Revenire cu succes  Rafael Nadal  s-a calificat  în optimile  turneului de la Bastad
Rafael Nadal și Leo Borg Foto:Imago

Revenire cu succes Rafael Nadal s-a calificat în optimile turneului de la Bastad

  • Revenit în circuit după o pauză de aproape două luni, Rafael Nadal (38 de ani, #261 ATP) l-a învins pe Leo Borg (21 de ani, #461 ATP), scor 6-3, 6-4, și s-a calificat în optimile turneului de la Bastad, Suedia.
  • Spaniolul îl va înfrunta în optimile de finală pe britanicul Cameron Norrie (28 de ani, #42 ATP).

Eliminat de Alexander Zverev (27 de ani, #4 ATP), încă din primul tur de la Roland Garros, scor 3-6, 6-7(5), 3-6, Rafael Nadal a revenit în circuit, după o pauză de aproape două luni.

Rafael Nadal, în optimi la Bastad

Revenit în circuit după ce nu a participat la Wimbledon, Rafael Nadal l-a întâlnit în primul tur de la Bastad pe Leo Borg, fiului legendarului Bjorn Borg (68 de ani, fost #1 ATP).

Experiența spaniolului și-a spus cuvântul încă din startul partidei. Deși suedezul a încercat să joace agresiv, el s-a văzut învins la finalul meciului.

„Am fost norocoși că am putut termina meciul. La un moment dat începuse ploaia. Mă bucur că am jucat împotriva fiului unei mari legende a sportului nostru. Cred că s-a descurcat foarte bine. A avut câteva lovituri foarte frumoase.

Îl felicit! Sentimentele sunt bune, e minunat să joci în fața unor fani care te aclamă. Suporterii au întotdeauna un impact asupra jocului. Le mulțumesc că s-au aflat astăzi în tribune”, a declarat Nadal la finalul partidei.

Pentra Rafa, aceasta este prima sa victorie la Bastad, din 2005. Ultima dată când a jucat aici a câștigat titlul, pe când avea doar 19 ani.

Spaniolul evoluează și la proba de dublu de la Bastad, unde face echipă cu norvegianul Casper Ruud. Luni, cei doi au trecut de perechea Guido Andreozzi și Miguel Angel Reyes-Varela, scor 6-1, 6-4.

Rafael Nadal, mesaj pentru Bjorn Borg înaintea meciului cu fiul acestuia

La conferința premergătoare meciului cu Leo Borg, fiul lui Bjorn Borg, Nadal spus jurnaliștilor că a îndrăznit chiar să-i trimită un mesaj lui Bjorn Borg, în glumă, potrivit L'Équipe.

„I-am trimis un mesaj lui Björn în care îi explicam că vreau să fac o figură frumoasă la Laver Cup și, mai ales că, având în vedere că mă cunoaște bine, nu ar trebui să profite de acest lucru pentru a-i da sfaturi tactice fiului său", a declarat amuzat Rafa, care a completat: „Este un prim tur special, dar trebuie să joc un meci serios”.

11 trofee
de Grand Slam a câștigat Bjorn Borg de-a lungul carierei
„Familia a retras copiii”    CAZUL GABI STAN . Protecția Copilului Brașov anunță că a sesizat organele de cercetare + Decizia radicală a părinților puștiului agresat
Special
12:58
„Familia a retras copiii” CAZUL GABI STAN. Protecția Copilului Brașov anunță că a sesizat organele de cercetare + Decizia radicală a părinților puștiului agresat
Citește mai mult
„Familia a retras copiii”  CAZUL GABI STAN . Protecția Copilului Brașov anunță că a sesizat organele de cercetare + Decizia radicală a părinților puștiului agresat
Chiricheș va fi out!   FCSB  nu-l va folosi  în returul cu LASK Linz și vrea să-l scoată de pe listele de Europa și Liga 1 
Europa League
13:21
Chiricheș va fi out! FCSB nu-l va folosi în returul cu LASK Linz și vrea să-l scoată de pe listele de Europa și Liga 1
Citește mai mult
Chiricheș va fi out!  FCSB nu-l va folosi în returul cu LASK Linz și vrea să-l scoată de pe listele de Europa și Liga 1 
Suspendări la Dinamo  Ce variante au „câinii” pentru  înlocuirea  jucătorilor eliminați cu Craiova
Liga 1
10:06
Suspendări la Dinamo Ce variante au „câinii” pentru înlocuirea jucătorilor eliminați cu Craiova
Citește mai mult
Suspendări la Dinamo Ce variante au „câinii” pentru înlocuirea jucătorilor eliminați cu Craiova
„Doar” 500.000 Debeljuh,  cale liberă spre Rapid  »  Hadnagy pentru GOLAZO.ro: „Au luat 5 milioane pe Rrahmani, prețul nu e o problemă”
Liga 1
12:00
„Doar” 500.000Debeljuh, cale liberă spre Rapid » Hadnagy pentru GOLAZO.ro: „Au luat 5 milioane pe Rrahmani, prețul nu e o problemă”
Citește mai mult
„Doar” 500.000 Debeljuh, cale liberă spre Rapid »  Hadnagy pentru GOLAZO.ro: „Au luat 5 milioane pe Rrahmani, prețul nu e o problemă”