- GOLAZO.ro a ajuns la Salonic și a vizitat stadionul pe care FCSB caută joi al doilea succes din grupele Europa League
- „Toumba” nu se anunță plin, însă FCSB e avertizată că, și doar cu jumătate de stadion, atmosfera va fi un mare plus pentru Răzvan Lucescu
- În așteptarea noii arene, preconizată pentru 2026, PAOK joacă pe un stadion vechi, iar de jur împrejurul arenei ultrașii au creat un adevărat „muzeu graffiti”.
„Toumba” se reface! PAOK a cedat iar acasă cu Aris, dar în față stă meciul de joi, din Europa League, cu FCSB. Echipa a pierdut cu Cim Bom, la Istanbul, iar punctele sunt obligatorii pentru Lucescu și ai săi.
Aproape 20.000 de fani au venit, duminică, la meciul cu rivala din oraș pe bătrânul stadion, vechi de 65 de ani. Adică două treimi din capacitate.
Jurnaliștii eleni sunt aspri: „Parcă nu mai e la fel de «hot» ca altădată”, spune Nikos Stratis de la kingsport.gr.
Prețurile biletelor îi nemulțumesc pe fanii lui PAOK
O afirmație cel puțin surprinzătoare. PAOK vine după un titlu sărbătorit în urmă cu câteva luni, când Salonicul a fost alb-negru. Nu va fi sold-out nici joi, spune același jurnalist: „Din ce știu, nu va fi full și nici nu cred”.
Cumva, informațiile grecilor se leagă și de nemulțumirile fanilor. Nu de jocul lui PAOK, nu de echipă. Ci de prețuri. Pe pagina de Facebook a clubului sunt multe comentarii acide la adresa conducerii.
Cel mai ieftin tichet la meciul cu FCSB costă 40 de euro. Mai sunt la 65, 80, iar la VIP prețurile ajung la 200 și 300 euro. Nu la bișnițari. Prețurile de la case.
„Dacă așa e contra românilor, cum ar fi fost cu Manchester United?”, se întreabă retoric unul dintre suporteri. PAOK întâlnește formația engleză. Dar merge pe „Old Trafford”.
Atmosfera pe „Toumba” e infernală: „Nu poți să respiri”
„Toumba” e exact în stilul de stadion balcanic. Încap aproape 30.000 de fani, număr ceva mai mic la meciurile europene. Ca formă, aduce a „Dan Păltinișanu”, o mare oală, unde presiunea suporterilor se simte din plin.
O recunoaște și Costin Lazăr, fotbalist cu 3 sezoane în tricoul „zebră”, dar și cu alte câteva prezențe ca oaspete la Salonic.
„E greu de comparat cu orice stadion din România. E vechi, acolo s-a păstrat fotbalul de altădată, atmosfera care nu te lasă să respiri. Că vor fi 10, 15 sau 20.000 de oameni, nu contează publicul e al 12-lea jucător. Și nu e un clișeu! Și veți înțelege asta când veți intra în stadion”.
Costin are dreptate. E greu de comparat. Ca formă duce cu stadionul din Timișoara, pe exterior aduce aminte de vechiul „Giulești”.
De jur împrejurul arenei tot felul de secții ale clubului din Salonic, jiu-jitsu brazilian, taekwondo, înot, MMA. Plus o sumedenie de graffiti.
Iar dacă stai să le analizezi, fără să vrei, te intimidezi înainte de a intra în stadion. Acolo totul este pentru PAOK, pentru alb și negru, deși rivala Aris e la doar un kilometru și jumătate distanță.
Gazonul de pe stadionul lui PAOK nu e ideal
Vechi, cu mari urme de uzură în structură și tot înseamnă „ambalaj”, stadionul dispune de un acoperiș decent deasupra tribunei I, plus o instalație de nocturnă ceva mai modernă, cu generatoare la fiecare stâlp în parte.
Gazonul nu-i grozav, se simt urmele „luptei” de duminică, e măcinat și tuns destul de scurt. Nu e precum cel de pe Arena Națională și nici prea mult timp de „odihnă” nu va avea.
Aici sunt programate deja miercuri antrenamentele oficiale ale celor două echipe. Deci doar eforturi pentru retușuri.