Opinia lui Crăciunescu  Fazele controversate de la  FCSB - Petrolul , sub lupa fostului mare arbitru
FCSB - Petrolul / Foto: GOLAZO

Opinia lui Crăciunescu Fazele controversate de la FCSB - Petrolul, sub lupa fostului mare arbitru

  • Fostul mare arbitru român Ion Crăciunescu (73 de ani) a analizat fazele controversate din partida FCSB - Petrolul 1-1.
  • În opinia sa, centralul Rareș Vidican trebuia să elimine un jucător de la Petrolul și avea argumente să anuleze golul egalizator marcat de „lupii galbeni”.

Ion Crăciunescu, arbitru cu o finală de Liga Campionilor în palmares (Ajax-Milan, 1995), a revăzut fazele din partida FCSB - Petrolul, la „Digi Sport Matinal” și a tras concluzii.

Meci nebun în Ghencea!  FCSB - Petrolul 1-1.   VIDEO CU GOLUL : Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Citește și
Meci nebun în Ghencea! FCSB - Petrolul 1-1. VIDEO CU GOLUL: Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Citește mai mult
Meci nebun în Ghencea! FCSB - Petrolul 1-1.  VIDEO CU GOLUL : Tudorie a egalat campioana la ultimul atac

Crăciunescu: „Nu scrie nicăieri că nu e de roșu, dacă nu e sânge”

În opinia lui Ion Crăciunescu, centralul Rareș Vidican a ales bine să-l elimine pe Mihai Popescu, însă a greșit când nu i-a acordat „roșu” lui Tommi Jyry.

Jyry (Petrolul) îl lovește cu cotul, din săritură, pe Musi. Mișcarea este mai amplă decât la Mihai Popescu vs Tudorie. Centralul nu dă nici „galben”. Jyry (Petrolul) îl lovește cu cotul, din săritură, pe Musi. Mișcarea este mai amplă decât la Mihai Popescu vs Tudorie. Centralul nu dă nici „galben”.
Jyry (Petrolul) îl lovește cu cotul, din săritură, pe Musi. Mișcarea este mai amplă decât la Mihai Popescu vs Tudorie. Centralul nu dă nici „galben”.

De asemenea, faza din care Petrolul a marcat putea fi oprită după intrarea asupra lui Adrian Șut sau chiar după contactul Bempah-Târnovanu

FCSB - PETROLUL 1-1. Ion Crăciunescu, despre eliminarea lui Mihai Popescu: decizie corectă

„Văd că-i sparge capul, am văzut sânge. Dacă se lasă cu sânge, înseamnă că lovitura a avut intensitate, deci nu putem să-l încadrăm la neglijență, ci la fault grosolan.

El pune mâna pe umăr, dar îl lovește cu cotul. Când apare sângele, înseamnă că a fost un fault grav”, a spus Crăciunescu.

FCSB - Petrolul / Foto: Golazo FCSB - Petrolul / Foto: Golazo
FCSB - Petrolul / Foto: Golazo

FCSB - PETROLUL 1-1. Ion Crăciunescu, despre „galbenul” arătat lui Jyri: decizie incorectă

„Se duce cu cotul în fața adversarului. Nu e de galben niciodată. Întotdeauna este de roșu. Nu scrie nicăieri că dacă nu e sânge, nu e roșu. Asta e o glumă bună.

E fault grosolan, da. E de roșu. Jucătorii trebuie protejați. UEFA și FIFA spun mereu că cel mai important lucru este să protejezi jucătorii împotriva faulturilor grosolane, violente”, a concluzionat Crăciunescu.

Faza la care Jyry îl lovește pe Musi Faza la care Jyry îl lovește pe Musi
Faza la care Jyry îl lovește pe Musi

FCSB - PETROLUL 1-1. Ion Crăciunescu, despre faza la care Adrian Șut a fost călcat, dar arbitru n-a dat cartonaș: decizie incorectă

„Da, îi prinde gheata. Văd că are și intensitate faultul. Jucătorul rămâne la pământ în urma contactului. Călcăturile astea sunt periculoase. Jucătorul se duce cam cu talpa”, mai spune fostul arbitru.

Intrarea asupra lui Adrian Șut Intrarea asupra lui Adrian Șut
Intrarea asupra lui Adrian Șut

FCSB - PETROLUL 1-1. Ion Crăciunescu, despre intrarea asupra lui Târnovanu: decizie 50%-50%

„Târnovanu e protejat în suprafața de protecție a portarului. El cu picioarele este în careu, dar cu mâinile este în afară. E o fază în zona gri și trebuie să dai credit arbitrului. Jucătorul sare corect la cap, portarul nu are mingea în mâini, nu se duce-n portar și-l atacă. Eu dădeam gol.

Este un pic de contact, dar fault nu pot să.... Amândoi vin spre minge. Sincer să fiu, portarul joacă mingea. Adversarul se duce în el, nu joacă mingea. Poți să dai fault în atac pentru că se duce în el”.

Duelul Bempah-Târnovanu Duelul Bempah-Târnovanu
Duelul Bempah-Târnovanu
Meci nebun în Ghencea!  FCSB - Petrolul 1-1.   VIDEO CU GOLUL : Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Liga 1
21.09
Meci nebun în Ghencea! FCSB - Petrolul 1-1. VIDEO CU GOLUL: Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Citește mai mult
Meci nebun în Ghencea! FCSB - Petrolul 1-1.  VIDEO CU GOLUL : Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Alarmă la FCSB Campioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem  Dinamo  de acolo!”
Liga 1
21.09
Alarmă la FCSBCampioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem Dinamo de acolo!”
Citește mai mult
Alarmă la FCSB Campioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem Dinamo de acolo!”
Mourinho, învins în clasicul Turciei   Galatasaray  a câștigat  clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Campionate
21.09
Mourinho, învins în clasicul Turciei Galatasaray a câștigat clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Citește mai mult
Mourinho, învins în clasicul Turciei  Galatasaray a câștigat  clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Ghiță, GOL SUPERB  Fundașul chemat de Lucescu la  națională  a marcat  în Polonia
Stranieri
21.09
Ghiță, GOL SUPERB Fundașul chemat de Lucescu la națională a marcat în Polonia
Citește mai mult
Ghiță, GOL SUPERB  Fundașul chemat de Lucescu la națională  a marcat în Polonia