Va fi cel mai important eveniment sportiv al toamnei. Editia a treia a maratonului international Bucuresti va fi organizata pe 17 octombrie si se spera pe participarea a peste cinci mii de alergatori.
"Atletismul este cel mai accesibil sport si de aceea are cea mai mare raspandire in lume. In plus, nu are limita de varsta: anul trecut, cel mai varstnic maratonist care a terminat cursa avea 80 de ani. Prin organizarea acestei competitiii si a unor evenimente sportive populare, sa atragem cat mai multi oameni dornici sa adopte un stil de viata sanatos", a declarat Valeria Racila van Groningen, presedinta Asociatiei Bucharest Running Club, organizatoare a maratonului.
Bucharest City Marathon este singurul maraton din Romania acreditat international, de catre Asociatia Internationala a Maratoanelor si Crosurilor Stradale (AIMS). Pe langa cursa propriu-zisa de 42,195 km, in aceeasi zi se organizeaza mai multe competitii: semi-maraton (pe distanta de 21,095km), cursa populara – pe distanta de patru kilometri, cursa copiilor – pe distanta de 1 kilometru si cursa corporate – alergarea distantei maratonului in stafeta de patru persoane. Maratonul va putea fi parcurs si de persoanele cu dizabilitati, in carucioare cu rotile. Totodata, in aceeasi zi se va desfasura campionatul national de maraton.
Traseul cursei este cel de anul trecut si trece prin centrul Bucurestiului, iar "bucla" care se va alerga de patru ori: Palatul Parlamentului- Piata Alba Iulia-Piata Unirii-Universitate-Piata Romana-Piata Victoriei-Calea Victoriei-Splaiul Dambovitei-Opera Romana-Pod Cotroceni-Piata Unirii-intoarcere la Palatul Parlamentului.
Pentru promovarea Bucurestiului, mai ales in randul alergatorilor straini, participantilor le vor fi oferite o harta a monumentelor istorice si povestea cladirilor reprezentative din centrul Bucurestiului, strabatut de traseul maratonului.
Ca si in anii trecuti, Bucharest City Marathon isi propune sa se asocieze cu programe sociale si ecologice: primele astfel de actiuni sunt cele umanitare derulate de Hospice Casa Sperantei si cele ecologice derulate de Viitor Plus prin programul “adopta un copac”; fiecare alergator poate sa devina “parintele adoptiv” al unui copac pe care-l va putea planta el insusi.
Detalii despre competitia de la Bucuresti, inscriere, taxe de participare se pot afla de pe site-ul www.bucharestcitymarathon.com
* articol publicat inițial pe Hotnews.ro