VIDEO Erling Braut Haland (19 ani), cel mai tânăr jucător care debutează cu un hat-trick în Champions League, după anul 2004

VIDEO Erling Braut Haland (19 ani), cel mai tânăr jucător care debutează cu un hat-trick în Champions League, după anul 2004

Norvegianul Erling Braut Haland a devenit, marţi, la vârsta de 19 ani şi 58 de zile, cel mai tânăr jucător care marchează o triplă la debutul în Liga Campionilor, după anul 2004, scrie News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

FC Salzburg a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 6-2 (5-1), formaţia lui Ianis Hagi, Genk, în etapa I a Grupei E.

Haland a reuşit trei goluri pentru formaţia austraică în prima repiză, în minutele 2, 34 şi 45. Celelalte reuşite le-au aparţinut lui Hwang Hee-Chan '36, Szoboszlai '45+2, Ulmer '66, respectiv lui Lucumi '40 şi Samata '52.

Vezi aici rezumatul meciului FC Salzburg vs Genk.

În 2004, Wayne Rooney reuşea să marcheze de trei ori în meciul Manchester United - Fenerbahce, la vârsta de 18 ani şi 340 de zile.

Haland este al treilea cel mai tânăr marcator de triplă în Liga Campionilor, după Raul, care a reuşit această performanţă la vârsta de 18 ani şi 113 zile, în 1995, şi după Rooney.

Haland este fiul fostului internaţional norvegian Alf-Inge Haland, fost jucător al echipelor Nottingham Forest, Leeds şi Manchester City, între 1993 şi 2003.

Tânărul fotbalist al echipei Salzburg a fost deja chemat la echipa naţională de seniori a Norvegiei şi a jucat cu Suedia şi cu Malta, astfel că este posibil să fie pe teren şi la Bucureşti, la 15 octombrie, la partida cu România, din Grupa F a preliminariilor Euro-2020.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”