VIDEO Simona Halep, campioană la Wimbledon (6-2, 6-2 vs Serena Williams) / Dominantă, imaculată, PERFECTĂ!

VIDEO Simona Halep, campioană la Wimbledon (6-2, 6-2 vs Serena Williams) / Dominantă, imaculată, PERFECTĂ!

Simona Halep a evoluat perfect în finala de la Wimbledon, a făcut ceea ce trebuia să facă în fața Serenei Williams, a servit foarte bine cu primul serviciu (83%), a produs doar 3 erori neforțate (26 de partea americancei), a alergat pe tot terenul și și-a forțat de fiecare dată adversara să mai lovească o dată. După doar 55 de minute, Simona s-a impus cu 6-2, 6-2 și a câștigat al doilea titlu de Grand Slam, după ceea ce a fost, probabil, cel mai bun meci din carieră.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona Halep, atingerea fină a perfecțiunii și cuvântul magic: Alearg-o!

Simona Halep, după triumful de la Wimbledon: "Niciodată nu am jucat mai bine ca azi"

Serena Williams, fair-play după înfrângerea în fața Simonei Halep: "Când o jucătoare evoluează așa, trebuie să-ți scoți pălăria"

  • Simona Halep este prima jucătoare din România care câștigă turneul de la Wimbledon. Singurul român care a mai ajuns în ultimul act la Wimbledon, în proba de simplu, este Ilie Năstase, în 1972 şi 1976, ambele finale fiind pierdute.
  • Simona Halep va încasa 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

  • Serena rămâne cu 23 de titluri de Grand Slam, cu unul mai puțin decât Margaret Court, cea care deține recordul.
  • Simona Halep a pierdut un singur set pe tot parcursul Wimbledon-ului, împotriva Mihaelei Buzărnescu.
  • Serena Williams a câștigat de șapte ori turneul: 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 și 2016. Americanca a pierdut finala în 2004, 2008, 2014, 2019.
  • Începând de luni, Simona va urca pe locul 4 în clasamentul WTA de simplu.

Rezumatul finalei:

Numele Simonei Halep, la loc de onoare:

Trofeul mult râvnit, în mainile Simonei Halep:

Visul a devenit realitate pentru Simona Halep:

Când câștigi primul titlu la Wimbledon, fericirea întruchipată:

Statistica partidei Halep vs Williams:

Ași: 1-2

Duble greșeli: 0-1

Puncte câștigate cu primul serviciu: 83% (29/35) - 59% (19/32)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 45% (5/11) - 47% (7/15)

Puncte câștigate la fileu: 100% (2/2) - 36% (4/11)

Puncte de break câștigate: 80% (4/5) - 0% (0/1)

Lovituri câștigătoare: 13-17

Erori neforțate: 3-26

Total puncte câștigate: 55-38

Distanță acoperită: 1219,8m - 1043,1m

Durată meci: 55 min.

De-a lungul carierei, Halep a câștigat 19 turnee (două de Grand Slam: Roland Garros 2018, Wimbledon 2019):

Wimbledon (Grand Slam) în 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Simona a mai jucat 17 finale: Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010 (News.ro).

Desfășurarea finalei dintre Simona Halep și Serena Williams:

Setul II

6-2 Serena returnează în fileu. Simona prelungește schimbul, Serena trimite afară. Încă două puncte. PRIMUL VINE CU UN SERVICIU PERFECT LA MEDIANĂ. Trei mingi de titlu pentru Simona. SERENA TRIMITE ÎN FILEU, SIMONA HALEP ESTE CAMPIOANĂ LA WIMBLEDON!

5-2 Dublă greșeală a Serenei, care pare să aibă încrederea zdruncinată. Încă o ratare, de această dată mingea s-a oprit în bandă (0-30). Primul as vine într-un moment dificil pentru americancă. Încă un serviciu bun la teu (30-30). Al treilea consecutiv. Un retur mai bun, Serena se pierde din nou și dă în fileu (40-40). Simona aleargă, aleargă și aleargă și obține încă o șansă de break! Simona a plecat prea repede spre serviciul Serenei și ratează o ocazie bună. Un serviciu bun spre forehand-ul Simonei, care ratează. Serena face a 24-a eroare neforțată (Simona are o statistică incredibilă, doar trei). Minge foarte joasă a Simonei, Williams ajunge greu și mai dă o dată în fileu. Încă o minge de break. Care va fi jucată pe serviciul secund. SIMONA TRIMITE ÎN LUNG DE LINIE ȘI VA SERVI PENTRU TITLU!

4-2 Serviciul secund este din nou ezitant, Serena e iar agresivă. Dacă punctul se prelungește. Simona are șanse mari să se impună (15-15). Reverul americancei lovește banda fileului și sare în terenul Simonei, care nu mai poate ajunge. Primul serviciu intră la linie, Simona urcă în teren și închide cu forehand-ul (30-30). Încă un serviciu excelent la mediană, Serena trimite afară! Minge lungă a Serenei, Simona își confirmă break-ul!

3-2 Serena este ținută departe de minge de Simona, care aleargă foarte bine pe linia de fund. SUBLIM! Simona e pe tot terenul, are răspuns pentru toate loviturile Serenei și o exasperează pe aceasta. Retur puțin prea lung, dar Simona poate forța break-ul (15-30). Simona returnează puțin cam scurt, Serena nu pune probleme și este pasată minunat. Două mingi de break. Serena controlează punctul, dar Simona rezistă în defensivă și profită de o ratare incredibilă a americancei de lângă fileu.

2-2 Serviciul Simonei funcționează foarte bine. Punctele prelungite îi revin mai mereu Simonei. Încă un punct superb câștigat de Simona, care o lobează pe Serena și închide punctul cu un voleu, după ce americanca a rămas blocată pe centrul liniei de fund și a pornit într-o parte prea devreme.

Simona a reușit opt lovituri direct câștigătoare și a făcut doar trei erori neforțate. Serena are 13 în dreptul ambelor statistici.

1-2 Simona încearcă un retur lung, de la margine vine decizia de "out!", dar Simona cere challenge și are dreptate, punctul se va rejuca. Retur în fileu pe serviciul al doilea al adversarei... Serena Williams pune o scurtă, Simona alunecă și rămâne pe fundul terenului. O lovitură bună în contre-pied de această dată a americancei. Un retur greșit și Serena câștigă din nou fără probleme la serviciu.

Simona impresionează:

1-1 Fiecare jucătoare câștigă câte un punct. O lovitură ratată de Simona, după un nou retur puternic. Când Simona o aleargă pe Serena, aceasta nu poate rezista prea mult în punct (însă pentru a face asta, Simona trebuie să servească bine cu ). Serena forțează la retur, dar ratează. Un serviciu secund mai bun, Serena trimite afară.

"Serena trebuie să înceapă să servească mai bine. Nivelul Simonei nu va coborî. E mai relaxată acum și poate oferi o mare surpriză", a declarat Wilander.

0-1 Simona începe bine și setul secund, câștigă primul punct la retur. Simona încearcă să o paseze din nou în cross pe Serena, care anticipează de această dată și reacționează vocal. Serena mai reușește o lovitură în cross și strigă . Serena urcă la fileu după un serviciu pe care Simona l-a returnat bine și ratează incredibil, punând prea multă forță în lovitură. Un lung de linie reușit al Serenei. Simona trimite puțin afară o minge lovită din alergare.

Setul I

6-2 Prim serviciu bun, retur afară al Serenei. O lovitură moale a Simonei se oprește în plasa fileului. Simona are o reacție excelentă din apărare, trimite mingea înapoi, o surprinde pe Serena și americanca nu mai apucă să ridice mingea peste fileu. Serena este foarte agresivă, dar nu ia cele mai bune decizii de lângă fileu și mai greșește o dată după ce Simona se apără minunat. Două mingi de set. Aproape de as la prima. Un serviciu secund slab, retur câștigător cu forehand-ul pentru Williams. Serviciu bun de această dată și Simona închide primul set, după ce a dominat categoric. 26 de minute au trecut de la începutul partidei.

5-2 Combinație clasică pentru Serena: serviciu la exterior, continuare în terenul liber. Simona nu pune suficientă înălțime în lovitură (30-0). Serena urcă din nou la fileu și face un punct ușor. Retur în fileu, game alb pentru Williams. Simona va servi pentru câștigarea setului.

5-1 Serena controlează punctul, urcă la fileu și închide cu un demivoleu fin. Serena urcă din nou la fileu, dar Simona o pasează incredibil din apărare! Mingea a aterizat pe linie. Al patrulea punct câștigat cu reverul de jucătoarea noastră (niciunul pentru americancă). Ce unghi găsește Serena, care pune tot mai multe probleme (15-30). Prim serviciu bun pentru Halep, care trebuie să forțeze tot mai mult cu această lovitură. Simona o plimbă pe adversară, care trimite în fileu. Halep servește moale cu , Serena o pedepsește. Încă un retur câștigător pentru Serena, Simona nu are șanse cu serviciul secund. Halep mai trimite înapoi o minge la care ajunge târziu, o obligă pe Serena să mai lovească o dată și aceasta ratează lovitura (40-40). Serviciu excelent la exterior! Simona are o reacție excelentă din defensivă și izbește puternic mingea în cross! Românca a supraviețuit extraordinar în acest game.

4-1 Un serviciu la exterior pentru care Simona nu are răspuns. De data această, serviciul merge la mediană, tot pe forehand-ul româncei, care ratează. Simona se apără bine, dar Serena urcă la fileu și închide punctul. Serviciu puternic și Serena Williams punctează pentru prima oară în dreptul game-urilor câștigate.

4-0 Simona ajunge la toate loviturile adversarei și trimite în colțul terenului cu o lovitură în contre-pied. Ce meci face Simona! Serena încearcă o schimbare de direcție, dar lovește din nou prea puternic. Un retur fulgerător al Serenei (30-15). Williams încearcă pe contre-pied, dar trimite pe culoarul de dublu. Serena prinde colțul terenului de această dată, Simona trimite afară. As pentru Simo, început splendid pentru româncă! 11 minute de vis!

3-0 Simona aleargă foarte bine, dar nu mai poate trimite înapoi. INCREDIBIL! Simona aleargă pe tot terenul, ajunge la toate loviturile americancei și închide punctul cu un rever în cross. Simona returnează în corpul Serenei, fileul intervine de două ori, de fiecare dată în favoarea româncei (15-30 pentru Simona). Serena lovește puternic, forehand-ul Simonei iese afară și auzim primul al americancei. Retur bun al jucătoarei noastre, Serena trimite prea lung și Simona mai are o minge de break. RETUR CÂȘTIGĂTOR PENTRU SIMONA, care s-a poziționat excelent! Halep are două break-uri în față!

2-0 Serena nu poate returna un serviciu bine plasat al Simonei. Halep aleargă bine, trimite un slice și Serena ratează încă o lovitură (30-0). Serena nu și-a reglat tirul, mai dă o dată în fileu cu reverul. Simona închide game-ul la 0, după ce prinde linia de două ori (Veljovic a corectat o decizie a arbitrului de linie).

1-0 Serena începe cu un serviciu bun, la exterior, pe care românca îl returnează în fileu. Simona trimite înapoi un serviciu puternic, Serena atacă, dar este pasată excelent de jucătoarea noastră. Încă un serviciu foarte bun al americancei (30-15). Williams o plimbă pe Halep pe linia de fund, dar tot ea greșește prima și trimite prea lung. Simona trimite o minge joasă în cross, Serena trimite în fileu și românca obține o primă șansă de break. Simona returnează pe centrul terenului, Serena scapă o lovitură afară și Halep începe perfect, cu un break.

Simona a servit 9 ași la această ediție a Wimbledon-ului, Serena are 45.

Daniel Dobre și Virginia Ruzici se află în loja Simonei.

Simona și Serena se încălzesc, trei minute ne despart de începutul finalei.

Marijana Veljovic este arbitrul de scaun al partidei. Serena câștigă tragerea la sorți și alege să servească prima.

Simona intră prima în arenă, urmată de Serena. Aplauze puternice din tribune, unde se află și ducesele de Cambridge și Sussex.

Cele două jucătoare intră pe Centralul de la All England Club.

Trofeul de la Wimbledon:

"Serena servește pe forehand-ul Simonei, românca trebuie să stea aproape de linia de fund. Cu cât mai aproape de linie, cu atât va putea să taie mai bine unghiurile", a spus Wilander.

"Cred că sunt, de departe, cele mai bune jucătoare din lume. Simona nu trebuie să se teamă de un start mai slab de meci, trebuie să joci bine mereu în fața Serenei. Va simți mai puțină presiune (n.r. pentru că este considerată ) . Chiar dacă este clasată mai bine, Simona pornește cu șansa a doua în această finală.", a declarat Mats Wilander, la Eurosport.

Imagini din 2011, când Simona Halep (19 ani la acea vreme) câștiga primul set în fața Serenei Williams, în turul II de la Wimbledon:

Kate Middleton, ducesa de Cambridge, va asista la finală:

Simona Halep este a 17-a jucătoare pe care Serena o întâlnește într-o finală de Grand Slam. Dintre acestea, americanca are un palmares negativ împotriva a trei (0-1 vs Samantha Stosur și Naomi Osaka, 1-2 vs Angelique Kerber), se află la egalitate cu Garbine Muguruza (1-1) și stă mai bine decât 12 (7-2 vs Venus Williams, 3-1 vs Maria Sharapova, 2-0 vs Victoria Azarenka și 1-0 vs Martina Hingis, Lindsay Davenport, Jelena Jankovic, Dinara Safina, Justine Henin, Vera Zvonareva, Agnieszka Radwanska, Caroline Wozniacki și Lucie Safarova

Doar cinci dintre jucătoarele aflate în activitate au ajuns în finala a cel puțin trei turnee de Grand Slam: Serena Williams, Venus Williams, Maria Sharapova (toate patru), Angelique Kerber (Australian Open, Wimbledon și US Open) și Simona Halep (Roland Garros, Australian Open și Wimbledon).

La ora 16:00 (ora României) sunt anunțate 22 de grade Celsius la Londra.

Serena Williams vs Simona Halep, finala Wimbledon 2019:

  • Parcursul Serenei Williams la Wimbledon:

Turul I: 6-2, 7-5 cu Giulia Gatto-Monticone (Italia, 161 WTA), 1h 20min

Turul II: 2-6, 6-2, 6-4 cu Kaja Juvan (Slovenia, 133 WTA), 1h 34min

Turul III: 6-3, 6-4 cu Julia Goerges (Germania, 17 WTA), 1h 12min

Optimi: 6-2, 6-2 cu Carla Suarez Navarro (Spania, 31 WTA), 1h 04min

Sferturi: 6-2, 4-6, 6-3 cu Alison Riske (SUA, 55 WTA), 2h 01min

Semifinale: 6-1, 6-2 cu Barbora Strycova, 59min

Finala: 2-6, 2-6 cu Simona Halep, 56min.

Simona Halep vs Serena Williams - Loviturile câștigătoare/ erorile neforțate din fiecare tur, plus procentajele de la serviciu:

Turul I: 18/16 (58%, 70%) vs 27/23 (69%, 58%)

Turul II: 12/19 (54%, 46%) vs 25/26 (77%, 52%)

Turul III: 13/9 (67%, 67%) vs 19/15 (76%, 71%)

Optimi: 17/14 (76%, 44%) vs 21/19 (78%, 47%)

Sferturi: 17/13 (72%, 44%) vs 49/27 (64%, 51%)

Semifinale: 26/16 (70%, 74%) vs 28/10 (89%, 53%)

Simona Halep vs Serena Williams, meciuri directe 3-9 (abandon Serena într-un meci):

2019, Wimbledon: 6-2, 6-2 pentru Halep

2019, Australian Open: 6-1, 4-6, 6-4 pentru Serena

2016, US Open: 6-2, 4-6, 6-3 pentru Serena

2016, Indian Wells: 6-4, 6-3 pentru Serena

2015, Cincinnati: 6-3, 7-6(5) pentru Serena

2015, Miami: 6-2, 4-6, 7-5 pentru Serena

2015, Indian Wells: Simona Halep (abandon Serena)

2014, Turneul Campioanelor (Singapore): 6-3, 6-0 pentru Serena

2014, Turneul Campioanelor (Singapore): 6-2, 6-0 pentru Halep

2013, Cincinnati: 6-0, 6-4 pentru Serena

2013, Roma: 6-3, 6-0 pentru Serena

2011, Wimbledon: 3-6, 6-2, 6-1 pentru Serena

Finale de Grand Slam disputate de cele două jucătoare:

  • Simona Halep

2014, Roland Garros: 4-6, 7-6(5), 4-6 cu Maria Sharapova (Rusia)

2017, Roland Garros: 6-4, 4-6, 3-6 cu Jelena Ostapenko (Letonia)

2018, Australian Open: 6-7(2), 6-3, 4-6 cu Caroline Wozniacki (Danemarca)

2018, Roland Garros: 3-6, 6-4, 6-1 cu Sloane Stephens (SUA)

2019, Wimbledon: 6-2, 6-2 cu Serena Williams (SUA)

  • Serena Williams

1999, US Open: 6-3, 7-6(4) cu Martina Hingis (Elveția)

2001, US Open: 2-6, 4-6 cu Venus Williams (SUA)

2002, Roland Garros: 7-5, 6-3 cu Venus Williams (SUA)

2002, Wimbledon: 7-6(4), 6-3 cu Venus Williams (SUA)

2002, US Open: 6-4, 6-3 cu Venus Williams (SUA)

2003, Australian Open: 7-6(4), 3-6, 6-4 cu Venus Williams (SUA)

2003, Wimbledon: 4-6, 6-4, 6-2 cu Venus Williams (SUA)

2004, Wimbledon: 1-6, 4-6 cu Maria Sharapova (Rusia)

2005, Australian Open: 2-6, 6-3, 6-0 cu Lindsay Davenport (SUA)

2007, Australian Open: 6-1, 6-2 cu Maria Sharapova (Rusia)

2008, Wimbledon: 5-7, 4-6 cu Venus Williams (SUA)

2008, US Open: 6-4, 7-5 cu Jelena Janković (Serbia)

2009, Australian Open: 6-0, 6-3 cu Dinara Safina (Rusia)

2009, Wimbledon: 7-6(3), 6-2 cu Venus Williams (SUA)

2010, Australian Open: 6-4, 3-6, 6-2 cu Justine Henin (Belgia)

2010, Wimbledon: 6-3, 6-2 cu Vera Zvonareva (Rusia)

2011, US Open: 2-6, 3-6 cu Samantha Stosur (Australia)

2012, Wimbledon: 6-1, 5-7, 6-2 cu Agnieszka Radwańska (Polonia)

2012, US Open: 6-2, 2-6, 7-5 cu Victoria Azarenka (Belarus)

2013, Roland Garros: 6-4, 6-4 cu Maria Sharapova (Rusia)

2013, US Open: 7-5, (6)6-7, 6-1 cu Victoria Azarenka (Belarus)

2014, US Open: 6-3, 6-3 cu Caroline Wozniacki (Danemarca)

2015, Australian Open: 6-3, 7-6(5) cu Maria Sharapova (Rusia)

2015, Roland Garros: 6-3, (2)6-7, 6-2 cu Lucie Šafářová (Cehia)

2015, Wimbledon: 6-4, 6-4 cu Garbiñe Muguruza (Spania)

2016, Australian Open: 4-6, 6-3, 4-6 cu Angelique Kerber (Germania)

2016, Roland Garros: 5-7, 4-6 cu Garbiñe Muguruza (Spania)

2016, Wimbledon: 7-5, 6-3 cu Angelique Kerber (Germania)

2017, Australian Open: 6-4, 6-4 cu Venus Williams (SUA)

2018, Wimbledon: 3-6, 3-6 cu Angelique Kerber (Germania)

2018, US Open: 2-6, 4-6 cu Naomi Osaka (Japonia)

2019, Wimbledon: 2-6, 2-6 cu Simona Halep (România)

Serena Williams a câștigat 72 de titluri de-a lungul carierei (23 de Grand Slam - 7 Australian Open, 3 Roland Garros, 6 US Open, 7 Wimbledon):

Australian Open (2017), Roma, Wimbledon (2016), Australian Open, Miami, Roland Garros, Wimbledon, Cincinnati (2015), Brisbane, Miami, Rome, Stanford, Cincinnati, US Open, WTA Finals (2014), Brisbane, Miami, Charleston, Madrid, Rome, Roland Garros, Bastad, Toronto, US Open, Beijing, WTA Finals (2013), Charleston, Madrid, Wimbledon, Stanford, Jocurile Olimpice, US Open, WTA Finals (2012), Stanford, Toronto (2011), Australian Open, Wimbledon (2010), Australian Open, Wimbledon, WTA Finals (2009), Bangalore, Miami, Charleston, US Open (2008), Australian Open, Miami (2007), Australian Open (2005), Miami, Beijing (2004), Australian Open, Paris [Indoors], Miami, Wimbledon (2003), Scottsdale, Miami, Roma, Roland Garros, Wimbledon, US Open, Tokyo, Leipzig (2002); Indian Wells, Toronto, WTA Finals (2001), Hanovra, Los Angeles, Tokyo (2000), Paris [Indoors], Indian Wells, Los Angeles, US Open, Grand Slam Cup (1999).

Serena a pierdut 23 de finale: Wimbledon (2019), Wimbledon, US Open (2018), Australian Open, Indian Wells, Roland Garros (2016); Doha, Cincinnati (2013), US Open (2011), Sydney (2010), Miami (2009), Wimbledon (2008), Moscova (2007), Wimbledon, Los Angeles, WTA Finals (2004), Charleston (2003), =Berlin, WTA Finals (2002), US Open (2001), Paris [Indoors], Montréal (2000), Miami (1999).

Ultimele zece finale de la Wimbledon:

2019: Simona Halep (România) vs Serena Williams (SUA) 6-2, 6-2

2018: Angelique Kerber (Germania) vs Serena Williams (SUA) 6-3, 6-3

2017: Garbine Muguruza (Spania) vs Venus Williams (SUA) 7-5, 6-0

2016: Serena Williams (SUA) vs Angelique Kerber (Germania) 7-5, 6-3

2015: Serena Williams (SUA) vs Garbine Muguruza (Spania) 6-4, 6-4

2014: Petra Kvitova (Cehia) vs Eugenie Bouchard (Canada) 6-3, 6-0

2013: Marion Bartoli (Franța) vs Sabine Lisicki (Germania) 6-1, 6-4

2012: Serena Williams (SUA) vs Agnieszka Radwanska (Polonia) 6-1, 5-7, 6-2

2011: Petra Kvitova (Cehia) vs Maria Sharapova (Rusia) 6-3, 6-4

2010: Serena Williams (SUA) vs Vera Zvonareva (Rusia) 6-3, 6-2

Lista tuturor câștigătoarelor de la Wimbledon:

2019 Simona Halep

2018 Angelique Kerber

2017 Garbine Muguruza

2016 Serena Williams

2015 Serena Williams

2014 Petra Kvitova

2013 Marion Bartoli

2012 Serena Williams

2011 Petra Kvitova

2010 Serena Wiliams

2009 Serena Williams

2008 Venus Williams

2007 Venus Williams

2006 Amelie Mauresmo

2005 Venus Williams

2004 Maria Sharapova

2003 Serena Williams

2002 Serena Williams

2001 Venus Williams

2000 Venus Williams

1999 Lindsay Davenport

1998 Jana Novotna

1997 Martina Hingis

1996 Steffi Graf

1995 Steffi Graf

1994 Conchita Martinez

1993 Steffi Graf

1992 Steffi Graf

1991 Steffi Graf

1990 Martina Navratilova

1989 Steffi Graf

1988 Steffi Graf

1987 Martina Navratilova

1986 Martina Navratilova

1985 Martina Navratilova

1984 Martina Navratilova

1983 Martina Navratilova

1982 Martina Navratilova

1981 Chris Evert Lloyd

1980 Evonne Goolagong Cawley

1979 Martina Navratilova

1978 Martina Navratilova

1977 Virgina Wade

1976 Chris Evert

1975 Billie Jean King

1974 Chris Evert

1973 Billie Jean King

1972 Billie Jean King

1971 Evonne Goolagong

1970 Margaret Court

1969 Ann Jones

1968 Billie Jean King

Începutul Erei Open

1967 Billie Jean King

1966 Billie Jean King

1965 Margaret Smith

1964 Maria Bueno

1963 Margaret Smith

1962 Karen Susman

1961 Angela Mortimer

1960 Maria Bueno

1959 Maria Bueno

1958 Althea Gibson

1957 Althea Gibson

1956 Shirley Fry

1955 Louise Brough

1954 Maureen Connolly

1953 Maureen Connolly

1952 Maureen Connolly

1951 Doris Hart

1950 Louise Brough

1949 Louise Brough

1948 Louise Brough

1947 Margaret Osborne

1946 Pauline Betz

Între 1940 și 1945 nu s-a disputat din cauza celui de-al doilea Război Mondial

1939 Alice Marble

1938 Helen Moody

1937 Dorothy Round

1936 Helen Jacobs

1935 Helen Moody

1934 Dorothy Round

1933 Helen Moody

1932 Helen Moody

1931 Cilly Aussem

1930 Helen Moody

1929 Helen Wills

1928 Helen Wills

1927 Helen Wills

1926 Kitty Godfree

1925 Suzanne Lenglen

1924 Kitty McKane

1923 Suzanne Lenglen

1922 Suzanne Lenglen

1921 Suzanne Lenglen

1920 Suzanne Lenglen

1919 Suzanne Lenglen

Între 1915 și 1918 nu s-a disputat din cauza Primului Război Mondial

1914 Dorothea Lambert Chambers

1913 Dorothea Lambert Chambers

1912 Ethel Larcombe

1911 Dorothea Lambert Chambers

1910 Dorothea Lambert Chambers

1909 Dora Boothby

1908 Charlotte Sterry

1907 May Sutton

1906 Dorothea Douglass

1905 May Sutton

1904 Dorothea Douglass

1903 Dorothea Douglass

1902 Muriel Robb

1901 Charlotte Sterry

1900 Blache Hillyard

1899 Blache Hillyard

1898 Charlotte Cooper

1897 Blanche Hillyard

1896 Charlotte Cooper

1895 Charlotte Cooper

1894 Blanche Hillyard

1893 Lottie Dod

1892 Lottie Dod

1891 Lottie Dod

1890 Lena Rice

1889 Blanche Hillyard

1888 Lottie Dod

1887 Lottie Dod

1886 Blanche Bingley

1885 Maud Watson

1884 Maud Watson

S-ar putea să te intereseze și:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CE NU S-A VĂZUT LA TV4 momente surprinse la România - Lituania: Lucescu uimește pe toată lumea + De ce s-a certat Ianis cu „tușierul”
Nationala
10.09
CE NU S-A VĂZUT LA TV4 momente surprinse la România - Lituania: Lucescu uimește pe toată lumea + De ce s-a certat Ianis cu „tușierul”
Citește mai mult
CE NU S-A VĂZUT LA TV4 momente surprinse la România - Lituania: Lucescu uimește pe toată lumea + De ce s-a certat Ianis cu „tușierul”
„I-am criticat serios”Lucescu, despre Hagi și Mitriță: „Cu Kosovo au fost relaxați, superficiali, acum au fost decisivi”
Nationala
10.09
„I-am criticat serios”Lucescu, despre Hagi și Mitriță: „Cu Kosovo au fost relaxați, superficiali, acum au fost decisivi”
Citește mai mult
„I-am criticat serios”Lucescu, despre Hagi și Mitriță: „Cu Kosovo au fost relaxați, superficiali, acum au fost decisivi”
Contraatacul care ne place  România - Lituania 3-1:  Concluzii la cald  de la masa presei
Nationala
09.09
Contraatacul care ne place România - Lituania 3-1: Concluzii la cald de la masa presei
Citește mai mult
Contraatacul care ne place  România - Lituania 3-1: Concluzii la cald de la masa presei
VAR tricolorDouă faze cruciale judecate de arbitrajul video în favoarea României! Cum am ajuns de la eșec la victorie în numai 6 minute
Nationala
09.09
VAR tricolorDouă faze cruciale judecate de arbitrajul video în favoarea României! Cum am ajuns de la eșec la victorie în numai 6 minute
Citește mai mult
VAR tricolorDouă faze cruciale judecate de arbitrajul video în favoarea României! Cum am ajuns de la eșec la victorie în numai 6 minute