Tristețe Roberto Martinez: „A fost crud, dar  există viață  și după EURO 2024”

TristețeRoberto Martinez: „A fost crud, dar există viață și după EURO 2024”

  • Portugalia a fost eliminată de la Euro de Franța, la penalty-uri, 0-0, 3-5
  • Martinez spune că este mândru de jucătorii săi

Antrenorul reprezentativei Portugaliei, Roberto Martinez, a declarat la finalul partidei cu Franța, că viața va continua în ciuda acestei eliminări dramatice.

1 din 11 fără gol!   Cristiano Ronaldo  părăsește EURO în premieră fără să fi marcat
Citește și
1 din 11 fără gol! Cristiano Ronaldo părăsește EURO în premieră fără să fi marcat
Citește mai mult
1 din 11 fără gol! Cristiano Ronaldo părăsește EURO în premieră fără să fi marcat

„A fost un meci echilibrat, între două echipe care se cunosc bine și se respectă mult. Este trist, pentru că jucătorii au luptat și au făcut tot ce am lucrat în ultimele câteva săptămâni. Este tristețe în vestiar”, a spus Martinez.

Antrenorul spaniol al lusitanilor s-a arătat mulțumit de posesia pe care jucătorii săi au avut-o împotriva vicecampioanei mondiale.

„Am arătat valoarea fotbalului portughez, cu o bună posesie a mingii. Franța este o echipă periculoasă, dar ne-am apărat bine, am jucat de la egal la egal.

Am creat mult pericol în ultima treime de teren. Este un joc care ne va face să ne uităm în viitor cu multă mândrie. A fost dureros că nu am putut să înscriem. La penaltiuri am fost ghinioniști”, a explicat Martinez.

Pepe, dat exemplu de Martinez

Referitor la faptul că turneul din Germania a reprezentat ultima ocazie pentru Pepe (41) și Cristiano Ronaldo (39) de a câștiga un turneu european alături de echipa Portugaliei, Martinez a răspuns:

„Pepe a fost un exemplu de-a lungul turneului, pentru tot ce a făcut. Ca antrenor, sunt foarte atent la ce face pe teren.

Jucători precum Goncalo Inacio și Antonio Silva vor învăța multe lucruri din această eliminare, vor câștiga experiență și dorința de a se îmbunătăți, doar uitându-se la cum s-a comportat Pepe”.

Întrebat ce le transmite fanilor naționalei Portugaliei, Martinez a declarat că echipa nu se va opri aici.

„Am pierdut, dar am pierdut cu mândrie, dând totul în fiecare minut, în adevăratul stil portughez. Nu ne vom opri aici. În viitor vom da totul”, a mai spus Martinez.

Tehnicianul iberic a dat vina pe ghinion pentru eliminarea de la penaltiuri.

„Am lucrat foarte bine penalty-urile în această săptămână. În cazul lui Joao Felix, mingea a lovit bara și a ieșit și acolo s-a făcut diferența, nu este vorba despre lipsa de calitate sau de pregătire. A fost vorba de ghinion și ăsta este fotbalul”, a mai spus Martinez, care a precizat că întregul lot de jucători îl ajută pe Joao Felix să treacă peste dezamăgirea penaltiului ratat:

„La penaltiuri, doar cei care le execută pot rata. Cel mai important lucru este că am avut o perioadă foarte bună de creștere și trebuie să privim dincolo de EURO 2024.”

Pepe: „Este timp să vorbim despre viitorul meu”

Fundașul portughez Pepe a declarat că nu va vorbi acum despre viitorul său și a ținut să îi felicite pe coechipieri pentru jocul arătat împotriva Franței.

„Nu este un lucru important daca a fost sau nu ultimul meu meci la națională. Am timp să vorbesc despre viitorul meu.

Cel mai important este să îmi felicit coechipierii pentru dedicarea de care au dat dovadă în acest meci, urmărind tot timpul planul pe care l-am avut stabilit pentru acest meci, dar ăsta este fotbalul, este crud”.

Este o înfrângere mai grea decât altele. Trebuie să trecem prin acest proces de durere, de tristețe. Cu toții am vrut să câștigăm, să dăm tot ce avem mai bun pentru țară, dar din păcate ăsta este fotbalul, acum cinci zile am câștigat la penaltiuri, acum am pierdut Pepe, cel mai vârstnic jucător de câmp din istoria EURO

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5