Simona nu a arătat contra lui Eugenie Bouchard cel mai bun tenis de care e capabilă. Acest lucru s-a repetat și în meciul cu Lesia Tsurenko, însă deja jucătoarea noastră are atât de mult timp petrecut
Aspecte pozitive observate în timpul meciului cu Tsurenko
- Mult mai înțelegătoare cu ea: nu mai comentează la fel de mult la erorile comise, iar în plus a început să accepte fără să gesticuleze situațiile de genul în care adversara câștigă o minge cu ajutorul fileului. A fost cazul și în disputa de miercuri cu Tsurenko.
- A ajuns la un nivel suficient de bun încât să câștige chiar și atunci când nu este în cea mai bună zi sau când este ușor obosită (cum este cazul acum). Să nu uităm că până acum ceva timp Simona putea pierde în fața unor jucătoare slab clasate dacă nu era într-o zi în care să fie în zona de confort (acest lucru nu prea s-a mai întâmplat în perioada recentă).
- Își găsește mult ușor reperele, nu mai
să pornească un meci în dezavantaj, iar mai apoi să fie nevoită să alerge pentru a recupera break-ul / break-urile. De asemenea, are puterea să repare ceea ce a printr-o stare de pasivitate: a fost condusă cu 2-0 în debutul manșei a doua, dar a revenit grație liniștii interioare, a încrederii în propriile forțe (s-a făcut 3-2 în favoarea ei).
- Se adaptează mult mai ușor condițiilor meteo: a avut capacitatea să ajusteze din mers faptul că vântul a influențat uneori traiectoria pe care o lua mingea.
- Nu mai resimte la fel de mult presiunea scorului: la 5-4 pentru Tsurenko, jucătoarea din Ucraina a servit pentru a câștiga manșa a doua. Brusc, într-un moment atât de important, Simona a ridicat nivelul jocului, a variat și, cel mai important, a oprit la timp robinetul cu erori neforțate. Dacă vreți, exact cum a spus Eugenie Bouchard înainte de meciul direct de marți: joacă și mai bine atunci când se află în dificultate.
- Cu toate că a prezentat senzația de "picioare grele" a avut puterea să rămână stabilă din punct de vedere mental, lucru care a condus-o până la urmă spre victorie (Simona a disputat opt meciuri în 12 zile, din acestea câștigând șapte).
Aspecte la care mai e de muncă (observate tot la meciul de miercuri)
- Are uneori tendința de a
din joc, de undeva din spatele liniei de fund (baseline). Este o aparentă zonă de confort, iar de multe ori Simona plătește tribut tacticii sale defensive (mai ales când întâlnește adversare cu explozie puternică în braț). A fost cazul în unele momente și în meciul cu Lesia, permițându-i jucătoarei din Ucraina să vină peste ea în schimburi.
- Cu toate că l-a îmbunătățit, serviciul rămâne un punct nevralgic în jocul Simonei, mai ales dacă vorbim despre al doilea. Este previzibil, atacabil, iar din cauza lui Halep pornește punctele cu un handicap vizibil, fiind foarte greu de multe ori să poată face tranziția din defensivă în ofensivă (nu îi permit adversarele). În plus, chiar dacă reușește să câștige astfel de puncte consumul de energie este unul imens - lasă urme la următoarele dispute.
- Prezintă uneori o stare de relaxare care dăunează grav scorului de pe tabelă - putea închide setul întâi la 5-2 (atunci când a servit), dar a avut un game rău pe propriul serviciu. A mai avut o asemenea stare și în debutul setului al doilea, pe care l-a pornit practic de la 0-2.
* Desigur, nu trebuie însă omis faptul că Lesia Tsurenko nu este totuși, cu tot respectul, o jucătoare care să aibă un joc de TOP 10 spre exemplu. În plus, a contat enorm și faptul că Lesia poartă cu ea
Aici poți urmări desfășurarea LiveText a partidei Simona Halep vs Lesia Tsurenko.
În sferturi, Simona Halep va întâlni învingătoarea meciului Belinda Bencic (Elveția, 45 WTA) vs Aryna Sabalenka (Belarus, 9 WTA).
* articol publicat inițial pe Hotnews.ro