VIDEO WTA Cincinnati: Simona Halep vs Kiki Bertens 6-2, 6-7 (6), 2-6 / Halep, învinsă în finală după ce a ratat o minge de meci

VIDEO WTA Cincinnati: Simona Halep vs Kiki Bertens 6-2, 6-7 (6), 2-6 / Halep, învinsă în finală după ce a ratat o minge de meci

Simona Halep (1 WTA) a pierdut a doua finală consecutivă disputată la Cincinnati, după un ultim act în care a cedat în fața olandezei Kiki Bertens (17 WTA), scor 6-2, 6-7 (6), 2-6, deși a avut o evoluție de excepție în primul set. Condusă cu 4-1 în manșa a doua, românca a avut puterea să revină și să ajungă la minge de meci în tie-break, dar olandeza și-a asumat riscuri și a anulat-o, câștigând ulterior setul. Epuizată din punct de vedere fizic după titlul de la Montreal şi maratonul din Ohio, Simona nu a mai putut ține ritmul în setul decisiv, reușind doar două game-uri.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

"Este a treia finală pierdută, îmi pare rău că am pierdut, iubesc acest turneu și mi-aș fi dorit să câștig! Mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit. Am fost foarte obosită în această săptămână, dar a fost plăcut să joc în fața acestor fani minunați.

Bineînțeles, vreau s-o felicit pe Kiki, a jucat extraordinar și merită să câștige acest trofeu. Mulțumiri sponsorilor, a fost un săptămână grozavă și sper să mă întorc la anul.

Am și un mesaj pentru staff-ul meu. Mulțumesc echipei pentru sprijin. N-a fost să fie astăzi, dar cu siguranță vor mai urma alte finale în viitor", a spus Halep, după meci.

  • Finala de la Cincinnati a fost a șasea disputată de Simona Halep în acest an, după cele de la Shenzhen, Roland Garros, Rogers Cup (câștigate), Australian Open și Roma (pierdute).
  • Halep a mai ajuns de două ori în ultimul act de la Cincinnati și a pierdut de fiecare dată. În 2015 a fost învinsă de Serena Williams (scor 3-6, 6-7(5)), iar la ediția de anul trecut a cedat în fața spaniolei Garbine Muguruza, scor 1-6, 0-6.
  • Pentru succesul de la Cincinnati, Bertens va primi 530.000 de dolari şi 900 de puncte WTA, în timp ce Halep va fi recompensată cu 262.364 de dolari şi cu 585 de puncte WTA.
  • Trofeul de la Cincinnati este al șaselea din carieră pentru Bertens și al doilea din acest an, după cel de la Charleston. Olandeza a mai disputat în 2018 și finala turneului Premier Mandatory de la Madrid, unde a fost învinsă de Petra Kvitova.
  • Grație parcursului de la Cincinnati, Bertens va urca, începând de luni, pe locul 13 în clasamentul WTA (cea mai bună clasare a carierei).

Rezumatul finalei de la Cincinnati:

Simona Halep, cea mai frumoasă lovitură a finalei:

Kiki Bertens și cel mai important trofeu al carierei:

Statistica meciului Halep vs Bertens:

Ași: 2-6

Duble greșeli: 3-1

Lovituri câștigătoare: 23-34

Erori neforțate: 24-41

Puncte câștigate cu primul serviciu: 63% (48/76) - 72% (33/46)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 45% (9/20) - 54% (22/41)

Puncte de break salvate: 67% (8/12) - 50% (4/8)

Puncte de break câștigate: 50% (4/8) - 33% (4/12)

Total puncte câștigate: 49% (89/183) - 51% (94/183)

Durata partidei: 2 h 9 min.

Desfășurarea livetext a partidei Halep vs Bertens:

2:6 Kiki Bertens fructifica prima minge de meci si isi trece in palmares al doilea sau titlu din acest an. Olandeza a castigat ultimul punct cu un as.

2:5 Halep reuseste sa-si faca serviciul, insa cu ceva emotii. Se face 5-2 pentru Bertens, care va servi pentru castigarea meciului.

1:5 Halep isi adjudeca un schimb de mingi senzational, in care a reusit si un tweener (15-40). O scurta bine plasata ii aduce punctul olandezei (30-40). Halep pune prea multa forta intr-o lovitura si scapa mingea in afara terenului (40-40). Retur pe linie al Simonei, o noua egalitate. Romanca pare epuizata, se deplaseaza foarte greu, iar greselile vin pe banda rulanta. Se face 5-1 pentru Bertens.

1:4 Jucatoarea noastra pare de nerecunoscut, nu mai gaseste resurse pentru acest set. Al doilea game alb bifat de Kiki Bertens.

1:3 Simona pare extrem de vulnerabila in aceste momente, olandeza isi castiga cu mare lejeritate punctele. Game alb reusit de Bertens, care se distanteaza la 3-1.

Ambele jucatoare au vorbit cu antrenorii lor in pauza dintre game-uri. Darren Cahill a incercat sa o incurajeze pe Halep, care a afisat o atitudine foarte negativa.

1:2 Bertens se impune inca o data pe serviciul jucatoarei noastre, dupa un game in care liderul mondial a comis doua duble greseli. Halep a reusit sa anuleze o sansa de break a adversarei, dar olandeza a profitat de cea de-a doua si conduce cu 2-1.

1:1 Simona raspunde foarte bine. Face break-ul la a doua oportunitate si egaleaza situatia pe tabela. Ultimul punct al game-ului a fost unul senzational, un lung de linie care a lasat-o fara replica pe olandeza.

0:1 Setul decisiv a inceput cu Halep la serviciu. Fileul ii da batai de cap jucatoarei noastre (0-30). Simona face bine pasul in fata si trimite cu forehand-ul in cross (15-30). Vine si o dubla greseala (15-40). Halep salveaza prima minge de break cu un forehand in lung de linie. Olandeza incearca o scurta, dar mingea aterizeaza in terenul sau, egalitate. Kiki Bertens profita insa de a treia sansa de break si conduce cu 1-0 in setul decisiv.

Inainte de startul setului decisiv, ambele jucatoare au luat pauza de vestiar.

6:7 (6) Halep isi construieste foarte bine punctul si finalizeaza superb cu forehand-ul. Este 2-0 pentru jucatoarea noastra. Bertens insista pe reverul Simonei si isi adjudeca punctul (2-1). Olandeza gaseste un unghi incredibil, dupa un retur scurt al romancei. Serviciu excelent al lui Bertens, Halep returneaza in fileu. Se face 3-2 pentru Bertens. Olandeza vine foarte bine la fileu si castiga al patrulea punct consecutiv (4-2). Bertens face din nou diferenta cu serviciul: 5-3 pentru olandeza. Halep trimite in picioarele adversarei, iar aceasta nu mai poate trece mingea peste fileu. Este 5-4 pentru Bertens. Serviciu bun al liderului mondial, returul olandezei se duce in aut. Inca un serviciu perfect, Bertens returneaza in fileu - minge de meci. Olandeza serveste bine cu doi-ul, Halep nu gaseste terenul (6-6). Simona trimite in doua randuri in fileu, iar Bertens se impune cu 8-6 si isi adjudeca setul al doilea dupa 56 de minute de joc.

6:6 Jucatoarea noastra raspunde tot cu un game alb si setul se va decide la tie-break.

5:6 Bertens este intr-o dispozitie de joc foarte buna, gaseste solutii pentru loviturile Simonei si isi castiga game-ul de serviciu la zero. Halep va servi pentru a trimite setul la tie-break.

5:5 Retur prea lung al olandezei (15-0). Un schimb lung de mingi ii revine jucatoarei de pe locul 17 mondial. Bertens scap de sub control o lovitura in lung de linie (30-30). Olandeza returneaza scurt, Halep vine la fileu si isi adjudeca punctul (40-30). Kiki pune presiune pe forehand-ul Simonei, iar aceasta greseste. Ajutata de banda fileului, Bertens isi procura prima minge de set. Olandeza pune prea multa forta intr-o lovitura si mingea iese mult in afara terenului - egalitate. Halep profita de o noua eroare nefortata a adversarei si are minge de 5-5. Bertens returneaza in afara terenului si se restabileste egalitatea pe tabela.

4:5 Serviciu la exterior al olandezei, Halep returneaza scurt si Bertens nu ii mai da nicio sansa romancei. Retur pe tusa al Simonei (15-30). Vine insa un as (30-30). Halep se apara impecabil si castiga din apropierea fileului cel mai frumos punct de pana acum al meciului - minge de break. Halep returneaza in fileu si rateaza sansa de a face break-ul. Olandeza reuseste un serviciu impecabil, nimic de facut pentru jucatoarea noastra. Kiki profita de o minge trimisa in fileu de romanca si inchide game-ul.

4:4 Simona serveste bine si o pune in dificultate pe olandeza. Kiki greseste tot mai mult, iar Halep restabileste egalitatea pe tabela dupa un game alb pe propriul serviciu.

3:4 Jucatoarea noastra profita de greselile adversarei si isi adjudeca primele doua puncte din acest game. Serviciu perfect al olandezei, returul Simonei se duce mult in afara terenului (15-30). Bertens rateaza complet cu dreapta - doua mingi de break. Retur lung al Simonei, Kiki este pusa in dificultate, iar romanca face break-ul la prima oportunitate si se apropie pe tabela. Este 4-3 pentru olandeza.

2:4 Bertens sta bine in defensiva, dar scapa de putin o minge in afara liniei de fund (30-15). Olandeza apeleaza din nou la o scurta, insa Halep loveste cu sange rece in coltul terenului (40-15). Bertens nu mai poate trece mingea peste fileu, iar Halep isi adjudeca lejer game-ul de serviciu.

1:4 Kiki Bertens a prins incredere dupa game-ul anterior si se impune la zero pe propriul serviciu. Liderul mondial ii cere ajutorul lui Darren Cahill.

1:3 Halep serveste impecabil, se face rapid 30-0. Olandeza returneaza imparabil cu reverul (30-15). Bertens rupe ritmul cu o scurta, dupa un schimb controlat de Halep. Jucatoarea noastra nu ajunge la timp, iar punctul ii revine olandezei (30-30). Bertens face foarte bine pasul in fata si puncteaza pe contre-pied, minge de break. Simona ia la tinta fileul, iar Kiki reuseste break-ul si se distanteaza la 3-1 pe tabela.

1:2 Condusa cu 40-0, Simona reuseste sa revina in game. Profita de o minge prea lunga a adversarei si vine la 40-15. Halep se apara foarte bine, o impinge pe Kiki in spatele liniei de fund, iar aceasta trimite in fileu (40-30). Bertens castiga punctul din apropierea fileului, nimic de facut pentru Halep.

1:1 Bertens profita de un serviciu doi moale al liderului mondial si puncteaza cu dreapta in lungul liniei (0-15). Halep trimite in doua randuri in afara terenului - trei mingi de break pentru Bertens. De data aceasta Halep serveste mai bine cu doi-ul, o prima minge de break salvata. Inca un serviciu bun, returul olandezei se opreste in fileu (40-40). Halep sta excelent in defensiva, este adusa la fileu cu o scurta, dar jucatoarea noastra reuseste un passing superb. Romanca inchide game-ul cu o minge trimisa in coltul terneului si egaleaza situatia pe tabela.

0:1 Setul al doilea incepe cu Bertens la serviciu. Halep isi plimba foarte bine adversara, iar aceasta greseste. Romanca ajunge la o scurta, insa Kiki inchide punctul din apropierea fileului (15-15). Bertens face bine pasul in teren, jucatoarea noastra nu poate insa sa treaca o minge peste fileu (40-15). Olandeza este ajutata de serviciu si isi adjudeca primul game din actul secund.

6:2 Simona serveste cu mingi noi. Serviciu doi foarte bun, Betens returneaza in fileu (15-0). Halep trimite spre corpul adversarei, Kiki este incomodata si trimite in aut (30-15). Liderul mondial greseste in doua randuri cu dreapta - minge de break pentru Kiki. Olandeza rateaza complet returul (30-30). Serviciu la exterior, returul lui Bertens se duce mult in afara terenului. Inca un serviciu perfect, returul se opreste in fileu. Primul set ii revine liderului mondial dupa doar 30 de minute de joc, scor 6-2.

5:2 Halep este scoasa prea mult in afara terenului, iar Bertens puncteaza pe contre-pied. Simona trimite minunat cu reverul in lung de linie (15-15). O lovitura fantastica a liderului mondial! Bertens profita de o minge mai scurta a Simonei si isi adjudeca punctul. Halep vine la o scurta pusa de olandeza si trimite imparabil cu dreapta (30-30). Jucatoarea noastra schimba foarte bine directia, iar defensiva lui Kiki cedeaza - minge de break. Romanca loveste lung, iar olandeza inca nu gaseste solutii, trimite in fileu, iar Halep este la un game distanta de castigarea primului set (5-2).

4:2 O minge prea lunga a olandezei (15-0). Lovitura superba cu forehand-ul in cross, Bertens nu are raspuns (30-0). Halep isi impinge adversara mult in afara terenului, apoi puncteaza cu o minge pe linie (40-0). Romanca alearga dintr-o parte in alta a terenului si inchide game-ul cu un forehand minunat in lung de linie.

3:2 Simona joaca la un nivel foarte inalt, loveste agresiv si o obliga pe Bertens sa greseasca (0-15). Serviciu bun al olandezei, care finalizeaza apoi din apropierea fileului. Vine si un as pentru Bertens (30-15). Serviciu pe rever, returul Simonei se opreste in fileu. Jucatoarea noastra ia inca o data la tinta fileul, iar Bertens se apropie pe tabela (3-2).Olandeza cere interventia antrenorului sau.

3:1 Prima dubla greseala comisa de Simona (0-15). Vine insa un serviciu bun, Kiki returneaza puternic, iar mingea se duce mult in aut. Halep ajunge la o scurta a olandezei, dar nu mai poate trece mingea peste fileu (15-30). Bertens este pusa in dificultate de o minge lunga trimisa de romanca (30-30). Halep loveste agresiv cu forehand-ul in lung de linie - minge de game. Bertens trimite mult in afara terenului, se face 3-1 pentru Halep.

2:1 Serviciu impecabil al lui Bertens, iar Halep nu mai poate returna (30-0). Olandeza scapa o minge in afara liniei de fund, punctul ii revine Simonei (30-15). Bertens loveste lung, Halep pune prea multa forta intr-o lovitura, iar mingea iese in aut (40-15). Kiki vine la fileu, dar rateaza incredibil (40-30). Retur moale al Simonei, iar Kiki puncteaza cu o scurta de efect.

2:0 Simona rateaza o lovitura cu dreapta (0-15). Urmeaza un rever in lung de linie al olandezei (0-30). Halep sta bine pe picioare, Kiki trimite in fileu (15-30). Jucatoarea noastra este agresiva, schimba bine directia, iar Bertens greseste. Primul as al partidei este bifat de Halep (40-30). Kiki nu este convinsa si cere challenge, insa mingea a cazut pe linie. Inca o eroare din partea olandezei, iar game-ul ii revinei Simonei.

1:0 Meciul a inceput cu Bertens la serviciu. Olandeza insista pe reverul Simonei, iar punctul ii revine (15-15). Bertens trimite puternic cu forehand-ul in cross scurt, nimic de facut pentru romanca. Prima dubla greseala a meciului (30-30). Kiki scapa de putin mingea in afara terneului - prima sansa de break pentru liderul mondial. O minge prea lunga trimisa de Bertens, iar Halep face break-ul in debutul partidei.

Kader Nouni este arbitrul din scaun al partidei.

Halep si Bertens sunt la incalzire.

Halep și Bertens vor fi adversare pentru a cincea oară în circuitul WTA. Liderul mondial conduce cu 3-1 în meciurile directe, ultima întâlnire având loc în 2017, în semifinale la Roma, când românca s-a impus cu 7-5, 6-1. Singură victorie a olandezei datează din 2012, în semifinalele turneului de la Fes (Maroc), scor 6-3, 6-4.

Halep vs Bertens, întâlniri directe:

2010, Torhout (Belgia): 7-6(2), 6-2 pentru Simona Halep

2012, Fes (Maroc): 6-3, 6-4 pentru Kiki Bertens

2016, Wimbledon: 6-4, 6-3 pentru Simona Halep

2017, Roma: 7-5, 6-1 pentru Simona Halep.

Simona Halep va juca la Cincinnati a șasea finală din acest an, după cele de la Shenzhen, Roland Garros, Rogers Cup (câștigate), Australian Open și Roma (pierdute). Românca se află la a doua finală în tot atâtea săptămâni, după ce duminica trecută a cucerit trofeul la Rogers Cup (7-6 (6), 3-6, 6-4 cu Sloane Stephens).

Pentru Halep va fi a treia finală la Cincinnati, după ce în 2015 a fost învinsă în ultimul act de Serena Williams (scor 3-6, 6-7(5)), iar la ediția de anul trecut a cedat în fața spaniolei Garbine Muguruza, scor 1-6, 0-6.

Parcursul până în finala de la Cincinnati:

Simona Halep

Turul I: Bye

Turul II: 4-6, 6-3, 6-3 cu Ajla Tomljanovic (Australia, 58 WTA), după două ore și 14 minute

Optimi: 7-5, 6-4 cu Ashleigh Barty (Australia, 16 WTA), după o oră și 29 de minute

Sferturi: 6-4, 6-1 cu Lesia Tsurenko (Ucraina, 44 WTA), după o oră și 17 minute

Semifinale: 6-3, 6-4 cu Aryna Sabalenka (Belarus, 34 WTA), după o oră și 15 minute.

Kiki Bertens

Turul I: 6-2, 6-0 cu Coco Vandeweghe (SUA, 24 WTA), după o oră și două minute

Turul II: 6-4 cu Caroline Wozniacki (Danemarca, 2 WTA), abandon după 44 de minute

Optimi: 3-6, 6-2, 6-3 cu Anett Kontaveit (Estonia, 30 WTA), după o oră și 48 de minute

Sferturi: 6-4, 6-3 cu Elina Svitolina (Ucraina, 7 WTA), după o oră și 26 de minute

Semifinale: 3-6, 6-4, 6-2 cu Petra Kvitova (Cehia, 6 WTA), după o oră și 56 de minute.

Palmaresul celor două jucătoare:

Simona Halep a câștigat de-a lungul carierei 18 turnee: Rogers Cup (Premier 5) Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA) - 2018, Madrid (Premier Mandatory - 2017), Montreal (Premier 5), București (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), București (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) și Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele șase în 2013.

Simona a mai jucat 15 finale: la Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Toronto, Rogers Cup (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 și Fes (WTA), în 2011 și 2010.

Kiki Bertens are șase trofee în palmares: Cincinnati, Charleston - 2018; Gstaad, Nürnberg - ambele în 2017; Nürnberg - 2016; Fes - 2012. În acest an, olandeza a mai jucat și finala turneului Premier Mandatory de la Madrid, pierdută în fața Petrei Kvitova, scor 6-7(6), 6-4, 3-6.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Senna era regal!”  Bertrand Gachot, fost pilot F1, povestește ce s-a întâmplat la Imola, când brazilianul a murit: „Monoposturile erau  atât de nesigure ”
Formula 1
18.01
„Senna era regal!” Bertrand Gachot, fost pilot F1, povestește ce s-a întâmplat la Imola, când brazilianul a murit: „Monoposturile erau atât de nesigure
Citește mai mult
„Senna era regal!”  Bertrand Gachot, fost pilot F1, povestește ce s-a întâmplat la Imola, când brazilianul a murit: „Monoposturile erau atât de nesigure ”
Replică dură  Dan Petrescu, nemulțumit de strategia de transferuri de la CFR Cluj »  Săgeți către conducere : „Nu sunt consultat, nu pot să fac decât să antrenez”
Superliga
18.01
Replică dură Dan Petrescu, nemulțumit de strategia de transferuri de la CFR Cluj » Săgeți către conducere: „Nu sunt consultat, nu pot să fac decât să antrenez”
Citește mai mult
Replică dură Dan Petrescu, nemulțumit de strategia de transferuri de la CFR Cluj » Săgeți către conducere : „Nu sunt consultat, nu pot să fac decât să antrenez”
FCSB, peste Tottenham Campioana a depășit cluburi mari precum Napoli, Rangers sau PAOK în  clasamentul celor mai bune echipe din 2024  » Ce locuri ocupă formațiile din România
Superliga
18.01
FCSB, peste TottenhamCampioana a depășit cluburi mari precum Napoli, Rangers sau PAOK în clasamentul celor mai bune echipe din 2024 » Ce locuri ocupă formațiile din România
Citește mai mult
FCSB, peste Tottenham Campioana a depășit cluburi mari precum Napoli, Rangers sau PAOK în clasamentul celor mai bune echipe din 2024 » Ce locuri ocupă formațiile din România
„Nesimțire pe față!” Budescu critică dur arbitrajul, după  U Cluj - Gloria Buzău 2-1 : „Au zis «hai să-i furăm și p-ăștia un pic»”
Superliga
18.01
„Nesimțire pe față!”Budescu critică dur arbitrajul, după U Cluj - Gloria Buzău 2-1: „Au zis «hai să-i furăm și p-ăștia un pic»”
Citește mai mult
„Nesimțire pe față!” Budescu critică dur arbitrajul, după U Cluj - Gloria Buzău 2-1 : „Au zis «hai să-i furăm și p-ăștia un pic»”
DAN UDREA  Lătrăii și Șucu,  cel de sub umbrela Rusiei
Opinii
18.01
DAN UDREA Lătrăii și Șucu, cel de sub umbrela Rusiei
Citește mai mult
DAN UDREA  Lătrăii și Șucu, cel de sub umbrela Rusiei
INTERZIS!    Aaron Boupendza  nu mai are voie la baza de pregătire a Rapidului
Superliga
18.01
INTERZIS! Aaron Boupendza nu mai are voie la baza de pregătire a Rapidului
Citește mai mult
INTERZIS!  Aaron Boupendza nu mai are voie la baza de pregătire a Rapidului
Dezamăgit de Homawoo  Kopic a povestit un episod petrecut la Săftica: „Azi  a ieșit din antrenament , a zis că vrea să plece”
Superliga
18.01
Dezamăgit de Homawoo Kopic a povestit un episod petrecut la Săftica: „Azi a ieșit din antrenament, a zis că vrea să plece”
Citește mai mult
Dezamăgit de Homawoo  Kopic a povestit un episod petrecut la Săftica: „Azi a ieșit din antrenament , a zis că vrea să plece”
„Popovici e imaginea Porsche”  Ion Țiriac  a comentat controversa  pe seama achiziției sportivului: „E treaba lui ce face cu banii”
Diverse
18.01
„Popovici e imaginea Porsche” Ion Țiriac a comentat controversa pe seama achiziției sportivului: „E treaba lui ce face cu banii”
Citește mai mult
„Popovici e imaginea Porsche” Ion Țiriac a comentat controversa pe seama achiziției sportivului: „E treaba lui ce face cu banii”