- „Ultima Redută 1947”, una dintre asociațiile ultrașilor CSA Steaua, a trimis o cerere oficială către șeful UEFA, Aleksander Ceferin, în care se cere excluderea campioanei FCSB din cupele europene.
- În documentul înaintat UEFA, „Ultima Redută 1947” mai cere ca CSA Steaua să primească renta anuală pe care FCSB o încasează pentru câștigarea Cupei Campionilor Europeni.
Fanii au publicat pe rețelele de socializare conținutul petiției în care îi cer șefului UEFA, Aleksander Ceferin, excluderea rivalei FCSB din cupele europene.
Ultrașii Stelei atacă FCSB și pe frontul politic. Fanii au trimis o petiției și către șefa UE, Ursula von der Leyen, în care solicită modificarea Legii Sportului, care ține echipa Armatei blocată în Liga 2.
La petiții, înainte!
Suporterii care reprezintă asociația „Ultima Redută 1947” cer în petiția trimisă către UEFA excluderea campioanei României din cupele europene.
„În calitate de reprezentanți ai suporterilor Steaua București, asociația «Ultima Redută 1947» dorește să vă informeze cu privire la hotărârile judecătorești prin care Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a câștigat în instanță drepturile exclusivității asupra mărcii, numelui și palmaresului asociate cu secția de fotbal a clubului.
Ținând cont de faptul că, în conformitate cu hotărârile judecătorești, S.C. FC FCSB S.A. s-a afiliat și a folosit în mod ilegal numele, marca și palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, vă solicităm să dispuneți măsurile care se impun pentru astfel:
- Rectificarea tuturor statisticilor și informațiilor existente pe site-ul UEFA, prezentarea corectă a palmaresului Clubului Sportiv al Armatei “STEAUA” București în toate materialele de promovare ale UEFA și în statisticile disponibile pe site-ul uefa.com.
- Excluderea S.C. FC FCSB S.A. din orice competiție europeană.
- Acordarea rentei anuale pentru câștigarea Cupei Campionilor Europeni Clubului Sportiv al Armatei Steaua”, cer suporterii.
FCSB, pârâtă de ultrașii Stelei și la UE
Fanii au cerut ajutor și la Bruxelles, de unde speră modificarea Legii Sportului:
„Legea nr. 69/2000 – Legea educației fizice și sportului conține dispoziții care creează o discriminare, de facto și de jure, între sportivii angajați de cluburile sportive de drept public și cei angajați de cluburile sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial sau societăți comerciale sportive pe acțiuni.
Legea Sportului nr. 69/2000, prin articolul 31, încalcă principiul egalității în fața legii, consacrat de articolul 16 din Constituția României, care stipulează că toți cetățenii trebuie să fie tratați egal de către lege și de autoritățile publice.
În acest context, orice diferențiere juridică între entități care oferă aceleași servicii (în acest caz, cluburi sportive) trebuie să fie justificată obiectiv și rezonabil”.