Omul decisiv Luis Suarez o ajută pe Uruguay să câștige  bronzul  la Copa America 2024, în probabil ultimul meci la națională
Luis Suarez. Foto: IMAGO

Omul decisivLuis Suarez o ajută pe Uruguay să câștige bronzul la Copa America 2024, în probabil ultimul meci la națională

  • Uruguay a terminat pe locul 3 la Copa America 2024, după ce a învins Canada, scor 2-2 și 4-3 la loviturile de departajare, pe Bank of America Stadium din Charlotte, Carolina de Nord.
  • Luis Suarez a egalat în minutul 90+2, la probabil ultimul său meci în tricoul naționalei din Uruguay.
  • La loviturile de departajare, portarul Canadei a primit un cartonaș galben după ce a ascuns sticla cu apă a portarului advers.
  • Argentina - Columbia, finala Copa America 2024, va avea loc luni, de la ora 03:00 (ora României), pe Hard Rock Stadium din Miami Gardens, Florida.
„O rușine!”  Marcelo Bielsa dă de pământ cu organizatorii  Copa America : „Minciuni și amenințări!”
Citește și
„O rușine!” Marcelo Bielsa dă de pământ cu organizatorii Copa America: „Minciuni și amenințări!”
Citește mai mult
„O rușine!”  Marcelo Bielsa dă de pământ cu organizatorii Copa America : „Minciuni și amenințări!”

Uruguay a învins Canada și a terminat pe locul 3 la Copa America 2024

Trupa lui Marcelo Bielsa, mare favorită înaintea partidei, a deschis scorul după doar 8 minute. După un corner executat de Federico Valverde, mingea a ajuns la Rodrigo Bentancur, iar acesta a marcat cu un șut năprasnic, din întoarcere.

Doar 14 minute mai târziu, Canada a egalat prin Ismael Kone, care l-a surprins pe portarul uruguayan cu o execuție acrobatică.

Uruguay a înscris la acțiunea următoare prin Facundo Pellistri, dar reușita a fost anulată pentru un ofsaid de la începutul fazei.

În minutul 80, Kone a șutat puternic de la marginea careului, portarul a respins în față, iar Jonathan David a urmărit balonul și a marcat golul prin care Canada părea că va obține bronzul.

Luis Suarez, decisiv pentru Uruguay la 37 de ani

Selecționata sud-americană nu a renunțat și a egalat în minutul 90+2, când Jose Maria Gimenez a pasat în fața porții pentru Luis Suarez. Ajuns la 37 de ani, atacantul lui Inter Miami (trecut pe la Liverpool, Barcelona sau Atletico) a pus excelent latul și a trimis partida la loviturile de departajare.

Pentru uruguayeni au marcat Valverde, Bentancur, de Arrascaeta și Suarez, iar de cealaltă parte au înscris David, Bombito și Choiniere.

Au ratat Kone și Alphonso Davies, starul canadienilor nimerind bara cu o execuție asemănătoare (Panenka) cu cea a lui Leo Messi din partida cu Ecuador, când și argentinianul a ratat.

O fază inedită a fost oferită de cei doi portari. Canadianul Dayne St. Clair a vrut să-l încurce Sergio Rochet, i-a mutat sticla de apă (pe care uruguayanul avea probabil scrise instrucțiuni cu privire la modul în care vor executa adversarii), dar a fost prins și a primit un cartonaș galben.

  • Uruguay a câștigat Copa America de 15 ori (se află la egalitate cu Argentina, care va juca finala împotriva Columbiei), a încheiat de 6 ori pe locul 2 și de 10 ori pe locul 3.
  • Aflată la prima participare la Copa America, selecționata Canadei („Les Rouges”) a terminat pe locul 4.

Canada - Uruguay 2-2 și 3-4 la loviturile de departajare

  • Au marcat: Kone '22, David '80 / Bentancur '8, Suarez '90+2
  • Au înscris la loviturile de departajare: David, Bombito, Choiniere / Valverde, Bentancur, de Arrascaeta, Suarez
  • Au ratat: Kone, Davies

Au evoluat echipele:

  • Canada: St. Clair - Johnston (Davies '62), Bombito, De Fougerolles (Cornelius '67), Laryea - Ahmed (Bair '76), Kone, Choiniere, Shaffelburg - Osorio (Millar '77), Oluwaseyi (David '67).
  • Selecționer: Jesse Marsch
  • Uruguay: Rochet - Nandez, Gimenez, Caceres, Vina (Olaza '66) - Bentancur, Ugarte (de Arrascaeta '46), Valverde - Pellistri (Rodriguez '61), Nunez (Suarez '46), Araujo (Olivera '61).
  • Selecționer: Marcelo Bielsa
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5