„Azi, ca niciodată”  „Ce la CE2024”, episodul 3: „De obicei, victoriile noastre erau cu noroc, cu ajutor de la arbitri sau cu  anti-fotbal ” +16 foto
Dan Udrea

„Azi, ca niciodată” „Ce la CE2024”, episodul 3: „De obicei, victoriile noastre erau cu noroc, cu ajutor de la arbitri sau cu anti-fotbal

  • În sfîrșit, am scăpat de concluzia amară a ultimilor prea mulți ani: “am jucat ca niciodată, am pierdut ca întotdeauna”
  • Niciun mare succes românesc la un turneu final nu a fost bazat pe un fotbal total, cu subordonarea totală a adversarului, așa cum s-a întîmplat azi
  • Un singur lucru mi-a displăcut. Nu la echipă, ci la mine :) O să vedeți la final despre ce e vorba.

Această rubrică, “Ce la CE2024”, trebuie să conțină și ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut într-o zi de turneu final. De această dată, 99% e doar ce mi-a plăcut.

CE MI-A PLĂCUT

  • Sentimentul că suntem și noi mari. Am mai repurtat victorii mari la turnee finale, 2-0 cu URSS în 1990, 3-2 cu Argentina și 3-1 cu Columbia în 1994, 2-1 cu Anglia în 1998, 3-2 cu Anglia în 2000. Dar parcă în nici unul dintre aceste meciuri nu ne-am dominat, subordonat și umilit adversarul în maniera în care am făcut-o astăzi. România a jucat în stil de mare echipă, ceea ce e o noutate pentru noi, ca români. Și ne simțim atât de bine.
  • Maniera de joc. Am jucat cu o organizare, detașare, coordonare și relaxare demne de Germania, Spania, Olanda și alte echipe de top. N-am avut noroc, nu ne-a ajutat arbitrul, nu am tras de timp, n-am apelat la anti-fotbal. 
  • Drăguș. A făcut un meci fantastic. Realmente fantastic! Ofensiv, defensiv, cu minge, fără, viteză, deposedări, ruperi de ritm, gol marcat, pressing. Este incredibil nivelul pe care l-a reușit la un meci de turneu final. 
  • Faza care a precedat golul lui Stanciu. Pressingul făcut de Coman în stânga, susținut apoi de Răzvan Marin la portar, l-a determinat pe Lunin să greșească. Artistul a fost Stanciu, dar munca de jos au făcut-o cei care au realizat acel pressing fantastic.
  • Execuția lui Stanciu. Cu fiecare reluare pe care o văd, cred și mai tare că biomecanica lui Stanciu la această fază trebuie să fie obiect de studiu. E perfecțiune în stare pură! Mi-e greu să cred că se va marca un gol mai frumos până la finalul lui Euro 2024. 
  • Faza de la golul lui Răzvan Marin. El a finalizat, dar Drăguș a creat-o. O încântare să revezi întregul moment, de când am recuperat mingea și până am marcat.
România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu)
România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu)

Galerie foto (16 imagini)

România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu) România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu) România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu) România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu) România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu)
+16 Fotografii
labels.photo-gallery
  • Modul în care ne-am apărat. O organizare defensivă cum nu prea am văzut la alte naționale de la acest European. 
  • Felul în care ne-am apărat la fazele fixe. Ca la carte, definiția perfectă a “marcajului om la om”.
  • Cum și-a condus Edi echipa de pe margine. Exact ca un general aflat în fruntea armatei. De multe ori alerga pe margine cu faza.
  • Edi Iordănescu. “Valoarea antrenorului e dată de valoarea ultimului său rezultat”. Aplauze pentru Iordănescu jr! De multe ori l-am criticat, acum e momentul să-i ofer ce merită. O plecăciune!
  • Ținuta lui Edi. Cel mai bine îmbrăcat selecționer de la aceste Euro :)
România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu)
România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu)

Galerie foto (16 imagini)

România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu) România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu) România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu) România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu) România - Ucraina, EURO 2024 (foto: sportpictures.eu)
+16 Fotografii
labels.photo-gallery
  • Comentariul. Ion Alexandru și Cristi Petre au fost buni. N-au exagerat, au ridicat vocea doar când a fost nevoie. Bravo!
  • Că în tribune a asistat la meci și Gică Hagi. Drăguș, Răzvan Marin, Florinel Coman, adică peste 25% din primul 11, toți acești fotbaliști au fost produși de el și Academia lui. E mare lucru pentru un club care acum 16 ani nu exista. Și pentru un om care mereu a fost acuzat că n-a produs cine ce fotbaliști. Iată că a venit și această zi. Și e bine că a avut satisfacția de a o sărbători chiar din tribune, ovaționat de peste 30.000 de români.

CE NU MI-A PLĂCUT

  • Un singur lucru: că am fost pesimist, chiar foarte pesimist înainte de meci. Colegul meu de la GOLAZO.ro, Florin Dincă, mi-a scris înainte de meci (am mesajul pe WhatsApp pentru cei care nu cred) și mi-a zis că vom câștiga cu 4-0. Replica mea nu prea poate fi dezvăluită aici, dar vă cam imaginați că l-am îngropat în ironii și pesimism :). Trebuie să recunosc, m-am înșelat. N-aș fi crezut niciodată că putem face un asemenea meci, o așa victorie. Și mai ales, că am fi putut să arătăm ca o națională mare de tot. Acest ultim sentiment e chiar mai valoros decât victoria în sine.
Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat  pe lângă capul  „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Liga 1
00:10
Porți închise la Derby de România? Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Citește mai mult
Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis  Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Liga 1
27.09
Golubovic, ce gafă VIDEO. Faza care a decis Dinamo - Botoșani: eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Citește mai mult
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru  a se răzbuna : „Sunt ferm convins”
Liga 1
09:05
Opruț, „așteptat” de Vădana Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna: „Sunt ferm convins”
Citește mai mult
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna : „Sunt ferm convins”
MM, iritat de patron   Gestul care îl enervează: „Așa  retrogradează FCSB !”
Liga 1
09:38
MM, iritat de patron Gestul care îl enervează: „Așa retrogradează FCSB!”
Citește mai mult
MM, iritat de patron   Gestul care îl enervează: „Așa retrogradează FCSB !”
VIDEO Cum au fost primiți jucătorii lui Dinamo de galerie, după  finalul de coșmar  cu Botoșani
Liga 1
00:20
VIDEOCum au fost primiți jucătorii lui Dinamo de galerie, după finalul de coșmar cu Botoșani
Citește mai mult
VIDEO Cum au fost primiți jucătorii lui Dinamo de galerie, după  finalul de coșmar cu Botoșani
„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Special
27.09
„Viața mea îi aparține!” Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Citește mai mult
„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Curaj și precizie  Cine este  Mihnea Rădulescu , noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Liga 1
27.09
Curaj și precizie Cine este Mihnea Rădulescu, noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Citește mai mult
Curaj și precizie Cine este Mihnea Rădulescu , noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Mesajul lui Drăgușin  Prima reacție după ce a fost  eliminat în minutul 7  în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Europa League
27.09
Mesajul lui Drăgușin Prima reacție după ce a fost eliminat în minutul 7 în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Citește mai mult
Mesajul lui Drăgușin  Prima reacție după ce a fost eliminat în minutul 7 în Europa League: „Veșnic recunoscător”