Indian Wells: Simona Halep, eliminată surprinzător în turul trei de locul 100 WTA

Indian Wells: Simona Halep, eliminată surprinzător în turul trei de locul 100 WTA

Simona Halep a părăsit turneul de la Indian Wells în turul al treilea, la capătul unui meci în care a făcut destule cadouri adversarei și în care a arătat o stare de nervozitate care i-a întunecat gândurile în momentele importante. Aliaksandra Sasnovich (100 WTA) a arătat că victoria cu Emma Răducanu nu a fost una întâmplătoare, iar succesul contra Simonei (7-5, 6-4) a fost unul pe deplin meritat. Partida a durat o oră și 37 de minute de joc.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • În clasamentul live al WTA, Simona Halep a mai coborât o poziție, aflându-se în prezent pe 18.
  • Pentru parcursul de la Indian Wells, Halep va primi 51.895 de dolari şi 65 de puncte WTA.
  • La ultima ediție de la Indian Wells (2019), Simona a fost eliminată în optimi (a fost învinsă de Marketa Vondrousova).
  • Halep a cucerit trofeul de la Indian Wells în 2015.
  • România nu mai are nicio reprezentantă pe tabloul feminin de simplu: Irina Begu, Sorana Cîrstea și Simona Halep au părăsit turneul californian în aceeași zi.

Desfășurarea partidei Simona Halep - Aliaksandra Sasnovich, scor 5-7, 4-6, din turul trei de la Indian Wells

4:6 Din extensie, Simona nu găsește terenul, iar apoi mai dă încă o dată cu racheta de suprafața de joc. Au fost prea mulți nervi pentru Halep astăzi. Sasnovich nu a slăbit deloc ritmul, a fost agresivă, iar victoria a fost una meritată. Partida a durat o oră și 37 de minute.

4:5 Sasnovich se ține foarte bine de planul tactic: lovește puternic, deschide terenul, are curaj. Este un break la zero reușit de Aliaksandra, iar lucurile se complică teribil pentru Halep: adversara este la un game distanță de calificarea în turul al patrulea de la Indian Wells.

4:4 Simona trimite în două rânduri puțin în aut, iar apoi comentează din nou. Prea ușor o lasă pe adversară să ajungă la 40-0. Se face 4-4, iar presiunea se mută acum pe serviciul Simonei. De acum înainte, orice pas greșit ar putea fi decisiv pentru Halep.

4:3 Pe încă o eroare, Simona poate fi auzită zicând: "Hai, dă ca disperata în toate!" Gameul a început prost, dar s-a terminat cu bine până la urmă. Halep conduce cu 4-3, iar acum va încerca încă o dată să facă breakul și să se desprindă pe tabelă.

3:3 Simona trimite cu dreapta în banda fileului, iar apoi își aruncă din nou câteva cuvinte de mustrare. După un punct câștigat, Halep se ține de gamba unde a avut ruptura musculară de la Roma. Pe o minge mai scurtă a Simonei, Sasnovich revine și salvează o minge de break. De la fileu, Simona execută un voleu drive pe direcția adversarei, iar Aliaksandra trimite un passing de zile mari.

3:2 Pentru prima dată în acest set, Simona trece în avantaj pe tabelă. Ea conduce acum cu 3-2, nu a fost însă un game lejer. De la 30-0, Sasnovich a revenit, dar până la urmă Halep a avut câștig de cauză.

2:2 Sasnovich comite a treia dublă greșeală, apoi îi cedează și racordajul. Este gameul cel mai rău făcut de Aliaksandra până acum de la lansare. Halep recuperează breakul, iar de la 0-2 pe tabelă acum este 2-2.

1:2 Cu ceva emoții, Simona își câștigă gameul de serviciu, iar acum se apropie pe tabelă în setul al doilea. Este 2-1 pentru adversară.

0:2 Simona ratează o minge de rebreak, are încă un moment de nervozitate, iar până la urmă Sasnovich se desprinde la 2-0.Halep are nevoie să se calmeze, să-și stăpânească demonii interiori care o domină de minute bune.

0:1 De la 30-0, Simona este neinspirată, iar Sasnovich ajunge să aibă minge de break. Sunt totuși parcă prea multe momente în care Halep se grăbește, este prea agitată. Apare și o dublă greșeală, iar Halep începe setul al doilea cum nu se poate mai rău: cedându-și serviciul.

5:7 De la 0-30, Simona pierde controlul, iar Sasnovich are minge de set (40-30).Aliaksandra închide manșa cu un backhand în cross din săritură: 7-5, după 52 de minute. Au fost prea multe erori ale Simonei în ultima parte a setului întâi.

5:6 Pe o minge venită pe corp, Simona țipă, fiind nemulțumită de deplasarea pe care a avut-o. Sasnovich trimite un retur blocat, sunt două mingi de break. Agresivă, Halep anulează mingile de break, iar apoi strânge pumnul. Din păcate, Simona își cedează încă o dată serviciul. Sasnovich are 6-5 și urmează să servească.

5:5 Sasnovich simte presiunea, iar Simona forțează. Vine breakul la chiar ultima strigare, a fost un game în care Aliaksandra a făcut și o dublă greșeală. Este 5-5, revenire importantă a Simonei.

4:5 Este o perioadă de joc în care Simona comite erori cu lejeritate. Este grăbită, nu își pune ordine în gânduri. Parcă vrea să fugă de ceva...De la 0-30, Halep se adună, oprește greșelile și egalează pe tabelă. Simona trece cu bine peste un game început foarte slab. Se impune, iar acum trebuie să facă break pentru a nu pierde primul set.

3:5 Game slab pentru Simona de la retur: Sasnovich se impune la zero și conduce acum cu 5-3 în primul set.

3:4 Simona conduce punctele: reverul în cross este aspru, iar dreapta inside-in a făcut restul muncii. Aliaksandra trimite decisiv de la retur: are un backhand minunat. De la 40-0, gameul se complică. Halep devine nervoasă, agitată, iar erorile se înmulțesc. Din păcate, Sasnovich face breakul după un game în care Simona a cedat inexplicabil controlul de la 40-0.

3:3 Sasnovich servește cu mult kick, iar acest lucru se vede în retururile Simonei: nu pot fi atât de agresive. Venită la fileu după o minge cu banda, Halep trimite perfect în lungul de linie. Se joacă un tenis spectaculos. Simona ratează un rever invers, iar apoi dă cu racheta de suprafața de joc. La următorul punct se apără perfect, iar apoi strânge pumnul. Sasnovich câștigă un game în care a fost ajutată și de Halep cu câteva erori neforțate.

3:2 Simona este inspirată cu un serviciu pe corp, joacă agresiv și are răspuns și pentru sliceurile de rever expediate de Sasnovich. Se face 3-2, game de serviciu fără bătăi de cap.

2:2 Simona ratează un rever de pe mediană și arată un prim semn de frustrare. Revine însă cu o dreaptă inside-in. Din defensivă, Simona trimite o scurtă, dar execuția este înaltă și previzibilă. Se restabilește egalitatea, este 2-2. Sasnovich stă foarte bine în schimburi, are un început foarte bun de meci.

2:1 Sasnovich pune totul pe cartea atacului: deschide terenul cu forehandul, iar apoi dă lovitura cu reverul în cross. Este foarte activă pe picioare Aliaksandra, încearcă să preia inițiativa în raliuri. De la 0-30, Halep revine și câștigă gameul de serviciu. A fost un prim moment mai greu pentru jucătoarea noastră, dar el a fost trecut cu bine.

1:1 Sasnovich are un rever puternic și stabil, deschide foarte bine terenul cu această lovitură. Simona forțează cu backhandul în lungul de linie, mingea se duce puțin în aut. Defensiva funcționează bine de la început pentru Halep, dar gameul îi revine adversarei. Este 1-1 în primul set.

1:0 Meciul a început cu Simona la serviciu. Sasnovich se deplasează bine, are ritm de pe baseline, iar schimburile sunt intense. Un plus de agresivitate pentru Halep, iar sportiva noastră câștigă fără emoții gameul de serviciu.

Cele două jucătoare se află la încălzire, partida va debuta în doar câteva minute.

Meciul dintre Simona și Aliaksandra va începe în curând. Au fost înainte două partide de pe tabloul masculin de simplu de la Indian Wells.

Halep și Sasnovich s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA: în 2019, la Wimbledon (Grand Slam câștigat de Simona), atunci când jucătoarea noastră s-a impus, scor 6-4, 7-5.

BNP Paribas Open, turneu de categorie "WTA 1000", are loc pe "hard" între 6-17 octombrie la Indian Wells (California) și este dotat cu premii în valoare de 8.761.725 de dolari.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”