​PREZENTARE Indian Wells, "al cincilea" turneu de Grand Slam al anului  - Splendoare in deşertul californian

​PREZENTARE Indian Wells, "al cincilea" turneu de Grand Slam al anului - Splendoare in deşertul californian

Complexul de la Indian WellsFoto: bnpparibasopen.com

4 turnee de Grand Slam intr-un sezon - pentru unii suficient, pentru altii prea putin. Indian Wells (intrecere de tip Masters) face parte dintr-o categorie speciala: o competitie care cu siguranta merita mai mult, un turneu pe care am putea sa-l numim "al cincilea" de Grand Slam. Intre 8 si 19 martie, la "Indian Wells Tennis Garden", va avea loc unul din cele mai iubite turnee din circuit. In deşertul californian ii vom vedea la treaba pe cei mai buni jucatori ai lumii. Romania va avea cinci jucatoare direct pe tabloul principal: Halep, Begu, Niculescu, Cirstea si Tig.

Va fi editia cu numarul 42 a competitiei californiene in ceea ce priveste intrecerile rezervate barbatilor si editia 29 pentru circuitul feminin.

Masculin: categoria "ATP World Tour Masters 1000"

Feminin: categoria "WTA Premier Mandatory"

Mare absent in 2016 (din cauza unei accidentari), Roger Federer va reveni la editia din acest an. Castigator la Australian Open dupa ce a reusit o evolutie entuziasmanta (titlul de Grand Slam cu numarul 18), Fedex este unul din favoritii la castigarea competitiei (s-a impus ultima data la IW in 2012).

De povestit nepotilor

In 2005, Roger Federer si Lleyton Hewitt s-au intalnit in finala de la Indian Wells. Meciul a oferit unul din cele mai frumoase schimburi din istoria competitiei americane. Elvetianul a cucerit trofeul, dupa o victorie in trei seturi (6-2, 6-4, 6-4) - n.r. la acea editie era in vigoare sistemul cel mai bun din cinci seturi - In 2006 s-a jucat ultima data dupa regula "3 din 5" la competitia californiana.

Aici poti vedea raliul senzational dintre Federer si Hewitt

De stiut, inainte de startul Indian Wells: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray si Roger Federer au castigat 88% din turneele Masters disputate din 2008 si pana astazi.

Cele mai multe victorii la un turneu Masters: Nadal la Monte Carlo (9), Roger Federer la Cincinnati (7), Djokovic la Miami (6), Andy Murray in Canada si Shanghai (cate 3).

Total turnee Masters castigate:

Novak Djokovic 30

Rafael Nadal 28

Roger Federer 24

Andy Murray 14

Turneele de tip Masters, recordul de victorii

*Incepand din 1990

1 Roger Federer 330-98 (victorii/infrangeri)

2 Rafael Nadal 317-70

3 Novak Djokovic 298-62

4 Andy Murray 210-76

5 Andre Agassi 209-73.

Absenti de la editia din 2017

Feminin

Serena Williams - decizie de ultim moment - accidentare la genunchiul stang

Victoria Azarenka (campioana en-titre) - inlocuita de Vania King

Anna-Lena Friedsam - inlocuita de Ajla Tomljanović

Karin Knapp - inlocuita de Océane Dodin

Petra Kvitova - inlocuita de Kurumi Nara

Sloane Stephens - inlocuita de Sorana Cirstea

* In urma retragerii de la Indian Wells si Miami, Serena Williams va pierde locul 1 din ierarhia WTA, situatie de care va profita Angelique Kerber (sportiva din Germania va reveni pe prima pozitie a clasamentului).

Masculin

Milos Raonic (finalist in 2016) - inlocuit de Dmitry Tursunov

Nicolas Almagro - inlocuit de Kevin Anderson

Steve Darcis - inlocuit de Renzo Olivo

Florian Mayer - inlocuit de Guido Pella

Gilles Simon - inlocuit de Ryan Harrison

Castigatorii de la editia trecuta

Simplu masculin: Novak Djokovic

Simplu feminin: Victoria Azarenka

Dublu masculin: Pierre-Hugues Herbert/ Nicolas Mahut

Dublu feminin: Bethanie Mattek-Sands/ Coco Vandeweghe

Tragere la sorti infernala pe tabloul masculin

Miercuri dimineata a avut loc tragerea la sorti a meciurilor de pe tabloul masculin. Pe aceeasi parte se vor afla: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Nick Kyrgios si Juan Martin del Potro. Putem vedea un "Fedal" inca din optimi, in timp ce in sferturi ne-am putea delecta cu o confruntare Djokovic vs Nadal sau Djokovic vs Federer.

Posibile sferturi, conform capilor de serie

[1] Murray vs. [8] Jo-Wilfried Tsonga

[3] Wawrinka vs. [8] Dominic Thiem

[4] Nishikori vs. [6] Marin Cilic

[2] Djokovic vs. [5] Nadal

Simona Halep, "rapusa" de Serena Williams in 2016

Castigatoare a competitiei in 2015, Simona Halep s-a oprit la editia de anul trecut in sferturi, acolo unde a fost invinsa de Serena Williams. Liderul mondial s-a impus in doua seturi, scor 6-4, 6-3. Halep are de aparat in acest an 215 puncte. Mai multe detalii aici.

Inceputul de an nu a fost unul prea bun pentru Simona. Cu unele probleme fizice, Halep a disputat putine partide si a pierdut deja pana acum doua meciuri: la Shenzhen cu Katerina Siniakova (turul 2) si la Australian Open cu Shelby Rodgers (turul I). Ultima partida disputata a fost la St. Petersburg: victorie cu Ana Konjuh (a abandonat inaintea confruntarii cu Natalia Vikhlyantseva).

Cap de serie numarul 4 (castigatoare a competitiei in 2015), Simona Halep va avea tur liber in runda inaugurala (bye), iar in turul doi se va duela cu invingatoarea disputei dintre Alison Riske si Donna Vekic. Simona s-a duelat cate o data cu fiecare din cele doua: 6-3, 6-0 cu Alison la Roma in 2015 si 6-2, 6-1 cu Donna la US Open (2013).

Adversarele fetelor noastre

Conform tragerii la sorti, Halep se afla pe partea inferioara a tabloului feminin de simplu, acolo unde se gaseste Angelique Kerber, favorita numarul doi.

Posibil traseu al Simonei Halep:

Turul doi: Alison Riske/ Dona Vekic

Turul trei: Kristina Mladenovic/ Eugenie Bouchard/ Annika Beck

Turul patru: Samantha Stosur (australianca a eliminat-o la ultima editie de la Roland Garros)/ Anastasia Sevastova

Sferturi: Dominika Cibulkova/ Madison Keys

Semifinale: Angelique Kerber

Irina-Camelia Begu

Se afla pe partea superioara a tabloului si va avea tur liber in runda inaugurala (bye). In turul al doilea se va duela cu invingatoarea disputei dintre Louisa Chirico si o sportiva venita din calificari.

In turul trei, Begu (cap de serie numarul 28) o putea intalni pe Serena Williams, insa aceasta a declarat forfait in ultimul moment.

Duel 100% romanesc in turul intai

Tragerea la sorti ne-a scos la iveala un duel romanesc in turul intai: colege la ultimul meci de FedCup al Romaniei (cel pierdut in fata Belgiei), Monica Niculescu si Sorana Cirstea se vor duela in runda inaugurala. Putem spune, fara sa gresim, ca Romania este 100% sigura ca va avea trei reprezentante in turul doi.

Niculescu si Cirstea s-au intalnit de sase ori de-a lungul timpului, scorul fiind 4-2 in favoarea Monicai.

In turul doi, una din cele doua jucatoare ale noastre o va intalni pe elvetianca Timea Bacsinszky. Daca ne uitam mai departe pe traseu, ar putea aparea Kiki Bertens, Belinda Bencic sau Tsvetana Pironkova in turul trei.

Patricia Maria Tig - pe tabloul principal dupa calificari

Patricia Maria Tig s-a calificat pe tabloul principal de la Indian Wells, dupa ce a trecut prin calificari. In primul tur, Tig o va intalni pe Mariana Duque-Marino (Columbia - locul 112 WTA - venita din calificari).

Mai trebuie mentionat faptul ca Romania a mai avut o reprezentanta in calificari: Ana Bogdan. Ana Bogdan (124 WTA) a fost invinsa in primul tur al calificarilor de Nao Hibino (81 WTA - Japonia), scor 4-6, 6-2, 7-6 (1). Meciul a durat doua ore si 12 minute.

Cum arata complexul de la Indian Wells de sus

Minunea din deşert, tot ce vrei intr-un singur loc

Aflat in partea de nord a Americii, Indian Wells-ul este unul din cele mai apreciate locuri din SUA. Aduna la un loc pasiunea pentru schi, tenis de camp, plaja si golf...Este destinatia perfecta din mai multe puncte de vedere. "Bijuteria secreta a Californiei" ofera 350 de zile cu soare pe an si o temperatura medie anuala de 23 de grade Celsius. Indian Wells-ul se afla la doar 120 de mile de Los Angeles, unul din cele mai importante orase din America.

Larry Ellison, miliardarul iubitor de tenis

Patron: Larry Ellison. In varsta de 72 de ani, Larry este un cunoscut om de afaceri american. Nascut in Manhattan, Ellison este presedinte executiv al Oracle Corporation (co-fondator).

A avut patru sotii de-a lungul timpului si are doi copii: David Ellison si Megan Ellison. A devenit patronul de la Indian Wells in 2009, omul de afaceri fiind cunoscut drept un mare pasionat de tenis.

Conform celor de la Forbes, Larry Ellison este al cincilea cel mai bogat om din SUA si al saptelea din lume - avere estimata la 49,3 miliarde de dolari.

Indian Wells - conditii de Grand Slam

Competitia californiana impresioneaza la capitolul arene. Indian Wells ofera conditii de Grand Slam, fiind turneul cel mai important aflat sub cele "patru mari" (n.r. Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open).

Arena Centrala are o capacitate de 16.100 de locuri, fiind printre primele in lume. Ierarhia este dominata categoric de Arthur Ashe (New York - US Open). A doua arena ca marime de la Indian Wells (n.r. Stadionul 2) are o capacitate de 8000 de locuri, iar Stadionul 3 are o capacitate de 6.200 de locuri.

Complexul de la Indian Wells dispune de un centru spa de ultima generatie si de doua terenuri de golf premium.

Harta complexului de la Indian Wells

Indian Wells, arena centrala

Foto: Ivan Andreevich

Editia din 2016 a fost una de real succes, la meciuri luand parte in total 438.058 de spectatori - evenimentul a fost redat de peste 350 de institutii de presa din intreaga lume.

Au fost in total 13.677 de ore de difuzare interna si internationala. In total, competitia din 2016 a adunat 87.121.871 telespectatori. 55% din acestia au fost barbati si 45% femei. 68% au avut varsta cuprinsa intre 35 si 64 de ani.

A doua arena ca importanta de la Indian Wells

Indian Wells este cel mai important turneu dupa cele de Grand Slam. Este o competitie iubita atat de jucatorii participanti, cat si de spectatori. Editia din 2017 a adus pentru organizatori cheltuieli totale de peste 14 milioane de dolari (aici intra si premiile oferite jucatorilor), dupa cum informeaza site-ul oficial al ATP. Vor fi la start 128 de jucatori pe tabloul de simplu si 32 de perechi.

Suprafata de joc: hard Plexipave (outdoor), directorul turneului este Tommy Haas.

Diferenta de fus orar

Intre Bucuresti si Indian Wells este o diferenta de fus orar de zece ore. In momentul in care in desertul californian este ora 06:00, in Capitala este ora 16:00.

Premii si puncte:

Castigator - $1,175,505 si 1000 de puncte ATP/ 1000 WTA

Finalist - $573,680 si 600 de puncte ATP/ 650 WTA

Semifinale - $287,515 si 360 de puncte ATP/

Sferturi - 146,575 si 180 de puncte ATP/ 215 WTA

Turul IV - $77,265 si 90 de puncte ATP/ 120 WTA

Turul III - 41,350 si 45 de puncte ATP/ 65 WTA

Turul II - $22,325 si 25 puncte ATP/ 35 WTA

Turul I - $13,690 si 10 puncte ATP/ 10 WTA

Copiii de mingi

Copiii de mingi au varsta cuprinsa intre 12 si 20 de ani. Beneficiile de a fi copil de mingi, conform organizatorilor: o oportunitate unica de a fi pe acelasi teren cu marii jucatori ai lumii; primesti programul oficial si echipamentul oficial al competitiei; primesti doua zile in plus de intrare gratuita la turneu; autografe si poze cu jucatorii preferati (sesiune speciala pentru ei); certificat de participare; petrecere a copiilor de mingi in ultimul weekend al competitiei.

Locurile de parcare

General Parking (semnalizat cu "G") inseamna o taxa de 20 de dolari de masina pentru a intra in complexul de la Indian Wells.

Audi Parking - Parcare dedicata unuia dintre sponsorii competitiei - sector notat cu "A".

Parcare pentru persoanele cu handicap

Daca cineva vrea sa ia parte la toate cele 23 de sesiuni de joc venind cu masina, o poate face in schimbul a 240 de dolari (parcarea totala).

Exista, de asemenea, un loc special amenajat pentru cei care iubesc miscarea si vor sa vina cu bicicleta. Organizatorii nu raspund pentru eventualele probleme care ar putea aparea (lovituri, furat, etc).

Mingile oficiale

Mingile oficiale ale turneului de la Indian Wells sunt Penn. Conducatorii companiei se lauda pe site-ul oficial ca sunt in continuare producatorul cu cele mai vandute mingi de tenis din SUA. In 1910, Penn a produs pentru prima data mingi de tenis - un numar de 13.000 in tot anul. In acest moment, Penn produce aproximativ 13.000 de mingi doar intr-o singura ora!

De-a lungul timpului, au existat unele controverse legate de mingile Penn. Spre exemplu, la editia din 2015, Roger Federer si Rafael Nadal au criticat produsul celor de la Penn, spunand despre mingi ca sunt "precum niste pietre". Sa speram ca la editia din 2017 nu vor exista controverse si ca mingile se vor ridica la nivelul asteptarilor.

Aici poti vedea cum se fabrica mingile de tenis

Lista castigatorilor din 2000 si pana astazi de la Indian Wells

2016 Novak Djokovic

2015 Novak Djokovic

2014 Novak Djokovic

2013 Rafael Nadal

2012 Roger Federer

2011 Novak Djokovic

2010 Ivan Ljubicic

2009 Rafael Nadal

2008 Novak Djokovic

2007 Rafael Nadal

2006 Roger Federer

2005 Roger Federer

2004 Roger Federer

2003 Lleyton Hewitt

2002 Lleyton Hewitt

2001 Andre Agassi

2000 Alex Corretja

Lista castigatoarelor din 2000 si pana astazi de la Indian Wells

2016 Victoria Azarenka

2015 Simona Halep

2014 Flavia Pennetta

2013 Maria Sharapova

2012 Victoria Azarenka

2011 Caroline Wozniacki

2010 Jelena Jankovic

2009 Vera Zvonareva

2008 Ana Ivanovic

2007 Daniela Hantuchova

2006 Maria Sharapova

2005 Kim Clijsters

2004 Justine Henin

2003 Kim Clijsters

2002 Daniela Hantuchova

2001 Serena Williams

2000 Lindsay Davenport

Ce nume a avut turneul masculin de-a lungul timpului

2009-pana in prezent: BNP Paribas Open

2007-08: Pacific Life Open

2005-06: Pacific Life Open presented by the City of Indian Wells

2004: Pacific Life Open

2002-03: Pacific Life Open presented by the City of Indian Wells

2000-01: Tennis Masters Series Indian Wells presented by Newsweek

1988-99: Newsweek Champions Cup

1985-87: Pilot Pen Classic

1982-84: Congoleum Classic

1981: Grand Marnier/ATP Tennis Games

1979-80: Congoleum Classic

1976-78: American Airlines Tennis Games

Ce nume a avut turneul feminin de-a lungul timpului

2009-pana in prezent BNP Paribas Open

2007-08: Pacific Life Open

2005-06: Pacific Life Open presented by the City of Indian Wells

2004: Pacific Life Open

2002-03: Pacific Life Open

2000-01: Tennis Masters Series Indian Wells

1999: Evert Cup

1995-98: State Farm Evert Cup

1994: The Evert Cup

1992-93: Matrix Essentials Evert Cup

1991: Virginia Slims of Palm Springs

1989-90: Virginia Slims of Indian Wells

Drepturi tv

Transmisia tv este asigurata de Tennis Channel, ESPN si ESPN 2. In Romania, competitia va putea fi urmarita in direct pe Digisport (atat competitia masculina, cat si cea feminina).

Copiii sub 3 ani nu au nevoie de bilet de intrare

Copiii sub 3 ani nu au nevoie de bilet de acces, ei putand sta pe genunchii celor cu care vin la meciurile de tenis. Daca locurile de langa nu se ocupa (din diverse motive), atunci ei pot fi lasati pe acele locuri, fiind atent supravegheati.

Tragerea la sorti a tablourilor

Vor exista 32 de capi de serie (atat la feminin, cat si la masculin), acestia fiind stabiliti pe baza clasamentelor in vigoare (n.r. WTA si ATP). Favoritul numarul unu va fi pe parte superioara a tabloului, iar favoritul numarul doi pe cea inferioara.

Fara alcool si substante interzise - Locuri speciale pentru cei in scaun cu rotile

Este interzisa intrarea cu alcool, arme, substante ilegale, recipiente din sticla etc. Cei care nu se supun acestor reguli pot fi evacuati din incinta, cu toate ca au platit sume importante pentru achizitia biletelor. Exista, de asemenea, locuri special amenajate pentru cei in scaun cu rotile (atat pentru intrare, cat si pentru a viziona meciurile).

Utilizarea telefoanelor mobile

Telefoanele mobile (smartphone) pot fi folosite fara probleme la Indian Wells, insa atata timp cat ele sunt mutate pe profilul silent. De asemenea, exista si locuri special amenajate pentru incarcarea bateriei smartphone-urilor (n.r. Sports Bar, Tennis Garden Village si pe Stadionul 2).

Foto si video, doar pentru uz personal

Este interzisa fotografierea si inregistrarea in incinta "Indian Wells Tennis Garden" cu alt scop in afara de cel pentru uz personal. Pentru orice alte scopuri, este nevoie de acordul ATP World Tour.

Bratara pe mana pentru intrat si iesit de mai multe ori

Pentru cei care au bilete pentru sesiunea de zi, acestia vor fi lasati sa iasa si sa intre de cate ori doresc doar atata timp cat vor avea pe mana o bratara speciala, care se gaseste la anumite standuri, in vecinatatea intrarii. Nu exista aceasta optiune si pentru cei care au bilete la sesiunea de seara.

Controale amanuntite pentru cei cu rucsac

Pentru cei care vin la arene cu rucsac, trebuie mentionat faptul ca ar fi indicat ca acestia sa isi ia o marja de eroare din punct de vedere al timpului, existand cotroale amanuntite in acest sens (timp suplimentar pentru intrare).

Apa gratis, doar in anumite centre

Apa poate fi procurata gratis doar din anumite centre, in apropierea Stadionului 1 si a Stadionului 2 existand niste fantani pentru baut apa si umplut anumite recipiente.

Centrele de prim ajutor - localizare

Centrele de prim ajutor sunt localizate langa Stadionul 1, intrarea D, si langa Stadionul 2, intrarea G.

In incinta complexului exista mai multe locuri speciale unde poate fi cumparata mancare si bautura.

Este interzisa introducerea in complex a alcoolului si a recipientelor dure.

Fumatul interzis la Indian Wells

Fumatul este interzis in cea mai mare parte din locatiile complexului de la Indian Wells. De asemenea, si la multe dintre restaurantele din incinta este interzis fumatul.

Fara animale

Spectatorii nu au voie sa vina la Indian Wells cu animalele. Singurele acceptate sunt cele care ii insotesc pe oamenii de ordine.

Wi-fi gratis

Wifi-ul va fi gratis pentru toti platitorii de bilete de la Indian Wells, conectarea putand incepe la adresa "Guest_Open_Wifi". Este nevoie de unele setari pana la folosirea propriu-zisa a retelei.

Organizatorii ofera reduceri de 30% pentru unii din spectatori

Fostele legende, membrii USTA (Federatia Americana de Tenis), personalul militar si antrenorii rezidenti primesc o reducere de 30% la tichetele de acces, la toate sesiunile care vor avea loc pana spre finalul saptamanii a doua. Nu vor mai exista reduceri de niciun fel in zilele de vineri, sambata si duminica (cand vor avea loc meciurile din sferturi, semifinale si finala).

Nu ai voie sa dai informatii despre meciuri (scoruri) in timpul disputarii partidelor, aceasta fiind o masura venita sa interzica frauda de la pariuri.

Lifturi

Organizatorii anunta ca exista lifturi pentru primele doua stadioane ca marime de la Indian Wells. Ele pot fi gasite la intrarile B si D pentru arena centrala si la intrarile G si H pentru stadionul 2.

Cand se poate intra pe arene

Spectatorii pot intra pe arene incepand cu ora 10:00 (ora de la Indian Wells) pentru meciurile din sesiunea de zi. Pentru sesiunile de seara, se poate intra incepand cu ora 16:30 (pot aparea modificari in functie de incheierea unor dispute).

Biletele pierdute pot fi recuperate, la 10 dolari bucata

Biletele pierdute sau uitate vor putea fi inlocuite oricand, la un pret suplimentar de 10 dolari pentru fiecare.

Cum pot fi obtinute autografele

Organizatorii vor anunta, din timp util, cand si unde vor avea loc sesiunile de autografe cu jucatorii preferati. Vor fi doar 150 de spectatori care vor primi autografe si vor putea face poze, acestia urmand sa primeasca niste bratari speciale (nu pot fi mai multi - timpul in care jucatorii ar fi obligati sa stea "in loc" fiind prea mare). Cine va depasi cele 150 de locuri nu va putea participa la o astfel de sesiune.

Ce se intampla daca ploua si meciurile sunt anulate?

In cazul in care meciurile sunt anulate din cauza ploii sau a vantului, organizatorii au precizat ca vor incerca sa il satisfaca pe titularul biletului cu o intrare "generala" pentru o sesiune ulterioara. Nu exista insa nicio garantie ca detinatorii de bilete vor putea fi lasati la sesiunile viitoare. Deci, singura varianta in care veti putea vedea 100% disputele este aceea ca si vremea sa fie de partea dumneavoastra.

Castigatorii din 2016

Sponsorii de la Indian Wells

Title sponsor

Premier sponsors

Champion sponsors

Contributing sponsors

Unde poti lua masa in complexul de la Indian Wells

Spago, Chop House, Nobu, Piero's PizzaVino

De stiut despre Indian Wells

Jucatorul cu cele mai multe titluri: Novak Djokovic (2008, 2011, 2014, 2015, 2016).

Cele mai multe titluri consecutive (m): Roger Federer - 3 (2004, 2005, 2006) si Novak Djokovic (2014, 2015, 2016).

Cele mai multe finale disputate (m) - cate sase: Roger Federer (2004, 2005, 2006, 2012, 2014, 2015) si Novak Djokovic (2007, 2008, 2011, 2014, 2015, 2016).

Primul castigator: John Newcombe - 1974.

Ilie Nastase - finalist in 1975. A fost depasit de John Alexander (7-5, 7-6).

Unde s-au jucat meciurile de-a lungul timpului

In 1974 si 1975, meciurile s-au disputat la "Tucson". Apoi, intre 1976 si 1978 la "Palm Springs", in 1979 si 1980 la "Rancho Mirage", intre 1981 si 1986 la "La Quinta", iar din 1987 si pana astazi la "Indian Wells".

Jucatoarele cu cele mai multe titluri: Lindsay Davenport, Serena Williams, Kim Klijsters, Daniela Hantuchova, Maria Sharapova, Martina Navratilova, Mary Joe Fernandez si Steffi Graf (toate cu cate doua).

Simona Halep, campioana in 2015: 2-6, 7-5, 6-4 cu Jelena Jankovic.

Fara castigator in 1980 - Vinovata: Ploaia

Un lucru mai putin placut s-a intamplat la editia din 1980. Atunci, turneul se disputa la "Rancho Mirage". S-a ajuns pana in faza semifinalelor, acolo unde s-au calificat numai jucatori din SUA. Jimmy Connors (1) vs Brian Teacher si Peter Fleming (8) vs Gene Mayer (6). Din cauza ploii, semifinalele si finala nu au mai avut loc.

Adresa completa

Indian Wells Tennis Garden

78-200 Miles Avenue

Indian Wells, CA 92210

Phone:

Box Office: 760-200-8000 or 1-800-999-1585

Administration: 760-200-8400

Tennis Club: 760-200-8200

Site oficial: www.bnpparibasopen.com

Aici poti vedea imagini impresionante din complexul de la Indian Wells

Ce a fost in 2016 - o selectie a celor mai frumoase lovituri

Complexul deosebit de la Indian Wells

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă