Avertisment Românul de la LASK Linz,  mesaj pentru FCSB : „El va fi principalul pericol”
Rocco Vicol. Foto: Imago

AvertismentRomânul de la LASK Linz, mesaj pentru FCSB: „El va fi principalul pericol”

  • Rocco Vicol (20 de ani), mijlocaș la LASK Linz, se pregătește pentru duelul cu FCSB din Europa League.
  • Tânărul fotbalist de origine română a fost aproape de a semna cu Dinamo în această vară.
  • Meciul tur dintre LASK Linz și FCSB este programat joi, la ora 20:00, liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct pe Voyo.
Visul blaugrana Barcelona și-a trimis antrenorii la București »  Secretele La Masia , predate puștilor: „În 4-5 ani vom avea și noi un jucător acolo”
Citește și
Visul blaugranaBarcelona și-a trimis antrenorii la București » Secretele La Masia, predate puștilor: „În 4-5 ani vom avea și noi un jucător acolo”
Citește mai mult
Visul blaugrana Barcelona și-a trimis antrenorii la București »  Secretele La Masia , predate puștilor: „În 4-5 ani vom avea și noi un jucător acolo”

Rocco Vicol, mijlocaș cu origini românești de la LASK Linz, a prefațat întâlnirea cu FCSB, în play-off-ul Europa League.

„Eu chiar m-am bucurat foarte tare că o să vină o echipă din România! Prefer ca echipa mea să câștige cu FCSB, dar, în primul rând, sper să fie un meci fain.

Pe unii dintre fotbaliștii de la FCSB i-am văzut și la EURO”, a spus Vicol, potrivit sport.ro.

Sportivul făcea referire la Ștefan Târnovanu, Adrian Șut și Darius Olaru.

LASK LINZ - FCSB. Avertisment pentru campioana României

Crescut la LASK Linz de la vârsta de șapte ani, Rocco l-a numit pe atacantul croat Marin Ljubicic drept cel mai important jucător al austriecilor.

Ljubicic este numărul 1, el va fi principalul pericol. A avut un sezon bun, chiar e periculos”, a mai zis sportivul din Austria.

Ljubicic are 22 de ani și 1,83m înălțime și se află la al treilea sezon la LASK Linz. A venit în 2022 sub formă de împrumut de la Hajduk Split, iar austriecii au plătit 2,4 milioane de euro pentru a definitiva transferul.

În cele două sezoane petrecute în tricoul lui LASK, Ljubicic a marcat 31 de goluri.

Marele atu este publicul, unul fantastic, chiar avem suporteri foarte tari! Când sunt acolo, în spate, parcă nu se mai opresc, atmosfera incendiară face ca echipa să crească. Rocco Vicol, potrivit sport.ro

Cu FRF „nu a fost niciodată ceva concret”

Rocco, născut în Linz, are părinți născuți în România. Tatăl este din Arad și mamă din Timișoara.

Astfel, el ar putea fi convocat la echipa naţională a României. Până acum a jucat pentru echipele de tineret ale Austriei, la 4 grupe diferite de vârstă. Toate sub îndrumarea selecționerului Hermann Stadler.

„Cu siguranță sunt mai multe meciuri pe care le-am jucat pentru Austria, peste cele 25!

Iar legat de Federația Română de Fotbal, nu a fost niciodată ceva concret. Dar m-aș bucura să joc și pentru România”, a spus Rocco, potrivit sursei citate.

25 de meciuri
a jucat Rocco Vicol la echipele de tineret ale Austriei, U15, U16, U17, U18, potrivit transfermarkt.com

Rocco Vicol putea semna cu Dinamo

La începutul verii, Dinamo București a început să testeze tineri jucători din străinătate, în special din ligile inferioare, potrivit prosport.ro.

Printre aceștia se număra și Rocco Vicol. El a fost adus în cantonamentul de la Săftica pentru a fi evaluat de către Dinamo. Alături de el, a fost adus și Darius Ghindovean, care activează în prezent la FCU Craiova.

Cei doi urmau să fie evaluați, iar dacă impresionau, puteau semna contracte cu Dinamo.

La Dinamo a fost o experiență faină, totul în regulă, jucători și antrenor foarte buni, pot să spun că m-am simțit excelent chiar dacă nu am fost păstrat la echipă până la urmă. Rocco Vicol, conform sursei citate

Rocco Vicol, jucător de perspectivă la LASK.

Deși nu a reușit să obțină un contract la Dinamo, jucătorul a reușit să acumuleze minute de joc pentru LASK.

„Eu acum joc la formația secundă, din liga a treia, dar am prins și meciuri la echipa mare a lui LASK, într-o cupă, plus antrenamente”, a spus fotbalistul de la LASK Linz.

Am multă experiență aici, sezonul trecut am dat 7 goluri în 25 de meciuri de campionat, așa că am încredere în mine, știu ce pot și știu că pot ajunge la prima echipă, chiar dacă este greu. Eu joc de regulă mijlocaș central, ori 10, ori 8. Cel mai mult îmi place să fiu decar, să fiu creierul, dar la fel de bine mă simt și ca extremă dreaptă Rocco Vicol, conform sursei citate anterior

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5