- Nicușor Dan (54 de ani), primarul reales al Municipiului București, spune că abia într-un al treilea mandat va reuși să contruiască o Sală Polivalentă modernă.
- Acesta a explicat de ce va acorda în continuare finanțare pentru CSM București.
Nicușor Dan a fost invitat la Prima TV, în cadrul emisiunii Insider politic, unde a spus că e „rușinos că în București nu avem o Sală Polivalentă”. Și a anunțat că nici nu va avea prea curând: „Un astfel de proiect ar dura 5-6 ani. Ar mai trebui încă un mandat, da”.
Nicușor Dan vrea să facă Sala Polivalentă în Sudul Bucureștiului
Primarul Capitalei a explicat de ce proiectul anunțat de Gabriela Firea încă din 2019 nu s-a concretizat. Contractul prevedea construirea unei săli moderne de 20.000 de locuri lângă Arena Națională, pe terenul pe care se află turnul de parașutism.
Nicușor Dan a recunoscut că a avut proiectul pe masă, dar l-a considerat nepotrivit: „Orice meci sau concert care se desfășoară pe Arena Națională blochează tot sectorul. Ar fi fost o eroare să faci Sala Polivalentă tot acolo”.
Cartierul Berceni e văzut drept o locație mai bună: „Intuiția mea îmi spune că ar trebui să fie în zona de Sud, pentru că noi trebuie să echilibrăm orașul. E o oportunitate pentru noi faptul că mai avem terenuri libere în zona de Sud. Aici o să discutăm cu urbaniști, cu specialiști”.
Sala Polivalentă din Parcul Tineretului nu ne aparține. Aparține Ministerului Sportului, deci Guvernului. Ei au amânat reabilitarea care trebuia să înceapă în ianuarie. Va intra la un moment dat în reabilitare și va fi o sală de 5.000 de locuri în anumite standarde. Nicușor Dan, primarul Capitalei
CSM București va primi în continuare finanțare
Întrebat dacă Primăria București va continua să finanțeze echipa de handbal feminin CSM București, care primește anual 3,5 milioane de euro de la buget, Nicușor Dan a răspuns afirmativ.
A insistat să transmită în mai multe rânduri că echipa are al șaptelea buget din Liga Campionilor, pentru a justifica cei 6 ani consecutivi de când „tigroaicele” n-au mai ajuns în Final Four.
„Presa scrie că noi plătim salariile cele mai mari. Realitatea este însă că noi, la capitolul bugete, am fost a șaptea dintre echipele care au fost în Liga Campionilor la handbal feminin. Deci locul 7 ca buget.
E adevărat că am avut cel mai mare buget din România, dar vreo 3-4 echipe din campionatul național au fost cam la 80%. Echipa a ratat prezența în Final Four, pentru că Final Four-ul e cu primele 4, iar noi am avut bugetul cu numărul 7. E cumva logic.
Tot timpul ne propunem să fim în primele 4, dar avem bugetul numărul 7. Am fost tot timpul în primele 8. Obiectivul a fost mereu să fim în primele 4. Din păcate nu l-am atins, dar era ușor nerealist, pentru că avem bugetul cu numărul 7”, a spus Nicușor Dan la Prima TV.
Noi am preluat echipa la un buget pe care l-am păstrat constant în toți anii ăștia. Numai că toate celelalte echipe, din țară și din Europa, au crescut. N-am spus că vreau să cresc bugetul. Nu cred că va trebui să dublăm bugetul ca să ne propunem să câștigăm Liga Campionilor. Cred că e foarte bine cum funcționează acum echipa. Nicușor Dan, primarul Capitalei
„Salariul Cristinei Neagu nu este exorbitant”
Nicușor Dan a vorbit și de salariul Cristinei Neagu, unul dintre cele mai mari pentru un sportiv din România. Interul stânga de la CSM București câștigă 20.000 de euro pe lună, la fel ca Darius Olaru, căpitanul FCSB, campioana Ligii 1.
„Nu sunt de acord cu idea că salariul Cristinei Neagu e unu exorbitant. Sunt jucătoare care au plecat de la noi la alte echipe din campionatul național și care au salarii mai mari.
Este o piață a jucătoarele de handbal feminin și fiecare dintre ele primește valoarea ei de piață, plus/minus 5%. Relevant nu e salariul unei jucătoare, ci tot bugetul”, a spus Nicușor Dan.