Simona Halep, primele cuvinte după eliminarea de la Roland Garros - Ce va urma pentru ea în 2020

Simona Halep, primele cuvinte după eliminarea de la Roland Garros - Ce va urma pentru ea în 2020

Simona Halep a vorbit la finalul partidei cu Iga Swiatek despre eliminarea de la Roland Garros, numărul doi WTA precizând ce nu a mers contra polonezei. De asemenea, Simona a dezvăluit și care sunt planurile pentru 2020.

Simona HalepFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ce a spus Simona Halep

"Iga a jucat foarte solid, un tenis puternic, consider că tot meritul îi revine ei pentru că a jucat un meci foarte, foarte bun. Bineînțeles că dacă aș fi făcut alte chestii poate aș fi avut o șansă să intru în meci și să încerc să-l lungesc. Atât am putut astăzi și îl accept (n.r. rezultatul) așa cum a fost.

Am încercat să schimb, să dau mai lung, mai înalt, dar nu prea se ducea mingea. A fost și foarte frig, am simțit că nu mă încălzesc deloc pe durata meciului. Au fost condiții destul de dificile și ea se pare că s-a simțit foarte bine în teren.

În principiu, după acest turneu se încheie anul și va urma o pauză" - Simona Halep, pentru Eurosport.

"Cu siguranță puteam face ceva diferit, să încercă să o împing în spatele terenului.

Știam că așa va juca. Azi i-a ieșit totul bine, fiecare punct. A fost încrezătoare și puternică. A fost un meci fantastic pentru ea. Cred că a jucat la fel ca anul trecut, dar cred că atunci am jucat mai bine și am împins-o spre fundul terenului.

Am avut și la meciul anterior un bandaj pe încheietura dreaptă. L-am pus pentru că mingile au fost foarte grele și mă doare un pic, dar nu este o accidentare, este poate doar mușchiul încărcat, încheietura încărcată.

Puteam face anumite lucruri mai bine, dar ea a dominat meciul și a fost agresivă.

Nu voi face o tragedie din această înfrângere. Sunt obişnuită cu astfel de momente dificile. În timpul carierei mele mi s-a mai întâmplat asta. O să mănânc nişte ciocolată şi mă voi simţi mai bine mâine", a completat Halep la conferința de presă.

Statistica partidei Halep vs Swiatek:

Ași: 2-1

Duble greșeli: 3-0

Puncte câștigate cu primul serviciu: 53% - 81%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 38% - 69%

Puncte câștigate la fileu: 3/6 (50%) - 8/9 (89%)

Puncte de break câștigate: 0/0 - 4/14 (29%)

Lovituri câștigătoare: 12-30

Erori neforțate: 15-20

Total puncte câștigate: 43-66

Durată meci: 1h 8 min.

De știut:

  • În urma acestui succes, Iga a egalat scorul întâlnirilor directe cu Simona: 1-1
  • Calificarea în sferturi este recompensată cu 283.500 de euro şi cu 430 puncte WTA.
  • Prezența în optimi înseamnă un premiu în valoare de 189.000 de euro şi 240 de puncte WTA.
  • Simona Halep a câștigat Roland Garros-ul în 2018 și a mai disputat finale în 2014 (învinsă de Sharapova) și 2017 (depășită de Jelena Ostapenko).
  • Seria fantastică a Simonei Halep se oprește la 17 victorii consecutive în circuitul WTA.

Rezumatul partidei dintre Halep și Swiatek:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5