„Drăgușin, judecat incorect” Analiză GOLAZO.ro a „tricolorului” la fix un an de la transferul său la Tottenham:  „A fost incredibil”
Drăgușin l-a ajutat pe Kinsky, portarul debutant la Tottenham, să nu ia gol la 1-0 cu Liverpool Foto: Imago

„Drăgușin, judecat incorect”Analiză GOLAZO.ro a „tricolorului” la fix un an de la transferul său la Tottenham: „A fost incredibil”

  • Radu Drăgușin s-a transferat de la Genoa la Tottenham pe 11 ianuarie 2024. Cum a fost acest an pentru el. Ce a spus managerul Postecoglou în primele luni, ce aștepta de la el, de ce nu juca mai mult. 
  • Accidentările lui Romero și Van de Ven i-au dat ocazia să evolueze constant în acest sezon, de la sfârșitul lui octombrie. 17 meciuri la rând, cu cele mai multe minute pe teren la Tottenham. 
  • Ange Postecoglou crede că Drăgușin a fost criticat pe nedrept în ultimele luni, neținându-se cont de circumstanțe. „Extraordinar cu Liverpool. Curajos, a mers până la capăt. Suntem fericiți cu el”, a declarat managerul lui Spurs.

Joi, 11 ianuarie 2024, Radu Drăgușin era prezentat la Tottenham, care câștigase cursa cu Bayern. 

Sâmbătă, 11 ianuarie 2025, se pregătește de meciul cu Tamworth (D5), în Cupa Angliei, duminică. 

Val de demisii la Barcelona Cine sunt  personajele-cheie  care au plecat de pe Camp Nou de la revenirea lui Joan Laporta, în 2021
Citește și
Val de demisii la BarcelonaCine sunt personajele-cheie care au plecat de pe Camp Nou de la revenirea lui Joan Laporta, în 2021
Citește mai mult
Val de demisii la Barcelona Cine sunt personajele-cheie care au plecat de pe Camp Nou de la revenirea lui Joan Laporta, în 2021

Ar fi al 23-lea joc în acest sezon, al 18-lea consecutiv. Și al 32-lea în total la Spurs. 

Ce căuta Postecoglou. Ce urmărea cu Drăgușin

La începutul lui 2024, Ange Postecoglou l-a convins pe tânărul stoper, 21 de ani, 11 luni și 8 zile atunci, să semneze la Londra un contract pe termen lung, până în vara lui 2030. Pe șase stagiuni și jumătate. 

Managerul a insistat pentru el, după ce a fost urmărit repetat de directorul tehnic Johan Lange și de șeful scouterilor, Rob Mackenzie. 

Se confruntase cu o mare problemă în lunile precedente, când a pierdut ambii fundași centrali, pe Cristian Romero și Micky van de Ven, accidentați, fiind obligat să improvizeze. 

Căuta un jucător de perspectivă pe acest post, care să fie, inițial, prima rezervă pentru Romero și Van de Ven. Pe termen lung, să-i ia locul unuia dintre ei. 

25 de milioane de euro
a plătit Tottenham pentru a-l lua pe Radu Drăgușin de la Genoa. A inclus și bonusuri de 5 milioane în funcție de realizările sale

L-a găsit pe Drăgușin, la acea vreme numărul 1 în apărare la Genoa și unul dintre cei mai buni rossoblu. În același timp, era de neînlocuit la națională. Titular în toate cele zece partide ale preliminariilor pentru Euro. 

Vineri, 12 ianuarie, la prima conferință după transfer, Postecoglou a fost întrebat dacă intenționa să-i folosească pe toți trei simultan, Romero, Van de Ven și Drăgușin, odată ce primii doi se refăcuseră. 

Australianul e tipul de antrenor care nu renunță însă la ideile sale, iar una dintre ele era linia defensivă în patru. 

Drăgușin a debutat rapid, dar a jucat puțin în primele 6 luni: „Trebuie să se adapteze”

Peste alte două zile, pe 14 ianuarie, „tricolorul” a fost lansat de Postecoglou pe Old Trafford, la 2-2 cu Manchester United în Premier League, din minutul 85. 

În următoarele două dueluri de campionat, a intrat din nou, în final, apoi trei meciuri a fost doar rezervă. 

La fiecare conferință, jurnaliștii englezi voiau să afle de la tehnician de ce nu îl folosește mai mult. 

Ange Postecoglou și Radu Drăgușin Foto: Imago Ange Postecoglou și Radu Drăgușin Foto: Imago
Ange Postecoglou și Radu Drăgușin Foto: Imago

Le spunea mereu același lucru: „A fost transferat pentru viitor, de aceea are contract atât de lung. În prima jumătate a anului, trebuie să se integreze în vestiar, în echipă, să învețe filosofia jocului nostru”. 

A reintrat când s-a accidentat Van de Ven, trei confruntări consecutive. Altă pauză, de șase etape. În final, după ce fundașul stânga Udogie a suferit o leziune musculară, Postecoglou a început cu Drăgușin și Romero în centru și Van de Ven pe stânga. 

9 meciuri a jucat
Radu Drăgușin în primele șase luni la Tottenham, toate partidele în Premier League. A avut o medie de 47,1 minute pe meci

Ocazia lui Drăgușin: 17 meciuri la rând, două extraordinare, cu City și Liverpool

În vară, după un Euro excelent, Drăgușin s-a întors la Spurs. Postecoglou avea un plan pentru Radu în sezonul 2024-2025. Să îl titularizeze în Cupa Angliei, Cupa Ligii și Europa League. În Premier, să fie prima rezervă a duetului Romero - Van de Ven. 

Scenariul pregătit de antrenor a fost răsturnat total în octombrie-noiembrie, când Van de Ven și Romero s-au accidentat unul după altul, la fel ca în 2023. 

A fost ocazia lui Drăgușin să joace. Nu doar în Premier League. În toate competițiile. 

După ce Ben Davies, al 4-lea stoper, a căzut și el, altă victimă a rupturii musculare, Radu a făcut duet cu Archie Gray, un puști de 18 ani obișnuit ca mijlocaș central. 

17 partide consecutive
are Drăgușin la Tottenham în Premier, Cupa Ligii și Europa League (16 titularizări, 14 jocuri complete, 86,3 minute în medie pe meci). În total, a evoluat de 22 de ori în acest sezon

În această perioadă, cu foarte mulți accidentați în lot, a avut și jocuri bune, și unele slabe, cu erori. A reușit două partide extraordinare, de fiecare dată Tottenham învingând echipe puternice fără să ia gol!

  • 4-0 cu Manchester City (d), pe 23 noiembrie, în Premier. 
  • 1-0 cu Liverpool (a), pe 8 ianuarie, în turul semifinalelor Cupei Ligii. L-a ajutat pe Antonin Kinsky, goalkeeperul debutant, să nu ia gol, salvând și de pe linia porții.

Contra lui Liverpool, care câștigase cu 6-3 pe White Hart Lane în campionat. 

14 partide
a disputat Radu Drăgușin cu naționala în 2024, toate ca titular (11 integralist): 4 la Euro, 6 în Liga Națiunilor, 4 amicale

„Drăgușin a avut lângă el un băiat de 18 ani. Patru portari diferiți. Alți fundași laterali”

Înaintea jocului de duminică, în FA Cup, cu Tamworth, Postecoglou a fost întrebat ce a făcut pentru ca Drăgușin să impresioneze în ultimul meci cu Liverpool, după ce suferise în fața echipei lui Arne Slot în Premier. 

Australianul a oferit un răspuns mai amplu, în care l-a analizat pe „tricolor”. 

Drăgușin, la 1-0 cu Liverpool, în semifinalele Cupei Ligii Foto: Imago Drăgușin, la 1-0 cu Liverpool, în semifinalele Cupei Ligii Foto: Imago
Drăgușin, la 1-0 cu Liverpool, în semifinalele Cupei Ligii Foto: Imago

„Am mai spus că unii dintre jucătorii noștri au fost judecați incorect la un moment dat din cauza situației în care ne aflăm. 

Nu doar că Radu are 22 de ani și încă se obișnuiește cu Premier League. Ar fi fost bine dacă ar fi fost înconjurat de jucători care evoluează regulat, dar el a avut lângă el un băiat de 18 ani care nu e stoper (n.r. Archie Gray). 

Au fost patru portari diferiți de când e el. Și alți fundași laterali”, a explicat managerul. 

Cred că Radu și Archie au fost incredibili ținând cont de circumstanțe și vom crește datorită lor. Chiar cred asta. Radu a fost extraordinar cu Liverpool. Foarte concentrat, disciplinat, organizat, solid. Ange Postecoglou, manager Tottenham

„Drăgușin a fost curajos și a mers până la capăt”. Are cele mai multe minute!

Nu a uitat că l-a folosit pe Drăgușin la ultimele două partide în Premier deși nu era complet refăcut. 

  • La 2-2 cu Wolverhampton, avea încă dureri la glezna stângă după meciul de la Nottingham (0-1). 
  • La 1-2 cu Newcastle, venea după o săptămână în care a fost pus la pat de gripă. 
Suntem fericiți cu Drăgușin, cu modul în care se dezvoltă. A trebuit să lupte. A fost bolnav săptămâna trecută și nu era deloc aproape de sută la sută. El e probabil cel care are nevoie de un pic de pauză, dar nu am avut alternative. În fiecare săptămână, a fost curajos și a mers până la capăt. Ange Postecoglou, manager Tottenham

În ultimele 17 partide, a fost jucătorul cu cele mai multe minute la Spurs. În total, 1.467! 86,3 în medie pe meci.

Stațiunile românești care rivalizau cu marile stațiuni europene dar care au ajuns în ruine. Exemple de decăderi și din alte țări
Stațiunile românești care rivalizau cu marile stațiuni europene dar care au ajuns în ruine. Exemple de decăderi și din alte țări
Stațiunile românești care rivalizau cu marile stațiuni europene dar care au ajuns în ruine. Exemple de decăderi și din alte țări
Live!
Sticky Image
Universitatea Cluj - MTK Budapesta
Universitatea Cluj - MTK Budapesta
„Drăgușin, judecat incorect” Analiză GOLAZO.ro a „tricolorului” la fix un an de la transferul său la Tottenham:  „A fost incredibil”
Stranieri
12:24
„Drăgușin, judecat incorect”Analiză GOLAZO.ro a „tricolorului” la fix un an de la transferul său la Tottenham: „A fost incredibil”
Citește mai mult
„Drăgușin, judecat incorect” Analiză GOLAZO.ro a „tricolorului” la fix un an de la transferul său la Tottenham: „A fost incredibil”
„Scumpi și pretențioși”  Cosmin Moți a dezvăluit de ce  Ludogorets nu transferă fotbaliști români : „Nu trebuie aruncați banii pe geam”
Stranieri
11:42
„Scumpi și pretențioși” Cosmin Moți a dezvăluit de ce Ludogorets nu transferă fotbaliști români: „Nu trebuie aruncați banii pe geam”
Citește mai mult
„Scumpi și pretențioși” Cosmin Moți a dezvăluit de ce Ludogorets nu transferă fotbaliști români : „Nu trebuie aruncați banii pe geam”
„Sunt șocată” Jucătoarele de la CSM Gloria Buzău, revoltate după retragerea echipei din campionat:  „O pată foarte mare pentru sportul românesc!”
Handbal
12:06
„Sunt șocată”Jucătoarele de la CSM Gloria Buzău, revoltate după retragerea echipei din campionat: „O pată foarte mare pentru sportul românesc!”
Citește mai mult
„Sunt șocată” Jucătoarele de la CSM Gloria Buzău, revoltate după retragerea echipei din campionat: „O pată foarte mare pentru sportul românesc!”
A refuzat să-și trateze leziunile Emma Răducanu nu vrea să riște nimic după  cazurile Sinner și Swiatek : „Ar fi un chin să-mi demonstrez nevinovăția”
Tenis
12:57
A refuzat să-și trateze leziunileEmma Răducanu nu vrea să riște nimic după cazurile Sinner și Swiatek: „Ar fi un chin să-mi demonstrez nevinovăția”
Citește mai mult
A refuzat să-și trateze leziunile Emma Răducanu nu vrea să riște nimic după cazurile Sinner și Swiatek : „Ar fi un chin să-mi demonstrez nevinovăția”
Primit ca un salvator  VIDEO:  Cum a fost întâmpinat  Andrei Ivan  de fanii lui Adanaspor la aeroport. Echipa ocupă penultimul loc în Liga 2 din Turcia
Stranieri
13:41
Primit ca un salvatorVIDEO: Cum a fost întâmpinat Andrei Ivan de fanii lui Adanaspor la aeroport. Echipa ocupă penultimul loc în Liga 2 din Turcia
Citește mai mult
Primit ca un salvator VIDEO: Cum a fost întâmpinat Andrei Ivan de fanii lui Adanaspor la aeroport. Echipa ocupă penultimul loc în Liga 2 din Turcia
Val de demisii la Barcelona Cine sunt  personajele-cheie  care au plecat de pe Camp Nou de la revenirea lui Joan Laporta, în 2021
Campionate
11:17
Val de demisii la BarcelonaCine sunt personajele-cheie care au plecat de pe Camp Nou de la revenirea lui Joan Laporta, în 2021
Citește mai mult
Val de demisii la Barcelona Cine sunt personajele-cheie care au plecat de pe Camp Nou de la revenirea lui Joan Laporta, în 2021
„Sunt un pic dezgustat” Șumudică, deranjat de modul în care este tratat de  fanii Rapidului : „Mă așteptam la altceva!” + Nou atac la Neil Lennon
Superliga
10:15
„Sunt un pic dezgustat”Șumudică, deranjat de modul în care este tratat de fanii Rapidului: „Mă așteptam la altceva!” + Nou atac la Neil Lennon
Citește mai mult
„Sunt un pic dezgustat” Șumudică, deranjat de modul în care este tratat de fanii Rapidului : „Mă așteptam la altceva!” + Nou atac la Neil Lennon
Șucu, în tribune la Genoa - Parma Patrick Vieira,  laude pentru român  înainte de meciul cu echipa lui Man și Mihăilă: „E important să-l avem aproape”
Campionate
09:34
Șucu, în tribune la Genoa - ParmaPatrick Vieira, laude pentru român înainte de meciul cu echipa lui Man și Mihăilă: „E important să-l avem aproape”
Citește mai mult
Șucu, în tribune la Genoa - Parma Patrick Vieira, laude pentru român înainte de meciul cu echipa lui Man și Mihăilă: „E important să-l avem aproape”