Presa internațională după finala CM 2022: „Nu-l mai comparați pe Messi cu Maradona, lumea aparține lui Leo”

Presa internațională după finala CM 2022: „Nu-l mai comparați pe Messi cu Maradona, lumea aparține lui Leo”

Argentina a redevenit campioană a lumii după o pauză de 36 de ani, iar Lionel Messi a fost elogiat de presa internațională. Cotidianul Mundo Deportivo spune că fostul decar al Barcelonei și-a câștigat dreptul de a nu mai fi comparat cu Diego Maradona, în acest moment lumea „aparținându-i lui Leo”.

Lionel Messi si Diego MaradonaFoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Argentina a câștigat Cupa Mondială de fotbal după o finală dramatică cu Franța, departajarea făcându-se la penaltiuri (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute, 4-2 la penaltiuri pentru argentinieni).

Mundo Deportivo: „Lumea îi aparţine lui Messi"

„Leo, argentinianul, care a fost mereu comparat cu Maradona când şi-a dorit doar steaua de campion mondial. O are deja. Nu-l mai comparaţi cu Diego, lumea îi aparţine lui Messi acum. Şi a dovedit singur acest lucru".

Marca: „Messi a readus Argentinei bucuria”

„A readus Argentinei bucuria şi mândria pe care le-a mai trăit în urmă cu mai bine de 30 de ani, cu Diego Armando Maradona în fruntea Albiceleste. Şi-a găsit la Doha locul său în lume pentru a închide legenda perfectă".

AS: „Cupa Mondială a lui Messi”

„Cupa Mondială din Qatar a fost Cupa Mondială a lui Messi. În unanimitate, figura argentinianului este pentru totdeauna gravată în istoria fotbalului.

Recunoaşterea la nivel mondial a carierei sale, încoronată strălucit împotriva Franţei în finală, îl face drept cel mai bun din toate timpurile în ceea ce priveşte titlurile. Nu i-a scăpat niciun turneu major de club sau echipă naţională".

The Guardian: „Messi a umplut în cele din urmă golul arzător de pe CV-ul său”

„A fost o consacrare, cu conotaţii spirituale destul de potrivite. Lionel Messi nu l-a imitat doar pe zeul fotbalului argentinian Diego Maradona pentru a conduce naţiunea la gloria Cupei Mondiale.

A umplut în cele din urmă golul arzător de pe CV-ul său, câştigând singurul titlu care i-a scăpat. În acest proces, el şi-a acoperit cu aur pretenţia de a fi recunoscut drept cel mai mare jucător al tuturor timpurilor".

Le Parisien: „Mândri de jucătorii noştri”

„Messi - cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. Mândri de jucătorii noştri”

La Nouvelle République: „Kylian Mbappé nu a fost de ajuns”.

Liberation: „LEGENDARI”, comentariu la o fotografie în care apar Messi şi Mbappé. Prezentul şi viitorul, transmite News.ro.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”