Sistemul VAR, tot mai aproape de Liga 1 - Câți bani scoate FRF din buzunar

Sistemul VAR, tot mai aproape de Liga 1 - Câți bani scoate FRF din buzunar

​Comitetul Executiv al FRF a aprobat, duminică, cu unanimitate de voturi "Implementation of the VAR System in Romanian Top Competitions" şi bugetul acestuia, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost aprobată contribuţia financiară a FRF pentru acest proiect, aproximativ 280.000 de euro. Menţionez că contractul a fost agreat de cele trei părţi semnatare – FRF, LPF şi deţinătorul de drepturi TV, EAD. FRF şi LPF au semnat deja acest contract, astfel încât mâine sau poimâine aşteptăm semnarea contractului şi din partea deţinătorului de drepturi TV. Pe 5 iulie ar trebui să înceapă pregătitrea arbitrilor", a explicat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

El a precizat că se aşteaptă venirea în România a simulatoarelor, care, conform contractului, "urmează să fie puse la dispoziţie chiar de deţinătorul de drepturi TV".

Regula U21, modificată

Comitetul Executiv al FRF a aprobat noi modificări la regula U21, aplicabile începând cu sezonul 2021/2022 al Ligii 1.

"Astăzi s-a luat decizia de a se înlocui cel de-al doilea jucător unde 21 cu câteva măsuri care îşi propun să contribuie la creşterea investiţiilor în propriile academii. Astfel, se introduce un plafon financiar minim de investiţii în următorii trei ani, minim 5 la sută din veniturile unui club de Liga 1, trebuie să se regăsească în propria academie începând cu 2022, minim 6,5 la sută începând cu 2023, minim 7,5 la sută începând cu 2024. A doua măsură pe care o propunem este să creştem puunctajul pe clasificarea academiilor pentru obţinerea licenţei de Liga 1. Astfel, se păstrează refuzarea licenţei de Liga 1 dacă nu se îndeplineşte baremul de 60 de puncte pe sistemul de clasificare al academiilor. Se introduce o amendă de 100.000 de lei dacă nu se îndeplineşte baremul de 75 de puncte. Menţionez că toate fondurile colectate din aceste amenzi vor fi redistribuite în mod egal tuturor cluburilor participante în Liga Elitelor Under 19 şi Under 17, cu excepţia celor amendate. A treia măsură – inntroducem o transparenţă financiară şi auditarea cheltuielilor la nivelul academiilor. Din 2022, toate cluburile vor trebui să-şi auditeze şi să-şi publice cheltuielile înregistrate cu propriile academii”, a explicat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

El a subliniat că neîndeplinirea uneia dintre aceste trei măsuri va conduce implicit la refuzarea licenţei de Liga 1.

Supercupa României

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că Supercupa României se va disputa pe Arena Naţională, la 10 iulie.

“Supercupa României se va disputa pe Arena Naţională, în 10 iulie, de la ora 20.00, probabil cu spectatori la 50 la sută din capacitatea stadionului”, a spus Burleanu.

În Supercupa României se vor întâlni campioana CFR Cluj şi câştigătoarea Cupei, Universitatea Craiova.

Supercupa României se va întoarce pe Arena Naţională după o pauză de 7 ani. Ediţia din 2014, câştigată de Astra la loviturile de departajare, a fost ultima disputată la Bucureşti.

"Prin deciziile pe care le-am luat astăzi la nivelul Comitetului Executiv ne dorim să încurajăm investiţiile cluburilor în zona aceasta de copii şi juniori", a adăugat Burleanu.

Antrenorii care acumulează cartonaşe galbene vor fi sancţionaţi

Tehnicienii care au un comportament nesportiv şi acumulează cartonaşe galbene vor fi sancţionaţi, a decis Comitetul Executiv al FRF, în şedinţa de duminică.

"Comportamentul nesportiv al antrenorilor. La propunerea CCA şi în urma dezbaterilor din Comitetul Executiv a fost introdusă o sancţiune pentru antrenorii care au un comportament nesportiv pe marginea terenului şi acumulează implicit cartonaşe galbene pe durata unui sezon competiţional. Dacă până acum aceste avertismente nu se cumulau, de-acum înainte antrenorii care vor acumula 4 cartonaşe galbene vor primi o etapă de suspendare în campionatele din România. În Cupa României această sancţiune se va aplica la cumulul de două cartonaşe galbene. Pedeapsa va fi însoţită şi de o sancţiune financiară" - Răzvan Burleanu.

În decizia anunţată pe site-ul FRF, se menţionează sancţionarea “oficialilor pentru cumul de abateri sancţionate cu cartonaşul galben”. “Penalitatea financiară aplicată oficialului respectiv va fi în cuantum dublu faţă de cea aplicată unui jucător pentru cumul de cartonaşe galbene. De asemenea, în cazul oficialilor nu se va aplica anularea avertismentelor de la o fază la alta a competiţiei”, se arată pe site-ul federaţiei.

Regula golului marcat în deplasare, eliminată

Comitetul Executiv al FRF a aprobat, cu unanimitate de voturi, abrogarea principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă.

"Eliminăm regula care prevede avantajul golului marcat în deplasare în toate meciurile eliminatorii în dublă manşă organizate sub egida FRF", a explicat preşedintele federaţiei, Răzvan Burleanu.

Sistemul competiţional al Ligii a 2-a

"Noul sezon de Liga a 2-a va începe la 31 iulie. Am luat decizia de a continua acest format şi în următorul sezon. Astfel, în faza 1 cele 20 de echipe vor juca 19 etape. În faza a doua, primele şase echipe vor juca în sistem tur-retur în play-off un total de zece etape. La final, vor promova direct primele două echipe, iar ocupantele următoarelor două locuri vor merge la baraj în sistem tur-retur. Echipele de pe locurile 7-10 vor fi împărţite în două grupe, fiecare disputând un total de şapte etape. Vor retrograda direct ultimele două locuri din fiecare grupă, precum şi a cincea echipă în urma unui baraj în dublă manşă", a spus Burleanu.

În plus, Comitetul Executiv al FRF a aprobat cu unanimitate de voturi perioadele de transfer pentru vară şi iarnă aferente sezonului 2022-2023, astfel: 14 iunie – 05 septembrie 2022 şi 17 ianuarie 2023 – 13 februarie 2023 cu excepţia fotbalului în sală pentru care a doua perioadă de transfer va fi 10 ianuarie – 06.02.2023.

În ceea ce priveşte sistemul de premiere din Cupa României, acesta a fost modificat, astfel că s-a extins premierea inclusiv la faza a 3-a a Cupei României, fără a fi afectate bonusurile acordate celorlalte echipe. “Echipele participante încă din faza a treia a competiţiei vor putea să beneficiere de premiile puse la dispoziţie. Reuşim să acoperim cele mai multe echipe de Liga a 3-a, dar şi pentru prima dată cele mai bune echipe de Liga a 4-a pot să fie premiate. Prin acest nou sistem nu sunt afectate celelalte echipe participante în fazele superioare”, a declarat preşedintele FRF.

Comitetul Executiv a aprobat şi menţinerea în sezonul 2021/2022 a condiţiilor privind numărul de maxim 20 de jucători înscrişi în raportul de arbitraj, un număr de 5 schimbări posibil a fi efectuate în maximum 3 opriri ale jocului.

De asemenea, s-au aprobat modificările Protocolului medical pentru desfăşurarea competiţiilor şi pentru fotbalul în sală, urmând ca acestea să se aplice ulterior apariţiei ordinului care să permită relaxări suplimentare. “Noul protocol medical care ar trebui să intre în vigoare la 1 iulie. Sunt două modificări foarte importante, pe de-o parte creşterea gradului de ocupare a stadioanelor de la 25 la 50 la sută şi în ceea ce priveşte acţiunile media, vor fi permise conferinţele de presă şi declaraţiile în zona mixtă. Aşteptăm publicarea ordinului şi imediat o să vedem şi noul protocol medical”, a afirmat Răzvan Burleanu.

Alte decizii ale Comitetului Executiv al FRF, conform site-ului federaţiei:

  • În conformitate cu prevederile Statutului FRF (în special art. 44), aprobă cu unanimitate de voturi convocarea Adunării Generale Extraordinare a cluburilor participante în Campionatul Naţional Liga 1 pentru alegerea unui reprezentant al acestora în Comitetul Executiv al FRF pentru data de 14 iulie 2021, ora 11.00, la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile de transport aerian (charter) pe ruta România – Islanda – România, ocazionate de desfăşurarea jocului oficial dintre naţionalele de seniori ale Islandei şi României din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar din anul 2022.

  • Ca urmare a existenţei posibilităţii de vaccinare în mod gratuit, aprobă ca arbitrii şi delegaţii de joc să îşi suporte din fonduri proprii contravaloarea testelor COVID-19 pentru desfăşurarea activităţii, FRF urmând a nu mai suporta costurile respective.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Dezamăgit de Homawoo  Kopic a povestit un episod petrecut la Săftica: „Azi  a ieșit din antrenament , a zis că vrea să plece”
Superliga
13:46
Dezamăgit de Homawoo Kopic a povestit un episod petrecut la Săftica: „Azi a ieșit din antrenament, a zis că vrea să plece”
Citește mai mult
Dezamăgit de Homawoo  Kopic a povestit un episod petrecut la Săftica: „Azi a ieșit din antrenament , a zis că vrea să plece”
„Rapid se dă la o parte”  Patronul campioanei spune că  giuleștenii  au altă determinare  cu adversarele FCSB: „E dușmănia prea mare”
Superliga
10:05
„Rapid se dă la o parte” Patronul campioanei spune că giuleștenii au altă determinare cu adversarele FCSB: „E dușmănia prea mare”
Citește mai mult
„Rapid se dă la o parte” Patronul campioanei spune că giuleștenii  au altă determinare cu adversarele FCSB: „E dușmănia prea mare”
„Fiul rătăcitor” s-a întors    Aaron Boupendza  a refuzat să facă vreo declarație la aeroport
Superliga
09:56
„Fiul rătăcitor” s-a întors Aaron Boupendza a refuzat să facă vreo declarație la aeroport
Citește mai mult
„Fiul rătăcitor” s-a întors  Aaron Boupendza a refuzat să facă vreo declarație la aeroport
FCSB - Hermannstadt 1-1 VIDEO Execuție senzațională a lui Crețu + eficiență maximă a sibienilor: un șut, un gol!
Superliga
17.01
FCSB - Hermannstadt 1-1 VIDEO Execuție senzațională a lui Crețu + eficiență maximă a sibienilor: un șut, un gol!
Citește mai mult
FCSB - Hermannstadt 1-1 VIDEO Execuție senzațională a lui Crețu + eficiență maximă a sibienilor: un șut, un gol!
Boupendza, out de la Rapid! Marius Șumudică a luat decizia, după refuzul atacantului de a reveni în țară: „ Lipsă de respect  la adresa tuturor”
Superliga
17.01
Boupendza, out de la Rapid!Marius Șumudică a luat decizia, după refuzul atacantului de a reveni în țară: „Lipsă de respect la adresa tuturor”
Citește mai mult
Boupendza, out de la Rapid! Marius Șumudică a luat decizia, după refuzul atacantului de a reveni în țară: „ Lipsă de respect la adresa tuturor”
Interesați de Nedelcearu  Andrei Nicolescu a confirmat că  Dinamo  urmărește situația fundașului: „Ar reprezenta o oportunitate bună”
Superliga
17.01
Interesați de Nedelcearu Andrei Nicolescu a confirmat că Dinamo urmărește situația fundașului: „Ar reprezenta o oportunitate bună”
Citește mai mult
Interesați de Nedelcearu  Andrei Nicolescu a confirmat că Dinamo urmărește situația fundașului: „Ar reprezenta o oportunitate bună”
Craiova, transfer de perspectivă  Oltenii au semnat cu Marcus Păcurar, un „fost junior la școala de fotbal condusă de  Francesco Totti ”
Superliga
17.01
Craiova, transfer de perspectivă Oltenii au semnat cu Marcus Păcurar, un „fost junior la școala de fotbal condusă de Francesco Totti
Citește mai mult
Craiova, transfer de perspectivă  Oltenii au semnat cu Marcus Păcurar, un „fost junior la școala de fotbal condusă de  Francesco Totti ”
„Cel puțin 4 milioane”   Adrian Mititelu , despre un transfer definitiv al lui Blănuță și  despre șansele de promovare ale lui FCU Craiova
Liga 2
17.01
„Cel puțin 4 milioane” Adrian Mititelu, despre un transfer definitiv al lui Blănuță și despre șansele de promovare ale lui FCU Craiova
Citește mai mult
„Cel puțin 4 milioane”  Adrian Mititelu , despre un transfer definitiv al lui Blănuță și  despre șansele de promovare ale lui FCU Craiova