- FCSB - DINAMO 2-1. Juri Cisotti (31 de ani), mijlocașul campioanei, a părut că a jucat fără apărători pentru tibie în derby-ul de pe Arena Națională. Regulamentul interzice acest lucru.
Cisotti a rămas întins pe gazon în minutul 84, după un duel pentru minge cu Milanov.
FCSB - DINAMO 2-1. Juri Cisotti, fără apărători?
Staff-ul medical a intervenit pentru a-l ajuta, iar pe reluările TV s-a putut observa faptul că italianul nu purta apărători.
Potrivit Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), arbitrul Istvan Kovacs ar fi trebuit să verifice la începutul meciului dacă echipamentul fotbaliștilor este regulamentar.
Ulterior, Cisotti ar fi trebuit să fie scos de pe teren pentru a-și pune apărătorile.
„Eu cred că ceva are, nu cred că poți să joci fără, nu ai voie”, a afirmat fostul internațional Basarab Panduru, invitat la emisiunea Fotbal Show de la Prima Sport 1, moderată de Dan Udrea, redactorul-șef adjunct al GOLAZO.ro.
„Ba da, poți să joci. Că nu ai voie e una, dar să joci e alta”, a răspuns Cristi Pulhac, fost fundaș al lui Dinamo.
„Trebuie să ai o problemă să intri pe teren fără apărători. Și tu, club, trebuie să iei măsuri. Stai puțin, îți rupe piciorul, ce faci, te plătesc eu?”, a completat Panduru.
Nu e exclus ca fotbalistul campioanei să fi apelat la apărători în stilul Dimarco și Calhanoglu, de la Inter.
Ce scrie în ROAF despre echipamentul de joc
„Înaintea începerii jocului, arbitrul va controla echipamentul de joc şi nu va permite accesul în teren al jucătorilor care au echipament neregulamentar.
Echipamentul de bază al fiecărui jucător se compune din: tricou, şort, jambiere, apărători pentru tibie şi ghete.
Apărătorile pentru tibie trebuie să corespundă următoarelor cerinţe:
- Să fie în întregime acoperite de jambiere;
- Să fie confecţionate dintr-un material corespunzător (cauciuc, plastic sau materiale similare);
- Să asigure un grad de protecţie corespunzător.
Dacă, în timpul meciului, jucătorii nu respectă dispoziţiile de mai sus (îşi coboară jambierele, scot tricoul peste şort etc.), arbitrii au obligaţia de a cere jucătorilor respectivi să-şi pună echipamentul în ordine.
În caz de nerespectare sau încălcare repetată a obligaţiilor privind echipamentul de joc, arbitrii vor trimite în afara terenului de joc pe cei vinovaţi, până când aceştia revin cu o ţinută regulamentară”, se arată în articolul 52 din ROAF, despre echipamentul de joc.