- Denumirea oficială e Clubul Sportiv Județean Prahova și se prezintă pe site-ul oficial ca „persoană juridică de drept public, instituție publică de interes județean”.
Campionatul Național de handbal feminin, denumit Liga Florilor, e plin de echipe care sunt susținute aproape exclusiv din banii autorității locale.
Consiliul Județean concurează în Liga Florilor
Din sezonul viitor, 2025-2026, în competiție va concura și o formație care poartă chiar numele unei instituții din autoritatea locală: Consiliul Județean Prahova a dat drumul unui proiect de finanțare masivă pentru echipa de handbal fete, care a activat în acest an în liga secundă.
A reușit promovarea, matematic, cu două etape înainte de final. Numele echipei: Clubul Sportiv Județean Prahova.
Chiar pe site-ul clubului, echipa e definită ca „este persoană juridică de drept public, instituție publică de interes județean, aflată în subordinea Consiliului Județean Prahova și înființată prin Hotărârea Consiliului Județean Prahova nr. 87/17.07.2019.
Clubul Sportiv Judeţean Prahova are în structură secții pe ramură de sport, organizate ca subunități prin care se realizează selecția, pregătirea și participarea la competiții naționale/internaționale”.
290 de milioane de euro e bugetul Consiliului Județean Prahova pentru anul 2025
Clubul, deși a activat în liga a doua, și-a permis să aducă jucătoare cu nume de pe piața internă, cărora le-a oferit salarii extrem de atractive pentru nivelul eșalonului secund.
Raluca Băcăoanu a semnat de la începutul sezonului, Mădălina Zamfirescu a venit în ianuarie.
În plus, bazându-se pe un buget consistent, clubul a reușit să convingă inclusiv handbaliste din străinătate să vină pe postul de portar, inter stânga, inter dreapta: Viktoria Timoșenkova, Natalia Striukova, Aleksandra Zimny.
Există salarii care trec de 3.000-4.000 de euro net lunar, iar după promovare e de așteptat ca infuzia de finanțare din partea autorității locale să fie și mai mare.
În prima ligă a handbalului feminin, nivelul bugetelor e unul incredibil de mare.
Gloria Bistrița, CSM București, Rapid, Dunărea Brăila, Corona Brașov sunt echipe care se bazează pe bugete de 3-5 milioane de euro pe an! 90% din bani provin din partea Consiliilor Județene sau din partea Primăriilor.
Clubul Sportiv Județean Prahova e pe primul loc în liga secundă, având 6 puncte peste următoarea clasată, CSM Galați și 13 puncte mai mult decât CSM Unirea Slobozia.
Clubul mai are alte două secții, de baschet și de volei.