CSM Bucuresti se afla in fata celui mai important moment al sezonului: apararea trofeului Champions League cucerit anul trecut. Pentru a ajunge in marea finala de la Budapesta, echipa bucuresteana trebuie sa treaca in semifinale de Vardar Skopje, campioana Macedoniei. Partida va incepe la ora 18:45 si va fi transmisa in direct pe Digisport, Dolcesport si LiveText pe Hotnews.ro.
Intalnirea dintre CSM si Vardar va fi reeditarea semifinalei de anul trecut, atunci cand campioana Romaniei s-a impus cu 27-21.
Programul Final Four:
Sambata:
Buducnost - Gyor/ de la ora 16:15
CSM Bucuresti - Vardar / de la ora 18:45
Duminica:
Finala mica - intre echipele invinse in meciurile de sambata/ de la ora 16:15
Finala - intre castigatoarele meciurilor de sambata/ de la ora 18:45
Meciurile se vor disputa in "Papp Laszlo Sportarena" din Budapesta.
Intalniri directe, CSM-Vardar 1-2
2016, Semifinale Final Four: CSM - Vardar 27-21
2016, Grupa Principala: CSM - Vardar 25-30
2016, Grupa Principala: Vardar - CSM 22-21
Vardar Skopje
In actuala editie a Ligii Campionilor, Vardar nu a inregistrat niciun esec pana in luna februarie, cand a fost invinsa consecutiv de Buducnost (scor 28-31) si Metz (scor 28-42). In sferturi, gruparea macedoneana a trecut de Midtjylland, insa de fiecare data cu mari emotii: 28-26 si 26-24.
Vardar Skopje este singura echipa care a fost prezenta in toate cele 4 editii din Final Four, dar nu s-a calificat niciodata in finala.
Performante: 4 titluri in Macedonia; 4 Cupe ale Macedoniei, semifinalista in Champions League (2014, 2015, 2016).
Lot: Anja Althaus (Germania), Andrea Covic (Croatia), Sanja Damnjanovic (Serbia), Camilla Herrem (Norvegia), Dziyana Ilyina(Belarus), Tatiana Khmyrova (Rusia), Andrea Klikovac (Muntenegru), Alexandra Lacrabere (Franta), Barbara Lazovic (Slovenia), Andrea Lekic (Serbia), Amandine Suzanne Monique Leynaud (Franta), Tamara Mavsar(Slovenia), Andrea Penezic (Croatia), Mayssa Raquel Pessoa De Oliveira (Brazilia), Marija Petrovic (Serbia), Jovanka Radicevic (Muntenegru), Sara Ristovska (Macedonia), Inna Suslina (Rusia).
Antrenor: Irina Dibirova.
Jucatoare cheie: Andrea Penezic, Andrea Lekic, Jovanka Raticevic si Alexandra Lacrabere.
Echipa-tip:
Portar: Amandine Leynaud (Franta)
Extrema stanga: Jovanka Radicevic (Muntenegru)
Inter stanga: Andrea Penezici (Croatia)
Centru: Alexandra Lacrabere (Franta)
Pivot: Anja Althaus (Germania)
Inter dreapta: Suszana Lazovici (Slovenia)
Extrema dreapta: Camilla Herrem (Norvegia)
Golgheterii echipei:
1. Andrea Penezic 87 goluri
2. Jovanka Radicevic 58
3. Andrea Lekic 49
CSM Bucuresti
In Grupa Principala a competitiei, campioana Romaniei a pierdut de patru ori: cu Midtjylland (scor 21-24), cu Larvik (scor 33-35) si de doua ori contra lui Gyor (scor 24-27 si 25-33).
CSM se afla pentru a doua oara consecutiv in Final Four-ul Ligii Campionilor. In sferturi, echipa pregatita de Per Johansson a invins-o pe Ferencvaros, scor 30-25 si 27-26.
Performante: 3 titluri de campioana (2015, 2016, 2017), o Cupa a Romaniei (2016), o Supercupa a Romaniei (2016), castigatoarea Champions League (2016).
Lot: Camille Ayglon Saurina (Franta), Bianca Bazaliu, Simone Bohme (Danemarca), Aurelia Bradeanu, Iulia Vasilica Curea, Elena Dache, Jelena Grubisic (Croatia), Isabelle Gullden (Suedia), Alina Iordache, Line Anna Ryborg Jorgensen (Danemarca), Anastasiya Lobach (Belarus), Oana Andreea Manea, Berenguer Carmen Dolores Martin(Spania), Majda Mehmedovic (Muntenegru), Maria Cristina Nan, Elena Magdalena Nicula, Gnonsiane Niombla (Franta), Linnea Torstensson (Suedia), Paula Claudia Ungureanu, Cristina Georgiana Varzaru.
Antrenor: Per Johansson
In perioada 2009-2012, Per Johansson a fost selectionerul nationalei feminine a Suediei , echipa cu care a cucerit medalia de argint la Campionatul European din 2010 si s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. La CE din 2010, nationala antrenata de Per Johansson a invins in semifinale chiar echipa Romaniei (scor 25-23).
Echipa-tip:
Portar: Paula Ungureanu (Romania)
Extrema stanga: Majda Mehmedovici (Muntenegru)
Inter stanga: Linnea Torstennson (Suedia)
Centru: Isabelle Gullden (Suedia)
Pivot: Oana Manea (Romania)
Inter dreapta: Camille Ayglon (Franta)
Extrema dreapta: Carmen Martin (Spania)
Golgheterii echipei:
1. Isabelle Gullden 79 goluri
2. Carmen Martin 58
3. Majda Mehmedovic 44
Ce spune Per Johansson
"Fetele sunt pregatite, acum inaintea semifinalei nu ne-a ramas decat sa ne relaxam si in teren sa incercam sa jucam cu placere. Toti asteptam ca meciul cu Vardar sa inceapa. Cred ca Vardar are un mic avantaj pentru ca are in lot jucatoare de mare valoare. Pe de alta parte, eu am cea mai experimentata echipa din Final4, asa ca am mare incredere in fetele mele si de aceea consider ca sansele in partida de maine sunt 50 la 50 la suta. Din punctul meu de vedere, apararea decide intotdeauna un meci. Am crescut in Suedia si acolo 70 la suta din timpul de pregatire il dedicam apararii, iar 30 la suta atacului. Asa ca pentru mine, daca nu ne aparam bine, nu avem nicio sansa in partida cu Vardar. Apararea va decide invingatoarea de maine. Daca reactionam bine in defensiva, atunci avem o sansa in plus sa ne calificam in finala"- Per Johansson, potrivit Agerpres.
Pe langa CSM (n.r. in 2016), alte doua echipe din Romania au mai cucerit trofeul de-a lungul timpului (pe acea vreme se numea Cupa Campionilor Europeni): Stiinta Bucuresti (1961) si Rapid Bucuresti (1964).
In finala competitiei au mai ajuns: Universitatea Timisoara (1973), Stiinta Bacau (1986) si Oltchim Ramnicu Valcea (2010).
* articol publicat inițial pe Hotnews.ro