orice greșeală poate fi fatală. Nici ei n-au vrut/putut mai mult, nici FCSB n-a mai forțat.

Cumva împăcați cu ideea de prelungiri. Se putea termina totul mai devreme. Și chiar atât de hulitul Daniel Popa putea fi erou pentru FCSB. Intrat în ultimele 20 de minute, vârful sosit de la Cluj a primit o minge pe cap de la Phelipe, a lovit șters mingea, la colțul lung, puțin pe lângă poartă. 

Baeten lovește pe final! 

Exact ca la București, finalul a fost al românilor. Se simte faptul că Maccabi n-a început încă sezonul. Mai proaspeți băieții lui Charalambous. Și asta a dat roade! Pe final, pe o respingere, Phelipe duce atacul, îl vede inspirat în stânga pe Popa, urcă 5-6 metri, apoi trimite la Baeten.

Înscrie Willie, o fază creată fix de cei intrați pe blacklistul patronului.

FCSB câștigă la Budapesta și merge în turul 3 din UEFA Champions League. Campioana României a fost mai bună! Iar acel 0 în dreptul șuturilor pe poară al celor de la Maccabi spune totul. 

Maccabi Tel Aviv - FCSB, scor 0-1

  • A marcat: Baeten (90)

Min. 90+3 Ngezana este avertizat.

Baeten și bucuria primului gol în tricoul lui FCSB, care a calificat pe campioana României în turul trei preliminar al Ligii Campionilor Baeten și bucuria primului gol în tricoul lui FCSB, care a calificat pe campioana României în turul trei preliminar al Ligii Campionilor
Baeten și bucuria primului gol în tricoul lui FCSB, care a calificat pe campioana României în turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Min. 90 Goool FCSB! Scor 0-1! Dawa respinge cu capul o centrare de pe partea stângă a israelienilor, mingea ajunge la Luis Felipe, acesta avansează, îi pasează lui Daniel Popa, care centrează către Baeten, iar belgianul transferat de la FCU Craiova înscrie de la 13 metri pe lângă Mishpati

Min. 82 Dawa este sancționat cu cartonaș galben

Min. 78 Luis Felipe centrează de pe partea stângă, iar Daniel Popa ratează reluarea cu capul, mingea trecând pe lângă poarta lui Mishpati.

Daniel Popa ratează o ocazie importantă pentru FCSB Daniel Popa ratează o ocazie importantă pentru FCSB
Daniel Popa ratează o ocazie importantă pentru FCSB

Min. 77 Încă o schimbare la Maccabi. Iese Zahavi, intră Malede

Min. 75 Schimbare la FCSB. Iese Miculescu, intră Popa

Min. 73 Primul șut pe poartă pentru Maccabi. Zahavi șutează de la 20 de metri, dar Târnovanu respinge.

Min. 70 Schimbare la Maccabi. Iese Nachmias, intră Baltaxa

Min. 63 Schimbare la FCSB. Iese Darius Olaru, care cu puține momente înainte de schimbare a primit o pastilă pentru durere din partea staff-ului tehnic și intră Baba Alhasan.

Min. 62 Kanichowsky (Maccabi) este avertizat pentru proteste

Min. 60 Ocazie FCSB! Centrare perfectă a lui Baeten, dar Luis Felipe nu reușește să lovească mingea cu capul, deși era singur cu Mishpati.

Luis Felipe, imediat după ce a ratat o ocazie uriașă de a deschide scorul Luis Felipe, imediat după ce a ratat o ocazie uriașă de a deschide scorul
Luis Felipe, imediat după ce a ratat o ocazie uriașă de a deschide scorul

Min. 50 Cartonaș galben pentru FCSB. Luis Felipe a fost avertizat

A început repriza a doua

Schimbare și la Maccabi Tel Aviv. Iese Dan Biton, intră Jehezkel.

Dublă schimbare la FCSB la pauză. Ies Băluță și Ștefănescu, intră Luis Phelipe și Baeten

Pauză la Budapesta! FCSB a fost echipa mai periculoasă în prima repriză, însă scorul rămâne egal.

Min. 38 Cartonaș galben FCSB! Valentin Crețu este avertizat.

Min. 37 Darius Olaru șutează de la 20 de metri, dar Mishpati respinge spectaculos în corner, mingea lovind transversala înainte.

Min. 25 Ștefănescu șutează de la marginea careului, dar Mishpati reține.

MACCABI-FCSB.jpeg
MACCABI-FCSB.jpeg

Galerie foto (20 imagini)

Maccabi Tel Aviv - FCSB Maccabi Tel Aviv - FCSB Maccabi Tel Aviv - FCSB Maccabi Tel Aviv - FCSB Maccabi Tel Aviv - FCSB
+20 Fotografii
labels.photo-gallery

Min. 13 Olaru și Addo se lovesc cap în cap la un duel aerian și ambii jucători au nevoie de îngrijiri medicale, Darius Olaru sângerând abundent. Meciul a fost întrerupt mai bine de trei minute.

După reluare, Olaru a continuat meciul bandajat la cap, fiindu-i afectată arcada stângă.

Darius Olaru a primit îngrijiri medicale timp de trei minute, după o lovitură primită din partea lui Addo. Darius Olaru a primit îngrijiri medicale timp de trei minute, după o lovitură primită din partea lui Addo.
Darius Olaru a primit îngrijiri medicale timp de trei minute, după o lovitură primită din partea lui Addo.

Min. 6 prima ocazie pentru FCSB! Miculescu șutează din unghi puțin pe lângă poarta lui Mashpati

A început partida!

Maccabi Tel Aviv - FCSB, echipele de start

  • Maccabi Tel-Aviv: Mashpati - Nachmias, Shlomo, Asante, Davidzada - Do. Peretz, Van Overeem, Kanichowsky - Biton, Zahavi, Addo
  • Rezerve: Melika, Amedi, A. Cohen, Malede, Hozez, Niddam, Jehezkel, Baltaxa, Abu Farchi, Rosen, Nawi, Bitton
  • Antrenor: Zarko Lazetic
  • FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Lixandru, Șut - Ștefănescu, Olaru, Băluță - Miculescu
  • Rezerve: A. Vlad, Panțîru, Haruț, Kiki, Edjouma, Daniel Popa, Antwi, Chiricheș, Baeten, Musi, Alhassan, Phelipe
  • Antrenor: Elias Charalambous
  • Stadion: Bozsik Arena (Budapesta)
  • Arbitru: Jeremie Pignard ( Franța ) - Asistenți: Aurelien Drouet, Laurent Conigilio (Franța). Arbitru VAR: Benoit Millot (Franța) - Asistent VAR: Bastien Dechepy (Franța)

20:10 Brățări pentru toată lumea la stadion

Pentru a se asigură ca pe arenă nu vor pătrunde decât persoanele autorizate, gazdele au împărțit brățări celor prezenți. Acestea au diferite culori pentru ca forțele de ordine să își dea seama mai repede pe cine au în față. De exemplu, jurnaliștii au primit culoarea mov, în timp ce arbitri partidei au primit brățări albe.

Măsuri speciale luate la Maccabi Tel-Aviv - FCSB
Măsuri speciale luate la Maccabi Tel-Aviv - FCSB

Galerie foto (36 imagini)

Măsuri speciale luate la Maccabi Tel-Aviv - FCSB Măsuri speciale luate la Maccabi Tel-Aviv - FCSB Măsuri speciale luate la Maccabi Tel-Aviv - FCSB Măsuri speciale luate la Maccabi Tel-Aviv - FCSB Măsuri speciale luate la Maccabi Tel-Aviv - FCSB
+36 Fotografii
labels.photo-gallery

20:00 Securitate maximă la Budapesta

Evenimentele de la București, când israelienii au avut ceva probleme cu fanii români, i-au pus în gardă pe cei de la Mossad. Securitatea la meciul de la Budapesta e la cel mai înalt nivel.

AU SIGILAT TOT Reporterii GOLAZO.ro au surprins  măsurile de securitate  speciale luate de israelieni la Maccabi -  FCSB
Citește și
AU SIGILAT TOTReporterii GOLAZO.ro au surprins măsurile de securitate speciale luate de israelieni la Maccabi - FCSB
Citește mai mult
AU SIGILAT TOT Reporterii GOLAZO.ro au surprins măsurile de securitate speciale luate de israelieni la Maccabi -  FCSB

19:50 Campioana României a ajuns la stadion

Maccabi Tel-Aviv - FCSB: campioana României a ajuns la stadion
Maccabi Tel-Aviv - FCSB: campioana României a ajuns la stadion

Galerie foto (21 imagini)

Maccabi Tel-Aviv - FCSB: campioana României a ajuns la stadion Maccabi Tel-Aviv - FCSB: campioana României a ajuns la stadion Maccabi Tel-Aviv - FCSB: campioana României a ajuns la stadion Maccabi Tel-Aviv - FCSB: campioana României a ajuns la stadion Maccabi Tel-Aviv - FCSB: campioana României a ajuns la stadion
+21 Fotografii
labels.photo-gallery

19:00 GOLAZO.ro a aflat echipa de start a celor de la FCSB

Elias Charalambous va alinia următorul „11” în această seară: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Lixandru, Șut - Ștefănescu, Olaru, Băluță - Miculescu.

Tehnicianul a făcut o singură modificare față de formația din tur. A ieșit Daniel Popa din echipa de start, iar locul său în ofensivă va fi luat de David Miculescu.

Azi se joacă Maccabi - FCSB

FCSB și Maccabi Tel Aviv au remizat în manșa tur, 1-1. Biton și Dawa au marcat după pauză în partida disputată pe Stadionul Steaua. Campioana României a pierdut vineri, 0-2 cu Oțelul.

Maccabi Tel Aviv a avut timp o săptămână pentru a pregăti „finala” de la Budapesta, deoarece în Israel campionatul începe pe 24 august.

Charalambous: „Detaliile vor face diferența”

„Partida va fi decisă de micile detalii. Trebuie să fim concentrați 100%. Avem nevoie să fim în cea mai bună formă pentru a ne califica.

Știu că jucătorii sunt concentrați, singurul lucru la care ne gândim este calificarea. Echipa care arată mai mult caracter se va califica.

Vrem să ne calificăm în turul următor, suntem concentrați 100% la aceasta, vrem să ajungem cât de departe posibil în Europa”, a declarat Elias Charalambous la conferința de presă

FCSB s-a pregătit pentru o eventuală calificare în turul 3 preliminar din UEFA Champions League. Dacă trece de Maccabi, campioana României va întâlni Sparta Praga.

Prima manșă ar urma să se joace pe 6 august în capitala Cehiei, astfel că FCSB a obținut de la LPF amânarea meciului de sâmbătă din campionat cu FC Botoșani.

  • două victorii, două egaluri și o înfrângere are FCSB în ultimele cinci deplasări din UEFA Champions League
  • ultimul eșec al campioanei într-o deplasare din UCL a fost în 2016, 0-1 cu Manchester City

Mihai Stoica: „Cel mai important meci al anului”

Am fost mult mai buni decât adversarii noştri săptămâna trecută, i-am depășit net la toate capitolele, mai puţin pe tabelă. 

Criticile venite au avut un fundament solid, pentru că ne-am făcut de râs la meciul cu Galaţi, mai rău nu se putea. Când joci prost, trebuie să te aştepţi la replici de genul ăsta, sper ca mâine replicile să fie de altă natură.

Nu ştiu ce să zic, ştiu că nu mai contează nimic din ce a fost săptămâna trecută, este cel mai important meci al anului şi trebuie să ne calificăm.

(n.r. - despre jocul celor de la Maccabi) S-ar fi pus la punct, dar au suferit foarte tare la meciul tur şi nu ştiu dacă în opt zile poate să vină altă echipă. Noi trebuie să fim alţii faţă de meciul cu Galaţi”, a declarat Mihai Stoica, conform primasport.ro.

După eșecul din campionat cu Oțelul Galați, la FCSB au apărut și vești bune. Adrian Șut s-a antrenat normal și ar putea începe ca titular partida de la Budapesta, iar Risto Radunovic și-a prelungit contractul și va fi și el în echipa de start cu Maccabi.

Maccabi-FCSB, pe o arenă cu noroc pentru români

Meciul de totul sau nimic pentru campioana României se joacă pe Boszik Arena, un stadion cu 8.200 de locuri, unde România a disputat partidele de la Campionatul European de tineret din 2021.

Cu Adrian Mutu selecționer, România a obținut o victorie cu Ungaria și două egaluri contra Germaniei și Olandei.

Jucăm pe un stadion unde echipa naţională U21 a obţinut rezultate foarte bune cu Adrian Mutu selecţioner, la turneul final de aici, din Ungaria. Nu arată rău stadionul Mihai Stoica, Prima Sport

Lazetic: „Suntem proaspeți, ne-am pregătit bine”

Maccabi Tel Aviv a avut o săptămână întreagă la dispoziție pentru a pregăti meciul cu FCSB. Fotbaliștii lui Lazetic sunt încrezători că pot elimina campioana României.

„Pentru noi, egalul din manșa tur nu a reprezentat un rezultat bun. Obiectivul nostru este calificarea. La București a fost doar prima repriză. Suntem concentrați total pentru meciul de la Budapesta, a declarat Dan Biton pe site-ul oficial al clubului, maccabi-tlv.co.il

Va fi un meci greu pentru ambele echipe, vom încerca să fim și mai buni decât la meciul din manșa tur și sunt foarte optimist după ce am văzut cum s-au pregătit jucătorii mei în această săptămână. Zarko Lazetic, antrenor Maccabi Tel Aviv

SE ÎNTOARCE PE TEREN!   Simona Halep  a anunțat când e gata să joace iar și a decis turneul: „Ăsta e planul”
Tenis
08.09
SE ÎNTOARCE PE TEREN! Simona Halep a anunțat când e gata să joace iar și a decis turneul: „Ăsta e planul”
Citește mai mult
SE ÎNTOARCE PE TEREN!  Simona Halep a anunțat când e gata să joace iar și a decis turneul: „Ăsta e planul”
„Să lase deoparte rivalitatea”  Lucescu i-a motivat pe jucători cu  citate din Napoleon  + mesaj pentru fani
Nationala
08.09
„Să lase deoparte rivalitatea” Lucescu i-a motivat pe jucători cu citate din Napoleon + mesaj pentru fani
Citește mai mult
„Să lase deoparte rivalitatea”  Lucescu i-a motivat pe jucători cu citate din Napoleon + mesaj pentru fani
AMICAL   Dinamo a pierdut cu CS Afumați.  A debutat Olsen  + un „nou” Dănciulescu în atac
Liga 1
08.09
AMICAL Dinamo a pierdut cu CS Afumați. A debutat Olsen + un „nou” Dănciulescu în atac
Citește mai mult
AMICAL   Dinamo a pierdut cu CS Afumați. A debutat Olsen + un „nou” Dănciulescu în atac
Pe cine vrea să ia Rapid   Un atacant pasibil de  închisoare  pentru pornografie, care s-a bătut cu un pugilist în bar
Liga 1
08.09
Pe cine vrea să ia Rapid Un atacant pasibil de închisoare pentru pornografie, care s-a bătut cu un pugilist în bar
Citește mai mult
Pe cine vrea să ia Rapid   Un atacant pasibil de închisoare pentru pornografie, care s-a bătut cu un pugilist în bar