Simona Halep, în optimi la WTA Dubai fără nicio emoție

Simona Halep, în optimi la WTA Dubai fără nicio emoție

Simona Halep (23 WTA) s-a calificat în optimi la WTA Dubai după un meci cu Alison Riske (53 WTA) pe care l-a dominat de la un capăt la altul (6-2, 6-4 după o oră și 11 minute). În următorul meci, pe Simona o așteaptă un duel cu învingătoarea partidei dintre Gabriela Ruse (59 WTA) și Paula Badosa (a treia favorită).

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, calificarea în optimi la WTA Dubai și cum se simte tenisul fără antrenor

De știut:

  • Calificarea în optimi este recompensată cu un cec în valoare de $9000 și cu 55 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Pentru un loc în sferturi, Halep se va duela cu învingătoarea partidei dintre Gabriela Ruse (59 WTA - venită din calificări) şi Paula Badosa (5 WTA şi cap de serie numărul 3).
  • Simona Halep a câștigat în două rânduri turneul WTA de la Dubai: 2015 (6-4, 7-6(4) cu Karolina Pliskova) și 2020 (3-6, 6-3, 7-6(5) cu Elena Rybakina).

Simona Halep vs Alison Riske 6-2, 6-4 în turul întâi de la Dubai

6:4 Alison pune multă fortă pe un backhand în cross lung, iar Simona nu mai are răspuns. Halep este ajutată de serviciu (a fost la un nivel ridicat astăzi). Venită la fileu, Riske trimite un voleu drive de forehand care ajunge pe tușă. Halep are minge de meci (40-30) după un passing superb de backhand. Din păcate, Simona este ușor pasivă, așteaptă eroarea de la adversară, iar aceasta nu a venit. Încă o minge de meci pentru Halep. De această dată, Simona închide partida și este în optimi la Dubai.

5:4 Riske servește cu mingi noi și începe perfect. Americanca face un game solid, câștigat la zero, iar acum Simona va servi pentru calificarea în optimi.

5:3 Simona păstrează agresivitatea în spatele unui prim serviciu care a funcționat. Alison nu are multe opțiuni, iar gameul îi revine la zero sportivei noastre. Este 5-3, Halep mai are nevoie de un singur game pentru a se califica în turul al doilea de la WTA Dubai.

4:3 Halep presează pe forehandul adversarei, iar americanca greșește până la urmă. Alison își păstrează serviciul, cu ceva emoții, iar diferența "se strânge" din nou.

4:2 Simona vrea să evite emoțiile din gameul precedent de serviciu: joacă agresiv, stă aproape de linia de fund și se distanțează rapid la 40-0. Halep strânge pumnul și se uită spre loja ei, ea conduce acum cu 4-2. Presiunea se mută pe serviciul adversarei.

3:2 Riske joacă mult mai îngrijit, dar parcă nici Simona nu mai este chiar la același nivel ridicat. Mai multe erori ale jucătoarei noastre, iar Alison câștigă încă un game de serviciu și se apropie din nou pe tabelă în cel de-al doilea set.

3:1 Superb punct, Simona îl câștigă după ce a fost plimbată pe tot terenul de adversară. S-au cam schimbat coordonatele: americanca a prins curaj după gameul trecut, unul maraton în care a salvat opt mingi de break, iar acum a trecut la atac. Halep salvează mingile de break (două la număr) cu ajutorul primului serviciu. Simona iese cu bine dintr-un moment dificil (15-40), serviciul a fost arma care a ajutat-o să se impună.

2:1 Alison recurge și la mingi înalte, iar Simona este nevoită să trimită două smash-uri pentru a închide punctul. Americanca pare ușor deznădăjduită, limbajul corpului o trădează. Simona greșește în două rânduri din atac, iar apoi Riske câștigă unul dintre cele mai frumoase puncte ale meciului (40-40). Halep a condus cu 40-0. Încă o minge de break ratată de Simona (a patra din acest game). Nici a cincea oară nu a fost cu noroc, este cel mai lung game de până acum al disputei. După opt mingi de break salvate, Riske o fructifică pe prima avută (c-așa-i în tenis).

2:0 Alison încearcă să țină ralurile cât mai mult pe mediană, dar ratează complet un forehand. Apoi, sub presiunea nervilor, scapă puțin racheta. Game lejer pentru Halep (încă unul), jucătoarea noastră conduce cu 2-0 în cel de-al doilea set.

1:0 Setul al doilea a început cu Alison la serviciu. Urcată la fileu, Simona închide punctul cu un voleu de forehand. Manșa începe cu un break la zero făcut de Halep: nu a slăbit ritmul avut în primul set.

6:2 Simona servește destul de precis, iar punctele sunt câștigate ceva mai lejer. Venită la fileu, Halep nu controlează un voleu drive de backhand, iar Alison nu o iartă cu un passing în lungul liniei. După 27 de minute, Simona câștigă setul fără nicio emoție. S-a jucat într-o singură direcție, Alison nu a avut până acum armele necesare să pună în vreun fel probleme.

5:2 Americanca profită de o eroare a Simonei și de un serviciu bun și se desprinde la 30-0.Eliberată parcă de presiunea scorului, Riske joacă mult mai bine și își câștigă categoric gameul de serviciu. Este 5-2 pentru Halep, sportivă care va urma la serviciu.

5:1 Simona închide gameul de serviciu (unul câștigat la zero) cu un as la exterior. După 19 minute, tabela arată 5-1 pentru Halep.

4:1 Alison resimte presiunea momentului și face a doua dublă greșeală din meci.Raliurile curg în favoarea Simonei, jucătoarea noastră se distanțează la 4-1 (cu două breakuri). După 16 minute, lucurile merg bine pentru Halep: o plimbă pe adversară dintr-un colț în altul și o obligă să lovească din afara zonei de confort.

3:1 Simona trimite cu adâncime, pe mediană, iar Alison este vădit incomodată de cum îi vine mingea din terenul advers. Americanca nu poate deschide terenul, iar tactica lui Alison este momentan una defensivă. Fără nicio emoție, Simona se desprinde la 3-1.

2:1 Un prim duel mai lung de pe mediană îi revine Simonei: cele două nu vor să deschidă unghiurile până acum. Riske face pasul la fileu, încearcă să o surprindă pe Simona cu o tactică variată. Americanca comite o primă eroare mare de lângă plasă: voleu de forehand trimis în aut. Vine și o dublă greșeală. La prima ocazie, Halep face breakul și a trecut la comanda partidei.

1:1 Simona servește plasat, cu mult efect, iar scorul ajunge relativ rapid la 40-0. Halep îi răspunde adversarei tot cu un game câștigat la zero.

0:1 Alison servește bine, a început cu un as, iar forehandul își face treaba: plasează mingea acolo unde își dorește. Game la zero făcut de americancă.

Julie Kjendlie este arbitrul din scaun al disputei. Sunt 23 de grade Celsius la Dubai, umiditate 54%.

Partida din turul întâi a început cu Alison la serviciu.

Cele două jucătoare se află la încălzire, meciul va începe în curând.

Alison Riske: 31 de ani, născută la Pittsburgh, SUA. Are 1.75 metri și cel mai sus în clasamentul WTA a fost pe locul 18 (octombrie 2019). A câștigat din tenis $5,664,313. Are în palmares trei titluri WTA (Tianjin 2014, 's-Hertogenbosch 2019, Linz 2021), iar în prezent se află pe locul 53 mondial.

Simona Halep - Alison Riske 4-0 în meciurile directe

2022, Dubai: 6-2, 6-4 pentru Halep

2018, Roland Garros: 2-6, 6-1, 6-1 pentru Halep

2017, Beijing: 6-3, 3-6, 6-2 pentru Halep

2015, Roma: 6-3, 6-0 pentru Halep.

La competiția din Emiratele Arabe Unite, Simona Halep va colabora cu Arnaud Restifo, un sparring partner de la Academia lui Patrick Mouratoglou.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la WTA Dubai

Turul I: Alison Riske (6-2, 6-4)

Turul II: Paula Badosa / Gabriela Ruse

Sferturi: Ons Jabeur

Semifinale: Aryna Sabalenka / Iga Swiatek

Finala: Barbora Krejcikova / Garbine Muguruza / Anett Kontaveit.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 14-19 februarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500 și are premii totale în valoare de $703,580. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar ultima ediție i-a revenit ibericei Garbine Muguruza.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CÂT PLĂTEȘTE ANTENA 1  Televiziunea a cumpărat CM 2026 și 2030 cu  aproape 40%  peste suma plătită de TVR pentru CM 2018 și 2022
Campionatul Mondial
05.07
CÂT PLĂTEȘTE ANTENA 1 Televiziunea a cumpărat CM 2026 și 2030 cu aproape 40% peste suma plătită de TVR pentru CM 2018 și 2022
Citește mai mult
CÂT PLĂTEȘTE ANTENA 1 Televiziunea a cumpărat CM 2026 și 2030 cu aproape 40% peste suma plătită de TVR pentru CM 2018 și 2022
„Asta nu e ultraserie” MM Stoica a criticat Peluza Sud Steaua după scandările la adresa lui  Chiricheș
Cupa Romaniei
05.07
„Asta nu e ultraserie”MM Stoica a criticat Peluza Sud Steaua după scandările la adresa lui Chiricheș
Citește mai mult
„Asta nu e ultraserie” MM Stoica a criticat Peluza Sud Steaua după scandările la adresa lui  Chiricheș
IMAGINEA DE PE ECRAN  De ce a plâns de fapt  Ronaldo  la EURO: „Nimeni nu-și poate imagina”
EURO 2024
05.07
IMAGINEA DE PE ECRAN De ce a plâns de fapt Ronaldo la EURO: „Nimeni nu-și poate imagina”
Citește mai mult
IMAGINEA DE PE ECRAN De ce a plâns de fapt Ronaldo la EURO: „Nimeni nu-și poate imagina”
Salvat de Dibu  Messi a ratat un penalty, dar  Argentina s-a calificat  în semifinalele Copa America 2024
Campionate
05.07
Salvat de Dibu Messi a ratat un penalty, dar Argentina s-a calificat în semifinalele Copa America 2024
Citește mai mult
Salvat de Dibu Messi a ratat un penalty, dar Argentina s-a calificat în semifinalele Copa America 2024