„Decizie injustă”  Jordan Chiles  nu renunță  la medalie: „O să mă asigur că se va face dreptate!”
Jordan Chiles/Foto:Imago

„Decizie injustă” Jordan Chiles nu renunță la medalie: „O să mă asigur că se va face dreptate!”

  • Jordan Chiles (23 de ani) a venit cu o primă reacție pe rețelele de socializare, după ce TAS a decis că trebuie să returneze medalia de bronz pentru finala de la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris.
  • Americanca terminase concursul pe locul 3, după ce a depus o contestație, iar nota i-a fost mărită. Astfel, a depășit-o pe Ana Bărbosu, clasată inițial pe podium. TAS a stabilit însă că nu au fost respectate regulile în momentul depunerii contestației și i-a acordat medalia româncei.

Gimnasta americană a pierdut medalia de bronz obținută în finala de la sol, după apelul Federației Române de Gimnastică la TAS.

ANA Bărbosu primește bronzul!   TAS a decis : gimnasta noastră obține medalia de bronz la JO
Citește și
ANA Bărbosu primește bronzul! TAS a decis: gimnasta noastră obține medalia de bronz la JO
Citește mai mult
ANA Bărbosu primește bronzul! TAS a decis : gimnasta noastră obține medalia de bronz la JO

Jordan Chiles: „Decizie injustă!

Sportiva din SUA a postat vineri seară un mesaj pe Twitter, în care spune că își va căuta în continuare dreptatea.

„Sunt copleșită de toată dragostea pe care am primit-o în ultimele zile. Sunt incredibil de recunoscătoare familiei, antrenorilor, fanilor, USAG și USOPC pentru suportul de neclintit în această perioadă dificilă. În timp ce mă bucuram de realizarea mea olimpică, am auzit vestea devastatoare că medalia mea de bronz îmi este luată. Am avut încredere în apelul făcut de USAG, care a prezentat dovezi clare că rezultatul meu a respectat toate regulile. Apelul nu a avut însă succes.

N-am cuvinte. Decizia pare injustă și vine ca o mare lovitură nu doar pentru mine, ci pentru toată lumea care a fost alături de mine pe acest drum. Durerea a fost și mai mare din cauza atacurilor rasiale de pe rețelele sociale care sunt greșite și extrem de dureroase. Mi-am dedicat inima și sufletul în acest sport și sunt foarte mândră să îmi reprezint cultura și țara.

Nu mă voi abate niciodată la valorile mele, de a concura cu integritate, de a lupta pentru perfecțiune, de a respecta valorile sportului și regulile. M-am mândrit că am putut susține pe oricine, indiferent de echipă sau țară. Să îmi regăsesc bucuria a fost o schimbare majoră și mă bucur să văd că și alții au îmbrățișat-o. Simt că am dat tuturor permisiunea de a fi ei înșiși.

Acum mă confrunt cu unul dintre cele mai dificile momente din carieră. Credeți-mă când spun că am avut multe. Voi aborda această provocare cum am făcut-o de fiecare dată și voi depune toate eforturile ca să mă asigur că se va face dreptate. Cred că la finalul acestui drum, oamenii care sunt în control vor face ceea ce este corect”, a scris Jordan Chiles pe Twitter.

Așteptarea ia sfârșit COSR a anunțat când și unde va primi Ana Maria Bărbosu  medalia de bronz  cucerită la JO de la Paris
Citește și
Așteptarea ia sfârșitCOSR a anunțat când și unde va primi Ana Maria Bărbosu medalia de bronz cucerită la JO de la Paris
Citește mai mult
Așteptarea ia sfârșit COSR a anunțat când și unde va primi Ana Maria Bărbosu medalia de bronz cucerită la JO de la Paris
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”