Liga Campionilor, handbal (f): CSM Bucuresti vs Vardar Skopje 33-38/ Final de drum pentru campioana Europei - Gyor si Vardar se vor lupta pentru trofeu

Liga Campionilor, handbal (f): CSM Bucuresti vs Vardar Skopje 33-38/ Final de drum pentru campioana Europei - Gyor si Vardar se vor lupta pentru trofeu

CSM Bucuresti, campioana en-titre a Europei, a fost invinsa de-o maniera categorica de Vardar Skopje, in cel de-al doilea meci din Final Four-ul Ligii Campionilor, gazduit de sala "Papp Laszlo Sportarena" din Budapesta. Jucatoarele pregatite de Per Johansson au fost depasite cu 38-33, la capatul unei partide in care au fost dominate la toate capitolele. Dupa o prima repriza dezastruoasa, in care a primit 20 de goluri si a inscris doar 13, CSM n-a contat nici in a doua parte si a ratat astfel ocazia de a-si apara trofeul cucerit anul trecut.

HotNews.roFoto: Hotnews

CSM Bucuresti si Buducnost vor juca finala mica a Ligii Campionilor, duminica, de la ora 16:15. Gyor si Vardar se intalnesc in finala mare de la 18:45.

"Am avut un inceput extrem de slab, am facut erori pe care nu le-am vazut pana acum, chiar nu inteleg. Am facut greseli tehnice care ne-au costat. Vardar nu ne-a surprins cu absolut nimic, dar le-au intrat toate aruncarile, au facut un meci excelent.

Am incercat in repriza a doua sa schimbam lucrurile, dar apararea a fost mult prea slaba. Echipa nu a prestat jocul pe care l-am dorit. Ne dorim medalia de bronz, chiar nu vrem sa ne intoarcem fara nicio medalie. Anul trecut eram campioni, acum vrem locul trei. Sper ca si fetele sa isi doreasca la fel de mult ca noi" , a declarat Per Johansson, la Dolcesport.

"Greselile au fost numai si numai ale nostre, am avut debut ezitant, emotiile ne-au dat in jos. Eu m-am simtit foarte bine, am avut emotii mari, am fost agitata, dar am simtit si din partea fetelor acest lucru. Am fost ezitante si in aparare si in atac, cu toate ca stiam ce avem de facut. Infrangerea este destul de usturatoare si dureroasa, am alergat tot meciul dupa ele, la un moment dat nici nu mai voiam sa ma uit pe tabela. Ne-a fost greu, e greu sa te ridici si sa alergi tot meciul. Trebuie sa ne remontam pentru maine. Echipa noastra nu a facut doua meciuri proaste unul dupa altul", a declarat Oana Manea, la Digisport.

Au evoluat echipele:

CSM Bucuresti: Jelena Grubisic, Paula Ungureanu - Isabelle Gullden (4 goluri), Iulia Curea (2), Camille Ayglon Saurina (1), Bianca Bazaliu (1), Aurelia Bradeanu (1), Linnea Torstensson (5), Carmen Martin Berenguer (4), Oana Manea (2), Gnonsiane Niombla (8), Anastasia Lobaci (3), Majda Mehmedovic (2). Antrenor: Per Andre Johansson.

Vardar Skopje: Mayssa Pessoa De Oliveira, Amandine Leynaud, Ina Suslina - Jovanka Radicevic (7), Andrea Klikovac, Camilla Herrem (4), Tamara Mavsar, Sanja Damnjanovic (2), Barbara Lazovic (2), Anja Althaus (1), Andrea Penezic (7), Andrea Covic (3), Alexandra Lacrabere (5), Tatiana Hmirova (1), Andrea Lekic (6), Sara Ristovska. Antrenor: Irina Dibirova.

Au arbitrat rusoaicele Victoria Alpaidze si Tatiana Berezkina, delegat EHF a fost Janka Stasova (Slovacia), iar delegat EHF pentru arbitri a fost germanca Jutta Ehrmann-Wolf.

In prima semifinala a competitiei, Gyor ETO a trecut de Buducnost, echipa la care evolueaza Cristina Neagu, scor 26-20. Neagu a marcat 7 goluri pentru gruparea din Muntenegru.

Gyor ETO, antrenata de selectionerul Romaniei, Ambros Martin, va juca a sasea finala din istoria sa si are doua trofee la activ, in 2013 si 2014. La randul sau, Buducnost a castigat Liga Campionilor in 2012 si 2015.

In finala editiei de anul trecut, CSM Bucuresti s-a impus chiar in fata formatiei Gyor ETO, dupa prelungiri si aruncari de la 7 metri, cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22, 25-25).

Desfasurarea meciului CSM vs Vardar:

Min 60 CSM - Vardar 33-38

Mai sunt mai putin de 10 minute pana la finalul acestei partide de trista amintire pentru CSM, scorul este 26-33. In minutul 54, diferenta s-a micsorat la sase goluri, insa nu mai e timp nici macar pentru o minune. Vardar a castigat meritat partida de la Budapesta, in care jucatoarele lui Per Johansson nu s-au ridicat deloc la nivelul asteptat. Echipa din Macedonia va juca prima finala mare dupa trei editii consecutive in care a terminat pe pozitia a treia.

Min 50 CSM vs Vardar 25-33

Cu 20 de minute inainte de final, diferenta este de 7 puncte. Radicevic trimite o bolta peste Paula Ungureanu, de pe extrema. Alexandra Lacrabere o executa si ea pe Paula. Frantuzoaica Niombla marcheaza golul cu numarul 20 pentru CSM. Niombla inscrie din nou de la sapte metri si duce scorul la 31-22. Per Johansson mai vrea un time out, dar e destul de tarziu. Tehnicianul incearca sa isi motiveze juctoarele si sa puna ordine in echipa.

Min 40 CSM - Vardar 20-27

Tot Vardar este echipa cu initiativa, Lazovic trimite de la distanta, iar Grubisic nu poate face nimic pentru a evita golul. Torstensson inscrie primul gol al CSM-ului in a doua repriza. Lekic este insa de neoprit. Martin arunca pe directia portarului, nicio schimbare in jocul CSM-ului. Mehmedovic si Niombla reusesc sa reduca din diferenta, este 16-24. Covic inscrie nestingherita, apoi Penezic o invinge si ea pe Grubisic. Nimic nu se leaga in jocul campioanei Romaniei. Torstensson bifeaza inca un gol pentru CSM, iar Radicevic inscrie un gol superb: 17-27. Niombla transforma o aruncare de la 7 metri.

Min 30 CSM - Vardar 13-21

Inna Suslina apara a treia lovitura de la 7 metri si a doua executata de Gulden. Covic isi trece si ea numele pe lista marcatoarelor: 19-8 pentru Vardar. In minutul 25, Linnea Torstensson reuseste sa inscrie, insa nici Lekic nu rateaza. Mehmedovic reduce din diferenta: este 10-20. In sfarsit o parada a Paulei. Torstensson marcheaza al doilea sau gol, cu o aruncare in forta. Un contraatac rapid al CSM-ului si Niombla o invinge pe Suslina. La ultima faza a primei reprize, Carmen Martin a scapat pe contraatac si a reusit sa marcheze, insa a fost clar faultata de la spate de Khmyrova. Rusoiaca a fost eliminata.

Min 20 CSM - Vardar 8-17

Bradeanu reduce din diferenta: este 4-9. Vardar inscrie insa la fiecare atac si duce scorul la 4-11. Atacul CSM-ului parca incepe sa functioneze, dar apararea nu da semne de revenire. Oana Manea (2) si Carmen Martin marcheaza si ele pentru echipa noastra. Scorul este 7-12. Damnjanovic o invinge pe Paula Ungureanu. CSM nu reuseste sa inscrie nici de la 7 metri. Doua aruncari ratate de Gulden si Carmen Martin. Macedonencele inscriu pe banda rulanta, este 8-17. O prima repriza de cosmar pentru campioana Europei, care a fost depasita la toate capitolele.

Min 10 CSM - Vardar 3-9

Inceput in forta pentru Vardar Skopje, Penezic si Herrem marcheaza din primul minut al partidei. Gulden transforma o aruncare de la 7 metri si modifica pentru prima data tabela in dreptul CSM-ului. Radicevic si Lazovic duc scorul la 4-1 pentru echipa din Macedonia. Grubisic are o parada exceptionala, insa nu rezista si urmatorului atac. Radicevic inscrie pentru a doua oara. Este 5-1 pentru Vardar. Penezic arunca puternic si inscrie, Carmen Martin trimite insa peste poarta. Inca o executie formidabila a lui Penezic, jucatoarele CSM-ului nu reusesc sa gaseasca solutii. Gulden inscrie pentru CSM, insa nici macedonencele nu rateaza. Aceeasi Gulden duce scorul la 8-3, insa jucatoarele Irinei Dibirova se distanteaza din nou.

Sunt prezentate jucatoarele celor doua echipe. Suporterii romani domina fundalul sonor, impresia e aceea ca partida se disputa in Sala Polivalenta de la Bucuresti.

Intalniri directe, CSM-Vardar 1-3

2017, Semifinale Final Four: CSM - Vardar 33-38

2016, Semifinale Final Four: CSM - Vardar 27-21

2016, Grupa Principala: CSM - Vardar 25-30

2016, Grupa Principala: Vardar - CSM 22-21

CSM Bucuresti

In Grupa Principala a competitiei, campioana Romaniei a pierdut de patru ori: cu Midtjylland (scor 21-24), cu Larvik (scor 33-35) si de doua ori contra lui Gyor (scor 24-27 si 25-33).

CSM se afla pentru a doua oara consecutiv in Final Four-ul Ligii Campionilor. In sferturi, echipa pregatita de Per Johansson a invins-o pe Ferencvaros, scor 30-25 si 27-26.

Performante: 3 titluri de campioana (2015, 2016, 2017), o Cupa a Romaniei (2016), o Supercupa a Romaniei (2016), castigatoarea Champions League (2016).

Lot: Camille Ayglon Saurina (Franta), Bianca Bazaliu, Simone Bohme (Danemarca), Aurelia Bradeanu, Iulia Vasilica Curea, Elena Dache, Jelena Grubisic (Croatia), Isabelle Gullden (Suedia), Alina Iordache, Line Anna Ryborg Jorgensen (Danemarca), Anastasiya Lobach (Belarus), Oana Andreea Manea, Berenguer Carmen Dolores Martin(Spania), Majda Mehmedovic (Muntenegru), Maria Cristina Nan, Elena Magdalena Nicula, Gnonsiane Niombla (Franta), Linnea Torstensson (Suedia), Paula Claudia Ungureanu, Cristina Georgiana Varzaru.

Echipa-tip:

Portar: Paula Ungureanu (Romania)

Extrema stanga: Majda Mehmedovici (Muntenegru)

Inter stanga: Linnea Torstennson (Suedia)

Centru: Isabelle Gullden (Suedia)

Pivot: Oana Manea (Romania)

Inter dreapta: Camille Ayglon (Franta)

Extrema dreapta: Carmen Martin (Spania)

Antrenor: Per Johansson.

Vardar Skopje

In actuala editie a Ligii Campionilor, Vardar nu a inregistrat niciun esec pana in luna februarie, cand a fost invinsa consecutiv de Buducnost (scor 28-31) si Metz (scor 28-42). In sferturi, gruparea macedoneana a trecut de Midtjylland, insa de fiecare data cu mari emotii: 28-26 si 26-24.

Vardar Skopje este singura echipa care a fost prezenta in toate cele 4 editii din Final Four, dar nu s-a calificat niciodata in finala.

Performante: 4 titluri in Macedonia; 4 Cupe ale Macedoniei, semifinalista in Champions League (2014, 2015, 2016).

Lot: Anja Althaus (Germania), Andrea Covic (Croatia), Sanja Damnjanovic (Serbia), Camilla Herrem (Norvegia), Dziyana Ilyina(Belarus), Tatiana Khmyrova (Rusia), Andrea Klikovac (Muntenegru), Alexandra Lacrabere (Franta), Barbara Lazovic (Slovenia), Andrea Lekic (Serbia), Amandine Suzanne Monique Leynaud (Franta), Tamara Mavsar(Slovenia), Andrea Penezic (Croatia), Mayssa Raquel Pessoa De Oliveira (Brazilia), Marija Petrovic (Serbia), Jovanka Radicevic (Muntenegru), Sara Ristovska (Macedonia), Inna Suslina (Rusia).

Echipa-tip:

Portar: Amandine Leynaud (Franta)

Extrema stanga: Jovanka Radicevic (Muntenegru)

Inter stanga: Andrea Penezici (Croatia)

Centru: Alexandra Lacrabere (Franta)

Pivot: Anja Althaus (Germania)

Inter dreapta: Suszana Lazovici (Slovenia)

Extrema dreapta: Camilla Herrem (Norvegia)

Antrenor: Irina Dibirova.

Jucatoare cheie: Andrea Penezic, Andrea Lekic, Jovanka Raticevic si Alexandra Lacrabere.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Senna era regal!”  Bertrand Gachot, fost pilot F1, povestește ce s-a întâmplat la Imola, când brazilianul a murit: „Monoposturile erau  atât de nesigure ”
Formula 1
20:14
„Senna era regal!” Bertrand Gachot, fost pilot F1, povestește ce s-a întâmplat la Imola, când brazilianul a murit: „Monoposturile erau atât de nesigure
Citește mai mult
„Senna era regal!”  Bertrand Gachot, fost pilot F1, povestește ce s-a întâmplat la Imola, când brazilianul a murit: „Monoposturile erau atât de nesigure ”
Replică dură  Dan Petrescu, nemulțumit de strategia de transferuri de la CFR Cluj »  Săgeți către conducere : „Nu sunt consultat, nu pot să fac decât să antrenez”
Superliga
20:21
Replică dură Dan Petrescu, nemulțumit de strategia de transferuri de la CFR Cluj » Săgeți către conducere: „Nu sunt consultat, nu pot să fac decât să antrenez”
Citește mai mult
Replică dură Dan Petrescu, nemulțumit de strategia de transferuri de la CFR Cluj » Săgeți către conducere : „Nu sunt consultat, nu pot să fac decât să antrenez”
FCSB, peste Tottenham Campioana a depășit cluburi mari precum Napoli, Rangers sau PAOK în  clasamentul celor mai bune echipe din 2024  » Ce locuri ocupă formațiile din România
Superliga
19:34
FCSB, peste TottenhamCampioana a depășit cluburi mari precum Napoli, Rangers sau PAOK în clasamentul celor mai bune echipe din 2024 » Ce locuri ocupă formațiile din România
Citește mai mult
FCSB, peste Tottenham Campioana a depășit cluburi mari precum Napoli, Rangers sau PAOK în clasamentul celor mai bune echipe din 2024 » Ce locuri ocupă formațiile din România
„Nesimțire pe față!” Budescu critică dur arbitrajul, după  U Cluj - Gloria Buzău 2-1 : „Au zis «hai să-i furăm și p-ăștia un pic»”
Superliga
18:43
„Nesimțire pe față!”Budescu critică dur arbitrajul, după U Cluj - Gloria Buzău 2-1: „Au zis «hai să-i furăm și p-ăștia un pic»”
Citește mai mult
„Nesimțire pe față!” Budescu critică dur arbitrajul, după U Cluj - Gloria Buzău 2-1 : „Au zis «hai să-i furăm și p-ăștia un pic»”
DAN UDREA  Lătrăii și Șucu,  cel de sub umbrela Rusiei
Opinii
14:26
DAN UDREA Lătrăii și Șucu, cel de sub umbrela Rusiei
Citește mai mult
DAN UDREA  Lătrăii și Șucu, cel de sub umbrela Rusiei
INTERZIS!    Aaron Boupendza  nu mai are voie la baza de pregătire a Rapidului
Superliga
15:34
INTERZIS! Aaron Boupendza nu mai are voie la baza de pregătire a Rapidului
Citește mai mult
INTERZIS!  Aaron Boupendza nu mai are voie la baza de pregătire a Rapidului
Dezamăgit de Homawoo  Kopic a povestit un episod petrecut la Săftica: „Azi  a ieșit din antrenament , a zis că vrea să plece”
Superliga
13:46
Dezamăgit de Homawoo Kopic a povestit un episod petrecut la Săftica: „Azi a ieșit din antrenament, a zis că vrea să plece”
Citește mai mult
Dezamăgit de Homawoo  Kopic a povestit un episod petrecut la Săftica: „Azi a ieșit din antrenament , a zis că vrea să plece”
„Popovici e imaginea Porsche”  Ion Țiriac  a comentat controversa  pe seama achiziției sportivului: „E treaba lui ce face cu banii”
Diverse
16:20
„Popovici e imaginea Porsche” Ion Țiriac a comentat controversa pe seama achiziției sportivului: „E treaba lui ce face cu banii”
Citește mai mult
„Popovici e imaginea Porsche” Ion Țiriac a comentat controversa pe seama achiziției sportivului: „E treaba lui ce face cu banii”