„FRF să caute antrenor”  Panduru crede că  Iordănescu  nu mai poate da înapoi: „Cum justifici dacă rămâi?”
Basarab Panduru Foto:Imago

„FRF să caute antrenor” Panduru crede că Iordănescu nu mai poate da înapoi: „Cum justifici dacă rămâi?”

  • Basarab Panduru (53 de ani), fost internațional român, și-a exprimat părerea cu privire la situația lui Edward Iordănescu (46 de ani), selecționerul care a condus România la EURO 2024.
  • Contractul lui Iordănescu cu Federația a expirat imediat după Campionatul European din Germania, iar acesta nu a dat semne că ar mai dori să semneze o nouă înțelegere.

Deși acum câteva zile declara că Edi Iordănescu ar fi selecționerul ideal pentru România, Basarab Panduru și-a schimbat părerea imediat după ce fostul selecționer a spus că familia este mult mai importantă.

Basarab Panduru: „FRF trebuie să caute antrenor”

Fostul internațional român a ascultat cu atenție ce a spus Edward Iordănescu la sosirea în România după eliminarea de la EURO și este de părere că FRF trebuie deja să caute un alt selecționer.

„Dacă Edi spune că e mai importantă familia, și are dreptate, atunci e clară decizia. În momentul în care zici asta, FRF ar trebui să caute deja antrenor. Probabil că FRF așteaptă să i se întoarcă favorul, pentru că nu l-a dat afară după ce a retrogradat din Liga B în Nations League.

În septembrie avem primul meci. Dacă rămâi, cum justifici? Adică familia are nevoie de tine acum, dar nu mai are în septembrie? Acum nu mai cred nimic. Când familia are nevoie de tine, trebuie să stai lângă familie. Altfel nu poți justifica să rămâi. Poate vrea să plece acum ca să plângem după el dacă ratăm Mondialul și să-l aducem înapoi pentru Euro”, a spus Basarab Panduru la Prima Sport.

În urmă cu câteva zile Panduru declara că Edi Iordănescu ar fi selecționerul ideal pentru națioanala României și îl vedea pe acesta capabil să obțină și alte performanțe notabile alături de „tricolori”.

Dacă mergem cu Edi Iordănescu, probabil că avem o speranţă. Mi s-a părut că este un grup în care toată lumea ştie ce trebuie să facă. Basarab Panduru la Prima Sport pe 2 iulie

Boloni poate fi o variantă pentru națională

Întrebat despre posibilitatea de a prelua funcția lui Edward Iordănescu la conducerea naționalei României, Boloni a evitat să ofere un răspuns direct, dar a subliniat că are discuții regulate cu oficialii Federației Române de Fotbal și că nu există ranchiună între ei.

  • Tehnicianul ar fi putut antrena echipa națională a României în locul lui Edi Iordănescu, dacă ar fi acceptat oferta FRF din ianuarie 2022.
  • În acea perioadă, Boloni a decis să nu accepte oferta FRF după două săptămâni de negocieri, motivând că nu e de acord cu condițiile impuse.
  • Oficialii federației i-au propus lui Boloni să îndeplinească obiectivul intermediar de a termina pe primul loc în grupa din Liga Națiunilor, însă acesta a respins cerința.
Este ceva ipotetic și nu cred că este sănătos să vorbim despre asta acum (n.r. - înlocuirea lui Edi Iordănescu). Eu tot timpul discut cu cei de la FRF și ne transmitem mesaje, nu este război între noi. Suntem oameni cât se poate de civilizați Ladislau Boloni

Boloni a fost selecționerul României între 1 iulie 2000 și 20 iunie 2001, când a demisionat pentru a prelua conducerea echipei Sporting Lisabona.

Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi  fără 3 titulari  în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
EURO 2024
05.07
DecimațiEfectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Citește mai mult
Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea  amical  din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Liga 1
05.07
Victorie la limităDinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Citește mai mult
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru  înlocuirea  lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Nationala
05.07
Propunere Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Citește mai mult
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Transfer  George Pușcaș  ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Stranieri
05.07
TransferGeorge Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Citește mai mult
Transfer George Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport